40 μήνες απλήρωτοι στο Γηροκομείο Αθηνών



success story


«Ερασιτέχνες» οι τροϊκανοί μπροστά στη διοίκησή του

Σε λίγο ο Τόμσεν, ο Φούχτελ, ο Ράιχενμπαχ, ο Σόιμπλε και άλλοι της ιδίας παρέας, θα παρακαλάνε να τους κάνει σεμινάριο η διοίκηση του «φιλανθρωπικού» ιδρύματος.

Από το Σεπτέμβρη του 2010 χρωστάνε μισθούς στους εργαζόμενους, ύψους 5-6 εκατομμυρίων ευρώ. Στο ΙΚΑ 8.670.000 εκατ. ευρώ, στην εφορία 2,5-3,6 εκατ.ευρώ, εκτός από το ΕΕΤΗΔΕ, σε προμηθευτές επίσης χρωστάνε μεγάλα ποσά. Σε βάρος της διοίκησης (είναι ΝΠΙΔ) εκκρεμούν εκατοντάδες δίκες, αλλά και τέσσερις ποινικές δικογραφίες. Ήδη στις δίκες που έχουν γίνει οι εργαζόμενοι δικαιώνονται.

Από δύο κληροδοτήματα, ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμπας που είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. έκανε αναλήψεις περίπου 10 εκατ. ευρώ, όπως καταγγέλουν συνδικαλιστές του σωματείου εργαζομένων, που και αυτοί βρίσκονται στα δικαστήρια. Από 280 εργαζόμενους, άλλοι έφυγαν με επισχέσεις, άλλοι απολύθηκαν (όχι δεν πήραν αποζημίωση, όπως ανέφεραν στο enet οι εργαζόμενοι) και έμειναν 130.

"Αργό θάνατο" το ονομάζουν οι ίδιοι. Σήμερα στο γηροκομείο βρίσκονται 170 τρόφιμοι, ενώ μερικά χρόνια πριν ήταν 450. Όσο για τις "ανέσεις", μιλάμε για κτήρια χωρίς θέρμανση, ελάχιστο ζεστό νερό και κακής ποιότητας φαγητό από κέτερινγκ, όταν πριν μερικά χρόνια υπήρχε μαγειρείο και εργαζόμενοι σε αυτό, με ασύγκριτα καλύτερη ποιότητα στη σίτιση των τροφίμων.

Όποια μέλη του Δ.Σ. διαμαρτύρονται για την κατάσταση αυτή, βλέπουν την πόρτα της εξόδου, όπως συνέβη πρόσφατα.

Πηγή: www.enet.gr


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54