Συζήτηση-εκδήλωση από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Αυστρίας για την ΕΡΤ

«Γιατί η Ελλάδα μετράει- Η ελευθερία της έκφρασης, η ποιότητα των μέσων ενημέρωσης και ο ευρωπαϊκός ορίζοντας» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει το απόγευμα της Πέμπτης στη Βιέννη η Δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση της Αυστρίας (ORF), με βασικό θέμα το κλείσιμο της ΕΡΤ από την ελληνική κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2011.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Το Χαμένο Σήμα της Δημοκρατίας», του δημοσιογράφου Γιώργου Αυγερόπουλου και θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία θα συμμετάσχουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης Ρούντολφ Ρίχτερ και Κατερίνα Σαρικάκη, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Δρούτσας, καθώς και δημοσιογράφοι του ORF.

 

Το ντοκιμαντέρ, το οποίο εξετάζει το υπόβαθρο της απόφασης της Ελληνικής Κυβέρνησης, με βάση την οποία απολυθήκαν μέσα σε μία νύχτα 2.600 εργαζόμενοι της ΕΡΤ και έκλεισαν όλοι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα, έχει μεταδοθεί ήδη από τον ORF στις 8 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της σειράς «World Journal+».

 

«Τι αντίκτυπο έχει θα το κλείσιμο της ΕΡΤ στην ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα; Πόσο σημαντικά είναι τα δημόσια μέσα ενημέρωσης για τη δημοκρατία στην Ευρώπη;» είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα απασχολήσουν τη συζήτηση.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29/01/2014 - 20:14