Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Ηγουμενίτσα: Ομαδική παραίτηση των Δημάρχων προτείνει ο Γ. Κάτσινος

Σε μία ακόμη περίοδο κινητοποιήσεων εισέρχονται οι Δήμοι της χώρας εξ' αιτίας των αποφάσεων για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις προσωπικού των ΟΤΑ.  Οι εργαζόμενοι την Τετάρτη προχωρούν σε 24ωρη απεργία και καταλήψεις υπηρεσιών και δημαρχείων ενώ σφοδρές είναι και οι αντιδράσεις των δημάρχων.

Ήδη τις αποφάσεις της Κυβέρνησης έχουν καταδικάσει όλοι οι δήμαρχοι της Ηπείρου τονίζοντας ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν υπάρχουν άλλες αντοχές.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος με δήλωσή του απευθυνόμενος στους συναδέλφους του προτείνει ακόμη και την ομαδική παραίτηση όλων των δημάρχων.

Ιωάννινα: Στην Περιφερειακή σύσκεψη της ΔΗΜΑΡ ο Φ. Κουβέλης

Στα Γιάννενα θα βρίσκεται αύριο Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. Σκοπός της επίσκεψης είναι η συμμετοχή του κ. Κουβέλη  στην Περιφερειακή σύσκεψη του κόμματος κατά την οποία θα μιλήσει για τις πολιτικές εξελίξεις και τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής. Η σύσκεψη θα γίνει στα Λιθαρίτσια στις επτά και μισή το απόγευμα.

Νωρίτερα, στις δώδεκα και μισή το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου.

 

Ηγουμενίτσα: Ενισχύεται η ανακύκλωση

Παραλήφθηκε από το Δήμο Ηγουμενίτσας, το νέο απορριμματοφόρο ανακύκλωσης το οποίο παραχωρήθηκε απ' την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης προς το Δήμο.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, με σκοπό την ενίσχυση του στόλου των απορριμματοφόρων και την αποτελεσματικότερη ανακύκλωση, με ίδια μέσα, υπέβαλε σχετικό αίτημα προς την Ε.Ε.Α.Α το οποίο και ικανοποιήθηκε, με την παραλαβή του καινούριου απορριμματοφόρου.

Το συγκεκριμένο όχημα είναι χωρητικότητας 16 κυβικών μέτρων, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποκομιδή των μπλε κάδων του Δήμου. Εντός ολίγων ημερών, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας έκδοσης πινακίδων κυκλοφορίας, θα ενταχθεί και επίσημα στο στόλο των οχημάτων του Δήμου, που «ενδυναμώνεται» έτσι περαιτέρω. Άλλωστε οι ανάγκες είναι πολλαπλάσιες με την ανακύκλωση να επεκτείνεται και στις Δημοτικές Ενότητες Συβότων, Πέρδικας και Μαργαριτίου.


Πρέβεζα: Εντοπίστηκε σκάφος με 25 μετανάστες

Σε δουλεμπορικό είχε μετατραπεί ένα σκάφος το οποίο εντοπίστηκε από το πλήρωμα πλωτού του λιμενικού την ώρα που έπλεε από την Πάργα με κατεύθυνση τον όρμο του Αγίου Ιωάννη.

Μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στο σκάφος που έφερε το όνομα «Ναυσικά» διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν 35χρονος αλλοδαπός ως Κυβερνήτης και 21χρονος αλλοδαπός ως συγκυβερνήτης, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων οι οποίοι μετέφεραν είκοσι πέντε αλλοδαπούς, επίσης στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Το σκάφος οδηγήθηκε συνοδευόμενο από το πλωτό περιπολικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα της Πάργας όπου συνελήφθησαν αλλοδαποί και διακινητές.

Ζαγόρι: Εκδηλώσεις μνήμης

Εκδηλώσεις με τίτλο «Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου» 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του 1943, οργανώνει ο Δήμος Ζαγορίου το Σάββατο 13 Ιουλίου στους Ασπράγγελους και την Κυριακή 14 Ιουλίου στο Γρεβενίτι.

Το Σάββατο, στις 8 το βράδυ, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στους Ασπράγγελους και θα ακολουθήσει εκδήλωση για τα μαρτυρικά χωριά Ζαγορίου, με ομιλητή τον πρόεδρο της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Ζαγορίου Βασίλη Τζιόβα, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί το χρονικό των γεγονότων και προβολή.

Την Κυριακή, στις 8 το πρωί, θα τελεστεί εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Γρεβενίτι, και θα ακολουθήσουν στις 11 επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και κατάθεση στεφάνων.

Λίγο μετά τις 12 θα ξεκινήσει μία ενδιαφέρουσα ημερίδα στο Πετρίδειο Κληροδότημα. Ομιλητές θα είναι ο τέως Νομάρχης Ιωαννίνων, εκπρόσωπος Π.Ο.Α.Ε.Α. Β. Μπρακατσούλας, με θέμα Μαρτυρικά Χωριά και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των γερμανικών επανορθώσεων Αριστ. Συγγελάκης, που θα αναφερθεί στο θέμα των γερμανικών επανορθώσεων.

Συντονιστής της ημερίδας είναι ο αρχισυντάκτης της ΕΡΑ Ιωαννίνων Στέφανος Ντόβας και θα ακολουθήσει δεξίωση.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54