ΕΡΑ Καρδίτσας: Καταδίκασαν την καταγγελία για τη λειτουργία του ραδιοθαλάμου της ΕΡΤ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, δεν υπάρχουν χαφιέδες ούτε και κουκουλοφόροι. Η ανώνυμη καταγγελία προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καρδίτσας για το κλείσιμο του Ραδιοθαλάμου της ΕΡΤ, την οποία υπέγραψαν ως "εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι", όπως μας διαβεβαίωσε το δημοτικό συμβούλιο δεν έγινε από δημοτικούς συμβούλους, αλλά από άλλον ή άλλους που χρησιμοποίησαν το θεσμό για να πλήξουν το κύρος του.

Ομόφωνη καταδίκη της καταγγελίας

 

Το θέμα ανακίνησε ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Τσαντήλας, ο οποίος υποστήριξε ότι εμείς ανώνυμες, ρουφιάνικες καταγγελίες δεν κάνουμε και ό,τι έχουμε να πούμε ,το καταθέσουμε δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος Κώστας Παπαλός, ο οποίος υποστήριξε ότι ως ενέργεια είναι καταδικαστέα. Ακολούθησε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γιάννης Γεννάδιος, ο οποίος σχολίασε ότι η καταγγελία δεν έχει γραφτεί από δημοτικό σύμβουλο και πρότεινε να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να μην υπάρχει καμιά σκιά.

Ο επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Μανώλης Τσίπρας, υποστήριξε ότι πρόκειται για υφέρποντα φασισμό, ο οποίος έχει στόχο τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους. Έκανε λόγο για άσκηση βίας ώστε να χτυπηθεί η οποιαδήποτε διαφορετική φωνή αντίστασης.

Και τέλος ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Δημήτρης Αρχοντής, τόνισε ότι είναι κόλαφος αν υπάρχουν τέτοιοι δημοτικοί σύμβουλοι και ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει σχέση με αυτές τις χαφιεδίστικες τακτικές. Και εδώ έκλεισε ο κατάλογος των ομιλητών. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν τοποθετήθηκαν, προφανώς τους κάλυψε η τοποθέτηση του Δημάρχου.

Ψήφισμα δεν θα εκδοθεί, αλλά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάνει λόγο για ομόφωνη καταδίκη της καταγγελίας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 28/01/2014 - 10:01