Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

    Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πρέβεζας, εξαρθρώθηκε πενταμελής σπείρα η οποία έφερνε μεγάλες ποσότητες χασίς από την Αλβανία με σκοπό να τις προωθήσει στην Ευρώπη, συνήθως με φορτηγά-ψυγεία. Πρόκειται για τρεις Έλληνες, έναν ομογενή εξ Αλβανίας και έναν Πακιστανό. Τα πέντε μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εντοπίστηκαν σε μία αποθήκη κι ένα συνεργείο οχημάτων, τα οποία είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση. Οι ίδιοι χώροι χρησιμοποιούνταν για την φύλαξη και επανασυσκευασία των ναρκωτικών. Κατασχέθηκε ποσότητα ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ βάρους 1.135 κιλών και 50 γραμμαρίων.

 

·         Πρόστιμα σε δέκα επιχειρήσεις της Ηπείρου επέβαλλε ο ΕΦΕΤ μετά τους ελέγχους που πραγματοποίησε το Δεκεμβρίου. Συνολικά για το ίδιο διάστημα επεβλήθησαν σε όλη τη χώρα 87 πρόστιμα συνολικού ύψους 316 χιλιάδων ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι ότι σχεδόν στο σύνολό τους πρόκειται για επιχειρήσεις τροφίμων, στις οποίες εντοπίστηκαν ακόμη και ακατάλληλα τρόφιμα.

 

·         Το πλαίσιο αρχών, στόχων και διαλόγου της παράταξης «Ενότητα Πολιτών- Νέα Γιάννενα» έδωσε στη δημοσιότητα το Συντονιστικό Όργανο της Γραμματείας.Παράλληλα δόθηκε στη δημοσιότητα το πλαίσιο διαλόγου με πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης, παρατάξεις, κόμματα και προσωπικότητες. Ο διάλογος αυτός θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Στη συνέχεια η Ενότητα Πολιτών θα ανοίξει τη διαδικασία επιλογής του υποψηφίου που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, αφού όπως είναι γνωστό ενδιαφέρον έχει εκφράσει πέρα από το Δήμαρχο Φ. Φίλιο και ο Αντιδήμαρχος Θ. Μπέγκας.

 

·         Αθώοι κρίθηκαν από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Πρέβεζας και οι εννιά υπάλληλοι της ΛΓ Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας – Άρτας οι οποίοι κατηγορούνταν για τα αδικήματα της απιστίας και της ψευδούς βεβαίωσης. Μεταξύ αυτών και ο πρώην προϊστάμενος της υπηρεσίας. Η δίκη είχε ξεκινήσει την περασμένη Πέμπτης και μετά από δύο διακοπές ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Για την υπόθεση, το ΣΔΟΕ είχε ξεκινήσει έρευνα μετά από καταγγελία, σχετικά με τιμολόγια που αφορούσαν σε φυλλάδια και διαφημιστικές πινακίδες ύψους 70χιλ και 14χιλ ευρώ αντίστοιχα, υλικά τα οποία σύμφωνα με τα όσα είχε καταθέσει η νυν προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων δεν φαίνονταν πως είχαν παραληφθεί. Μετά από μια διαδικασία που διήρκεσε τρεις μέρες οι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν ομόφωνα για τα περισσότερα από τα αδικήματα που τους βάρυναν, ενώ ο πρώην προϊστάμενος κατά πλειοψηφία για ορισμένα από αυτά.

 

 

·         Το Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου διοργανώνει συναυλία - αφιέρωμα στη μεγάλη Γιαννιώτισσα ερμηνεύτρια Αμαλία Βάκα. Οι ηχογραφήσεις της Αμαλίας Βάκα στις 78 στροφές, που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα, αποτελούν πολύτιμο τεκμήριο του αστικού γιαννιώτικου ήχου, που είχε εδραιωθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά μουσικά ιδιώματα της εποχής, δίπλα σε αυτά της Σμύρνης και της Πόλης. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 20.30, στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ στην Άρτα και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54