Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η ΕΡΑ Ρόδου

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν χθες οι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ρόδου στις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού Ρόδου. Την κοπή έκανε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος συνοδευόμενος από τον πατέρα Γιάννη Χαλκιά. Παραβρέθηκαν πολλοί ακροατές, αλληλέγγυοι πολίτες, Βουλευτές, Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, το εργατικό κέντρο Ρόδου, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι εργαζομένων και φορέων, πολλοί από τους δημοσιογράφους του νησιού και τα τοπικά ΜΜΕ, δημιουργώντας το αδιαχώρητο στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της ΕΡΑ Ρόδου.

Όλοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ που εδώ και εφτά μήνες παραμένουν  στο πόστο της δημόσιας ενημέρωσης στα νησιά μας, απολυμένοι και χωρίς να τους δίνονται οι νόμιμες αποζημιώσεις τους και προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, διαφυλάσσοντας και συντηρώντας παράλληλα τις εγκαταστάσεις. Έδειξαν την αλληλεγγύη τους στην προσπάθεια των εργαζομένων να φύγει το «μαύρο» από τις δημόσιες περιφερειακές συχνότητες.

Εκπροσωπώντας όλους τους απολυμένους της ΕΡΑ Ρόδου, ο συνάδελφος, Διαμαντής Διαμαντής αφού ευχαρίστησε όλους όσους παραβρέθηκαν, δήλωσε την διάθεση των απολυμένων εργαζόμενων να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Αναφέρθηκε στην απουσία των περιφερειακών σταθμών από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ζήτησε από τους πολιτικούς να συμπεριλάβουν αυτή την διεκδίκηση στην ατζέντα τους και να μην ανεχθούν το οριστικό μαύρο στην ΕΡΑ Ρόδου και στους περιφερειακούς σταθμούς.

Ευχαριστούμε όλους όσοι μας συμπαραστάθηκαν και συνεχίζουν να μας συμπαραστέκονται υλικά και ηθικά, ευχόμενοι στην επομένη κοπή πίτας, η ΕΡΑ Ρόδου να λειτουργεί κανονικά και όλοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι, να είναι στις θέσεις τους.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Δημήτρης Γάκης και Μίκα Ιατρίδη, σύσσωμη η περιφερειακή αρχή, ο περιφερειάρχης Γιάννης Μαχαιρίδης, η πρόεδρος του Π.Σ Ανδριάνα Μπαφίτη και οι αντιπεριφερειάρχες Φώτης Χατζηδιάκος, Λίτσα Φτακλάκη και Αντώνη Χατζηιωάννου, ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζωγραφίδης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου Σάββας Χατζησάββας και τα μέλη της διοίκησης Ηλίας Μπούκλας, Παναγιώτης Εγγλέζος και Νίκος Τριπολίτης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου Ιακώβος Γρύλλης, ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Παλαιολόγου, ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου Βασίλης Καραγιάννης, ο συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γραμματέας της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ Τιμόθεος Παρασκευάς, ο γραμματέας της Ν.Ε του ΚΚΕ Τάκης Πότσος, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Κώστας Γιαννόπουλος, η πρόεδρος των Συνταξιούχων του ΙΚΑ Γεωργία Φαρμακίδη, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ στη Δωδεκάνησο Γιάννης Καλαποδάκης, ο τέως δήμαρχος Ιαλυσού Στέργος Στάγκας, το μέλος της διοίκησης του ΕΒΕΔ Γιάννης Κακλιός, ο γνωστός δικηγόρος Μιχάλης Κόκκινος, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Καθαριότητα στο δήμο Ρόδου Γιάννης Ντελλάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευαγγελία Παναή και Κώστας Ταρασλιάς, η πρόεδρος της Τ.Ε πόλεως Ρόδου της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Χατζηγεωργίου, η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη στο τομέα κοινωνικής πολιτικής της ΝΟΔΕ Μαριάννα Κολώνα, ο πρόεδρος του φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκος Φουτούλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΔ Γιώργος Παυλίδης, ο τέως γραμματέας της Ν.Ε του ΚΚΕ Λουκάς Κωτσαδάμ, ο Δημήτρης Τσοποτός, απο την ομάδα "Οικολογικά-Ροδιακά" ο Νίκος Κασσέρης και ο Παναγιωτης Αυγερινός, ο πρόεδρος των ΑΜΕΑ Μανώλης Ζηδιανάκης, ο Δημήτρης Κούκουλας, ο Στέφανος Δράκος, η Ιρις Μαυράκη, η Φαίδρα Σπανού και πολλοί άλλοι.

Από τα τοπικά ΜΜΕ ήταν παρόντα σχεδόν όλα. Η Μαρία Χονδρογιάννη από την ‘’Δημοκρατική’’, ο Μιχάλης Μαστής και η Κυριακή Πετρίδου από την ‘’Ροδιακή’’, ο Δημήτρης Τσοπανάκης από την ‘’Γνώμη’’, ο Θανάσης Μυστιλόγλου από την τηλεόραση ‘’ΩΜΕΓΑ’’, η Ελένη Γλεντή από την τηλεόραση ‘’ΙΡΙΔΑ’’, ο Πάνος Παπαγεωργίου από το ‘’Rodosreport.gr’’, η Ροδούλα Λουλουδάκη και ο Αυγουστίνος Τσιριμώκος από το γραφείο τύπου του δήμου Ρόδου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18/01/2014 - 15:38