Δόση με δόσεις προβλέπει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Με μηνύματα για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ξεκίνησε στις Βρυξέλλες, το Eurogroup. Επιβεβαιώνοντας εμμέσως  τα τελευταία δημοσιεύματα, ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση τόνισε ότι  η δόση ύψους 8,1 δισ. ευρώ του δανείου στήριξης ενδεχομένως να καταβληθεί στην Ελλάδα σε δόσεις.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθεί η δόση τμηματικά σε υποδόσεις, αν αυτό είναι «αναγκαίο και μπορεί να βοηθήσει», κάτι το οποίο θα αποφασιστεί με βάση την εισήγηση της τρόικας.

Από την πλευρά του, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε, εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα προχωρήσουν σήμερα με το ζήτημα της Ελλάδας, ενώ ο Γάλλος υπουργός οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η αξιολόγηση της τρόικας, αποτελεί τη βάση για επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στο ζήτημα της Ελλάδας.

Την εκτίμηση ότι  το σημερινό Eurogroup να συμφωνήσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ.

Οι τελικές διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα διεξήχθησαν το πρωί της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Euroworking Group.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 16:00 και στις 21:00 είναι προγραμματισμένο να δοθεί η συνέντευξη Τύπου.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή της, η τρόικα διαπίστωσε καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην Υγεία, το φορολογικό και το Δημόσιο.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή (με τη διαδικασία του επείγοντος) το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις για τα προαπαιτούμενα, καθώς και αυτές για τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54