«Γνωρίζουν τι έχει κλαπεί» είπε στο Reuters o Λόντερ τονίζοντας ότι αυτό που κάνουν είναι «τα στραβά μάτια» προσέθεσε ο ίδιος. Φωτογραφία REUTERS/TOBIAS SCHWARZ

Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο κατά των γερμανικών μουσείων

Για έλλειψη διαφάνειας κατηγόρησε,ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου (ΠΕΣ) Ρόναλντ Λόντερ, τα γερμανικά μουσεία  για τα έργα τέχνης που είχαν κλέψει οι Ναζί από τους Εβραίους ιδιοκτήτες τους και σήμερα τα μουσεία αυτά τα εκθέτουν δημόσια. Ο ίδιος  κάλεσε την κυβέρνηση της Άγκελας Μέρκελ να ασκήσει πιέσεις προκειμένου να ξεκαθαριστεί τι είναι κλεμμένο και τι όχι.

 

«Γνωρίζουν τι έχει κλαπεί» είπε στο Reuters o  Λόντερ τονίζοντας ότι αυτό που κάνουν είναι τα στραβά μάτια» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Λόντερ, επισήμανε πως η Εβραϊκή Επιτροπή Διεκδικήσεων υπολογίζει ότι 20.000 κλεμμένα αντικείμενα εξακολουθούν να εκτίθενται.

Ερωτηθείς σχετικά ο Ούβε Χάρτμαν, επικεφαλής του Γραφείου Πραγματογνωμοσύνης και Έρευνας των γερμανικών μουσείων για την Προέλευση (των έργων τέχνης) με έδρα το Βερολίνο παραδέχθηκε ότι δεν έχουν γίνει αρκετά για να διακριβωθεί εάν είναι κλεμμένα παρά πολλά έργα τέχνης, πρόσθεσε όμως πως η Γερμανία καταγράφει πρόοδο.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54