Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ πραγματοποιήθηκε στις 11:30 π.μ.  από κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ  Ροδόπης στην  Κομοτηνή, για το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ.
Πάράλληλα έγινε ενημέρωση των προσερχόμενων πολιτών για το «ξεπούλημα» από την κυβέρνηση του δημόσιου-κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας.

Συνάντηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ με Ε.Λ.Μ.Ε. Ροδόπης.

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ροδόπης Αϊχάν Καρά Γιουσούφ συναντήθηκε  με το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ροδόπης (κ. Δαπέργολα Νεκτάριο, κ. Καρακολίδη Παναγιώτη, κ. Γεωργαντά Αναστασία, κ. Βασιλειάδη Μιχάλη, κ. Χατζή Ελένη και κ. Στεφανίδη Βασίλειο). Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Νομού Ροδόπης Σακελλίων Σταμάτης.
Οι εκπαιδευτικοί ενημέρωσαν τον κ. Καρά Γιουσούφ για τα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής μας, καθώς και τα προβλήματα αιχμής που υπάρχουν λόγω των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, ενώ παρέδωσαν στον βουλευτή και υπόμνημα με τα αιτήματά τους (εργασιακά- υπηρεσιακά- μισθολογικά- συνταξιοδοτικά).
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί του Νομού Ροδόπης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, η οποία σε λίγο καιρό θα λήξει, και για τους οποίους δεν έχει βρεθεί κάποια λύση μέχρι στιγμής. Επιπλέον, ζητήθηκε από τον βουλευτή να παρέμβει, ώστε να δημοσιευτούν προκηρύξεις για προσλήψεις – μετατάξεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής, ώστε και τα κενά των Σταθμών να καλυφθούν και οι εκπαιδευτικοί να μην οδηγηθούν σε άδικη απόλυση.
Ένα άλλο θέμα που απασχόλησε τη συζήτηση ήταν οι χαμένες διδακτικές ώρες στο 2ο ΕΠΑΛ Κομοτηνής, το οποίο κυρίως πλήγηκε από την κατάργηση του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, καθώς η πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών καθυστέρησε ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα οι μαθητές του τομέα αυτού να μην είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για τις Πανελλαδικές εξετάσεις.


Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ροδόπης»

 Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί  η ΕΛΜΕ Ροδόπης, σήμερα     Δευτέρα στις  19.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής.
Τα  κύρια θέματα συζήτησης είναι, το τρέχον ζήτημα της Αυτοαξιολόγησης Σχολικών Μονάδων και  την εισήγηση της ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις του κλάδου εξαιτίας του φλέγοντος προβλήματος των συναδέλφων μας που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.

    
Ερώτηση 12 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ  για την «Λευκή Εβδομάδα»

Κοινοβουλευτική ερώτηση από 12 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατατέθηκε προς τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας. «Μια εβδομάδα διακοπών στις αρχές της άνοιξης θεωρεί το Υπουργείο Παιδείας ότι χρειαζόταν το καταρρέον από τα μνημονιακά χτυπήματα ελληνικό σχολείο για να επιλυθούν τα ων ουκ έστι αριθμός λειτουργικά και θεσμικά προβλήματά του. Γι’ αυτό και, μετά από διάβημα  της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Ξενοδόχων (ΠΟΞ) προς αυτόν τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, άρχισε να σκέφτεται την ‘Λευκή Εβδομάδα’, επεκτείνοντας την αργία της Καθαροδευτέρας με μερικές μέρες διακοπών, στις οποίες θα μπορούν να οργανώνονται μαθητικές  εκδρομές.
Παιδαγωγικά έωλη  ωστόσο η πρόταση για κλείσιμο των σχολείων και μάλιστα πολύ κοντά στις 15μερες διακοπές του Πάσχα, χωρίς την γνωμοδότηση κανενός παιδαγωγικού οργάνου, δεν υπαγορεύεται από καμιά μέριμνα για τους μαθητές και τη μαθησιακή διαδικασία αλλά από λόγους οικονομικούς, αφού είναι κοινό μυστικό ότι εδώ και χρόνια ο μαθητικός τουρισμός  αιμοδοτεί οικονομικά τα ξενοδοχεία της χώρας σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κινητικότητας», τονίζουν μεταξύ άλλων στο κείμενο της ερώτησης των 12 Βουλευτών του ΣΥΡΙζΑ, ζητώντας την απόσυρση της πρότασης.(Οι 12 Βουλευτές: Φωτίου, Συρμαλένιος, Κουράκης Μαντάς, Γεωργοπούλου, Αμανατίδης, Βαμβακά, Καραγιουσούφ, Πάντζας, Κριτσωτάκης, Αλεξόπουλος, Δριτσέλη)


Η Φελίνα Καζάκου υποψήφια της ΝΔ στο Δήμο Κομοτηναίων

Η Φελίνα Καζάκου Βρούζου θα  είναι η επίσημη υποψήφια  για το Δήμο Κομοτηνής της ΝΔ στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.
Η επίσημη παρουσίαση έγινε χθες στα γραφεία της ΝΟΔΕ, με την παρουσία της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου και Βουλευτού της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη, του Βουλευτού της ΝΔ Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη και του προέδρου της ΝΟΔΕ  Ντίνο Μορφακίδη.
Η κ. Καζάκου εκλέγεται  ως Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Κομοτηναίων από το 2006, έχει διατελέσει πρόεδρος της επιχείρησης πολιτισμού, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η ίδια έκανε λόγο για απόφαση εμπιστοσύνης προσωπικοτήτων του πολιτικού βίου και της πόλης μας προς το πρόσωπό μου. Θα ηγηθώ μιας ομάδας αποφασισμένων πολιτών, με την υπόσχεση να δώσουμε με ανταγωνιστικότητα έναν αγώνα, με έναν και μοναδικό σκοπό, να εξασφαλίσουμε στους πολίτες του Δήμου μας αυτό που τους ανήκει και τους αξίζει».

 Κλιμάκιο Σπάρτακου στους οικισμούς της Κομοτηνής

Κλιμάκιο του «Σπάρτακου» επισκέφτηκε  την Πόρπη Ροδόπης και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με κατοίκους του χωριού. Μέλη της δημοτικής παράταξης, μεταξύ των οποίων και ο δημοτικός σύμβουλος Νεκτάριος Δαπέργολας, είχαν μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους ντόπιους, κατά την οποία αφ’ ενός ενημερώθηκαν για προβλήματα της περιοχής (όπως η προβληματική υδροδότηση, οι πλημμελείς συγκοινωνίες, οι κλοπές εξαιτίας της ανύπαρκτης αστυνόμευσης, τα κουνούπια το καλοκαίρι κ.α.) και φυσικά διαπίστωσαν την αγωνία τους για το ευρύτερο θέμα της ερήμωσης και εγκατάλειψης της υπαίθρου, αλλά και τη βαθιά τους απογοήτευση από την αδιαφορία και ανεπάρκεια της πολιτείας και των τοπικών αυτοδιοικητικών αρχών. Αφ’ ετέρου όμως βέβαια τα μέλη του «Σπάρτακου» ενημέρωσαν με τη σειρά τους τούς παρισταμένους για τις θέσεις της παράταξης, όχι μόνο σε γενικότερα θέματα (όπως εκείνα της διαφάνειας και της κάθαρσης στα οικονομικά του δήμου), αλλά και σε ειδικότερα, τα οποία σχετίζονται με την καθημερινότητα των δημοτών.

Σύμφωνο Συνεργασίας Δήμου Κομοτηναίων και εθελοντικών οργανώσεων


Σήμερα Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου  και ώρα 19.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Πολυλειτουργικό του Δήμου Κομοτηνής, στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας ανάμεσα στον Δήμο Κομοτηνής και τις Εθελοντικές ομάδες της περιοχής.
 
Τα θέματα της συνάντησης είναι:
Η υπογραφή του Συμφώνου,
Ο καθορισμός της Συντονιστικής Γραμματείας,
Ο προγραμματισμός των δράσεων και των επόμενων ενεργειών.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54