Eιδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Συνέχεια Αγροτικών κινητοποιήσεων

Συνεχίζεται  η συγκέντρωση των αγροτών στην Μαραθιά  Ηλείας ενώ  αύριο Παρασκευή στις 07:00 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Δ.ΟΥ Πύργου  και Πανελλαδικά  σε όλες τις Δ.ΟΥ. Αιχμή των κινητοποιήσεων η φορολόγηση των αγροτών και τα λογιστικά βιβλία σε συνδυασμό με την αύξηση του καλλιεργητικού κόστους, τη μείωση των αγροτικών επιδοτήσεων και των τιμών στα αγροτικά προϊόντα.

 

Στα «καρφιά» οι φαρμακοποιοί

Η μαζικότητα της χθεσινή γενικής συνέλευσης των φαρμακοποιών της Ηλείας, καταδεικνύει με τον πιο φανερό τρόπο ότι ο κλάδος  βρίσκεται και πάλι σε κατάσταση συναγερμού αντιμετωπίζοντας σοβαρά  θέματα.  Oπρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, συνόψιζε   τα προβλήματα  που έχουν να  αντιμετωπίσουν άμεσα, στα εξής : Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, μείωση του ποσοστού κέρδους, ιδιοκτησιακό καθεστώς ,  απελευθέρωση ωραρίου, για να  καταλήξει ότι «αλλάζει παντελώς το τοπίο για το ελληνικό φαρμακείο, όπως το ξέραμε ως σήμερα». Από τη γενική συνέλευση εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ να παρακολουθεί στενά την κατάσταση  και να πράξει αναλόγως , αποδεικνύοντας  ότι διαθέτει τα σωστά αντανακλαστικά για να αντιπαρέλθει οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή, με ενότητα και μαχητικότητα.

 

 

ΕΛΜΕ Ηλείας : όχι στην αξιολόγηση

Γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηλείας, με την συμμετοχή μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών, με θέμα την αυτοαξιολόγηση σχολείων – αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, καθώς και την εισήγηση και το πρόγραμμα δράσης της ΟΛΜΕ, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο 4ο Λύκειο Πύργου.  Ψηφίστηκε  η εισήγηση της ΟΛΜΕ για τα θέματα της αξιολόγησης και αυτοαξιολόγησης, καθώς και το πρόγραμμα δράσης που περιλαμβάνει και απεργιακές κινητοποιήσεις με πρώτη απεργία στις 7/2/2014, με  αιχμή το θέμα των διαθεσιμοτήτων – απολύσεων εκπαιδευτικών. Η  απόφαση της ΕΛΜΕ Ηλείας πρόκειται να μεταφερθεί από τον πρόεδρο στην Γ.Σ πρόεδρων των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 25 Ιανουαρίου.

 

 

Αριστερή Δημοτική Παράταξη στον Πύργο 

 

Μια πρώτη γνωριμία με τις αρχές και τους στόχους της  νέας δημοτικής παράταξης της ριζοσπαστικής αριστεράς και των δημοκρατικών πολιτών που θα διεκδικήσουν το δήμο του Πύργου, έγινε χθες στην διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν τρεις νέοι άνθρωποι, πρωτοεμφανιζόμενοι στα δημοτικά πράγματα, αλλά όχι άγνωστοι στους Πυργιώτες και τους Ηλείους πολίτες.

Η δικηγόρος Δώρα Καλάκου, ο έμπορος Γιώργος Δούνιας και ο εκπαιδευτικός Σπύρος Σιδηροκαστρίτης, ήταν αυτοί που απηύθυναν το κάλεσμα: «Να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον του τόπου στα δικά μας χέρια»,  και να μετάσχουμε  στη συγκρότηση της Δημοτικής Παράταξης της Αριστεράς, την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στις 7 το απόγευμα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου

 

 


Γύρισαν με άδεια χέρια


 Την πλήρη απογοήτευσή τους  από τη συνάντηση που είχαν με τους γγ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τον υποδιευθυντή του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, την προηγούμενη εβδομάδα, συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία της βουλευτού Ηλείας Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, εξέφρασαν χθες σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, εκπρόσωποι των αγροτών που συμμετείχαν. Η συνέντευξη δόθηκε στα γραφεία της ΕΡΑ Πύργου και συμμετείχαν οι Αναστάσιος Χατζόπουλος, Ανδρέας Κούτρας και Μιχάλης Πλαστουργός, έβγαλε δε πλήθος ειδήσεων που ενδιαφέρουν άμεσα τους Ηλείους αγρότες.

 

Νέα δομή για κακοποιημένες γυναίκες στον Πύργο

Πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο η παρουσίαση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Θυμάτων Βίας όπου συμμετέχουν ενεργά η Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης, το Νοσοκομείο καθώς και η Κοινωνική Πρόνοια. Στόχος του συγκεκριμένου κέντρου, όπου στεγάζεται στο παλαιό Γαλλικό Ινστιτούτο απέναντι από το υπό ανέγερση ο 1ο Λυκείου Πύργου, είναι η παροχή βοήθειας σε κάθε γυναίκα που είναι θύμα βίας στον δήμο.

 

 Σεμινάριο για παραμυθάδες

Το εργαστήρι Θεάτρου, Έκφρασης και Φαντασίας «Ονειροδρόμιο» στον Πύργο (Παπαφλέσσα 33), σε συνεργασία με τον γνωστό αφηγητή παραμυθιών και συγγραφέα Δημήτρη Αβούρη (σ.σ. πρόεδρο της ΜΚΟ «Όναρ-Μέσω τέχνης για το άρρωστο παιδί) οργανώνει Διήμερο Σεμινάριο αφήγησης και γραφής παραμυθιού.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 (ώρες 10 π.μ.-1 μ.μ.) και την Κυριακή 26 Ιανουαρίου (ώρες 10 π.μ.-1.30 μ.μ.)

 

 Σοβαρό τροχαίο ατύχημα

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 σήμερα το απόγευμα στην Επαρχιακή Οδό Θολού - Φιγαλίας στο ύψος της Γέφυρας Κατσαβού.

Το τροχαίο σημειώθηκε 100 μέτρα από τη γέφυρα στο ύψος της διασταύρωσης με τον Οικισμό Μαυρονικόλα όταν Ι.Χ. όχημα εξετράπη της πορείας του εξαιτίας του πολύ ολισθηρού οδοστρώματος και ανετράπει στις όχθες του Ρέματος Θολού.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τρία οχήματα καθώς και περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ ενώ από το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως έφθασε σε λίγη ώρα και ασθενοφόρο με ιατρό. Ο οδηγός του οχήματος, βουλγαρικής καταγωγής, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κρεστένων για τις πρώτες βοήθειες αλλά και περαιτέρω εξετάσεις.

 

 Σύλληψη 16χρονου για κλοπές.

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 16χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Την ίδια κατηγορία, αντιμετωπίζουν ακόμα τρεις συνεργοί του, ηλικίας 19, 18 και 12 ετών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί

 

Σοβαρός τραυματισμός ηλικιωμένου.

Στο νοσοκομείο του Πύργου μεταφέρθηκε τραυματισμένος ηλικιωμένος που παρασύρθηκε από μηχανάκι στο Πελόπιο την ώρα που κινούνταν πεζός . Σύμφωνα με πληροφορίες το τροχαίο έγινε κοντά στο σχολείο του Πελοπίου...

 

Ισχυρό κύμα κακοκαιρίας από αύριο.

Νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας προβλέπεται από αύριο Παρασκευή  στη χώρα μας, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις, αρχικά σε ορεινά μόνο τμήματα.Από το μεσημέρι της Παρασκευής, ο καιρός θα επιδεινωθεί αισθητά και  στην δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, με βροχές και καταιγίδες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54