Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Εκδήλωση της Διανομαρχιακής κατά του Χρυσού στην Κομοτηνή

Η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης – Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού διοργανώνει την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 στην Κομοτηνή εκδήλωση με θέμα «Ποινικοποίηση του αγώνα ενάντια στην μεταλλουργία χρυσού».

 Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις 18: 30 στο Πολιτιστικό Κύτταρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής( πρώην ΡΕΞ)

 Ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, , Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ο κ. Γιώργος Κυρίτσης, δικηγόρος διωκόμενων κατοίκων της Χαλκιδικής και ο κ. Τόλης Παπαγεωργίου από το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων.

 

Α. Καραγιουσούφ: «Ξεκλήρισμα της Αγροτιάς τα νέα φορολογικά μέτρα»

Χαριστική βολή για τον αγροτικό τομέα χαρακτήρισε τις φορολογικές επιβαρύνσεις της αγροτικής δραστηριότητας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Αϊχάν Καραγιουσούφ.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Καραγιουσούφ τονίζει πως, οι καινούργιες φορολογικές υποχρεώσεις των αγροτοκτηνοτρόφων είναι μέτρα που θέτουν σε επισφάλεια την πλειοψηφία αυτών, οδηγώντας τους στην ανέχεια και στη σταδιακή εγκατάλειψη της δραστηριότητάς τους.

Οι νέοι επιβαλλόμενοι φόροι, το χαράτσι των αγροτεμαχίων και των βοσκοτόπων, θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο τους αγροτοκτηνοτρόφους. Θα απαιτηθεί από αυτούς να πληρώσουν στην εφορία τεράστια ποσά που δε διαθέτουν, καθώς το αγροτικό εισόδημα έχει ήδη εκμηδενιστεί εξαιτίας:

του υψηλού ενεργειακού κόστους (αυξήσεις αγροτικού πετρελαίου και ρεύματος, λόγω της αύξησης κατά 157% του τέλους ΑΠΕ)

του υψηλού κόστους παραγωγής τις ελλείψεις ρευστότητας και της απουσίας αγροτικής πίστης (ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ στην Πειραιώς)

Είναι σαφές ότι με τις ακολουθούμενες πολιτικές δε στηρίζεται ο αγροτικός τομέας, ο οποίος θα μπορούσε να αποτελέσει το μοχλό εξόδου όλης της χώρας από την κρίση. Αντίθετα οδηγείται σε ολοκληρωτική καταστροφή, συμπαρασύροντας σε αυτή το μέλλον της αγροτικής οικονομίας της Ροδόπης και, κατ’ επέκταση, της χώρας, οδηγώντας σε επισιτιστική και ανθρωπιστική κρίση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται αταλάντευτα στο πλευρό των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, στηρίζοντας το δίκαιο των αιτημάτων τους μέσα κι έξω από τη Βουλή», υπογραμμίζει καταλήγοντας στη γραπτή του δήλωση ο κ. Καραγιουσούφ.

 

Καταβολή αποζημιώσεων από  ΕΛ.Γ.Α.

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 7.968 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 14.7 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών κυρίως για το έτος 2013.

Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε οπωροφόρα δέντρα, αμπέλια, βαμβάκι, κηπευτικά, σιτηρά και σανοδοτικά φυτά, και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια.

Στους νομούς που θα δοθούν οι αποζημιώσεις περιλαμβάνονται και οι 5 νομοί της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

 

Εκδήλωση για τη στήριξη ανέργων στο ΕΒΕΡ

Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 18:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με τίτλο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΕ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΟΔΟΠΗΣ».

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν άνεργοι, νέοι επιστήμονες, ασφαλισμένοι του ΟΓΑ με χαμηλό εισόδημα, που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού Ροδόπης. Θα υλοποιηθούν  επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης, επιμορφώσεις και δράσεις συμβουλευτικής υποστήριξης για ανάληψη επιχειρηματικής δράσης και ίδρυση Κοινωνικών Επιχειρήσεων. Το προτεινόμενο έργο αποσκοπεί στην υποστήριξη και στην κοινωνική και εργασιακή ένταξη 120 ωφελουμένων.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις:

Λεωφόρος Δημοκρατίας 1 – γραφείο 126 (πρώην Νομαρχία)

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καλούν στο Τηλέφωνο: 25310-82820η να επικοινωνήσουν στο e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Συνεδριάζει έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής

 

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Δήμο Κομοτηναίων θα πραγματοποιηθεί  την ερχόμενη Τρίτη στις 7 το απόγευμα με 18 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Η έκτακτη συνεδρίαση υπαγορεύτηκε από επείγοντα θέματα και ανάγκες των υπηρεσιών.

Τα θέματα που αναμένεται να μονοπωλήσουν την συνεδρίαση είναι:

Κατανομή χρηματικού ποσού στις σχολικές επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, καθώς και στις μειονοτικές σχολικές εφορείες, για την κάλυψη των δαπανών θέρμανσης.

Απευθείας ανάθεση Προμήθειας εξολισμού των εθελοντικών ομάδων και του εξοπλισμού του κέντρου εκπαίδευσης των εθελοντών του Δήμου

Ψήφιση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης έτους 2014 του ΝΠΔΔ με την επωνυμία Κέντρο Μέριμνας και Αληλλεγγύης Δήμου Κομοτηνής.

Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου: ΕΡΓΑ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ.

Έγκριση παράτασης προθεσμίας του έργου: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΡΥΔΙΑΣ.

 

Κοπή πρωτοχρονιάτικής πίτας ΕΝΚΑ

 

Η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης κόβει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της  την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 στις 12.00 μ.μ στο ξενοδοχείο «Ανατόλια».

Θα ακολουθήσει  απολογισμός του έτους 2013 και γενική συνέλευση.

 

 

 

Η «Ζιζέλ» στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Η «Ζιζέλ» του Μάριους Πετίπα, ένα από τα πιο αγαπημένα ρομαντικά μπαλέτα, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, την ερχόμενη Δευτέρα 21:15, πάντοτε σε απευθείας μετάδοση από το Λονδίνο στο πλαίσιο του προγράμματος «RoyalOpera House live cinema»

 

Αστυνομικό Δελτίο:Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) διαρρήξεις σπιτιών και καταστήματος σε χωριά της Ροδόπης

 

 

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) διαρρήξεις σπιτιών και καταστήματος σε χωριά της Ροδόπης, που είχαν διαπραχθεί το τελευταίο δεκαήμερο. 

Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν στις (22-1-2014) το πρωί και το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 20, 21 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται άλλοι δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 26 και 29 ετών, τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν κατά την έρευνα, καθώς και ένας 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος. 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν στην οικίες του 37χρονου και του 20χρονου, καθώς και σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης όλα τα κλοπιμαία, τα οποία κατασχέθηκαν προκειμένου να αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος δράστης ο οποίος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απόπειρα ληστείας, κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων, είναι έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας, καθώς και ότι συμμετείχε στη διάπραξη των διαρρήξεων κατά τη διάρκεια άδειας που είχε λάβει από αυτό. 

Επίσης, οι δύο δράστες ηλικίας 20 και 26 ετών έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης.

Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, για τυχόν εμπλοκή των δραστών σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και για τον εντοπισμό των δύο ημεδαπών ηλικίας 26 και 37 ετών.

 

 

Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών για διενέργεια του παράνομου τυχερού παιγνίου 

 

Συνελήφθησαν στις 22-1-2014 το απόγευμα, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 44 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

 

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (καφενείο), όπου συνέλαβαν τον 30χρονο ιδιοκτήτη, διότι είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία έναν (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή, με το απαγορευμένο τυχερό παίγνιο «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ», επιτρέποντας στον 44χρονο τη διενέργεια του παραπάνω παιγνίου.

 

Κατασχέθηκε ένας (1)  ηλεκτρονικός υπολογιστής. 

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54