Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Λεσβου: "Nα σταματήσει η δίωξη του Π. Αντωνόπουλου"

Στο πλευρό του διωκόμενου εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, τάσσεται η ένωση ιατρών Ε.Σ.Υ. Λέσβου. Αναλυτικά το ψήφισμά της:


ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ. ΛΕΣΒΟΥ
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ


Καταγγέλλουμε την αναίτια σύλληψη και ποινική δίωξη του εκπαιδευτικού Παύλου Αντωνόπουλου, μέλους της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ. Ο συνάδελφος συνελήφθη κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης τύπου των συνδικαλιστικών και πολιτικών οργανώσεων που διοργάνωναν τη διαδήλωση ενάντια σε κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 8 Ιανουαρίου. Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου ο συνάδελφος δικάζεται με την κατηγορία της «συμμετοχής σε απαγορευμένη συγκέντρωση» και της «αντίστασης κατά της αρχής». Η αστήρικτη κατηγορία όπως αποφάσισε και διέταξε η κυβέρνηση, αποτελεί ουσιαστικά «δίωξη» του συνταγματικά κατοχυρωμένου, δημοκρατικού δικαιώματος της ελευθερίας του συνέρχεσθαι.


Η παράνομη και αντισυνταγματική απαγόρευση των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων ενάντια στην ελληνική προεδρία και την ΕΕ που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου, πρώτη ημέρα ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί σοβαρό βήμα κλιμάκωσης του αυταρχισμού.


Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ απαγορεύοντας διαδηλώσεις και στέλνοντας στην Ασφάλεια και στα δικαστήρια όσους αντιστέκονται. Αποκαλύπτεται έτσι το πραγματικό
αντιλαϊκό και αυταρχικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε οι απαγορεύσεις, ούτε οι συλλήψεις, ούτε οι διώξεις μπορούν να κάμψουν τους λαϊκούς αγώνες.
Ζητούμε την αθώωση του Παύλου Αντωνόπουλου και την απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες.


Μυτιλήνη, 17 Ιανουαρίου 2914
για το Δ.Σ.
ο Πρόεδρος ο Γραμματέας
Δήμος Ανδρεάδης Στρατής Παυλής

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54