Associated Press: Στο τελευταίο στάδιο ζωής ο Σακκάς δηλώνει ο γιατρός του

Τον γύρο του κόσμου κάνει μέσω ανταπόκρισης του Derek Gatopoulos του AssociatedPress η υπόθεση του αναρχικού Κώστα Σακκά και η δραματική επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. Σύμφωνα με γιατρό που τον παρακολουθεί ο 29χρονος βρίσκεται πλέον στο τελευταίο στάδιο της ζωής του και ο απεργός μπορεί να πεθάνει ανά πάσα στιγμή. Ο ιδιος απηύθυνε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην απελευθέρωσή του.

Ο Θανάσης Καραμπέλης, μέλος της ιατρικής ομάδας που παρακολουθεί την κατάσταση της υγείας του νεαρού, προειδοποίησε ότι ο 29χρονος θα μπορούσε να πεθάνει από στιγμή σε στιγμή.

Είμαι ξεκάθαρος. Ο Κώστας Σακκάς είναι στο τελευταίο στάδιο της απεργίας πείνας ανέφερε.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται η υποστήριξη στην υπόθεση του νεαρού από πολιτικούς και ακαδημαϊκούς, οι οποίοι τονίζουν ότι θα ξεκινήσουν και εκείνοι απεργία πείνας από την επόμενη βδομάδα αν δεν απελευθερωθεί  άμεσα

Θέλω να κρατήσω αυτό το αγόρι ζωντανό. Θεωρώ ότι αυτή η υπόθεση είναι ντροπή. Δεν ξέρω πως αυτοί που δείχνουν τέτοια αδιαφορία θα μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ, αν δεν τα καταφέρει, δήλωσε η Ιωάννα Κοντούλη, των Οικολόγων Πράσινων.

Ο 29χρονος Κώστας Σακκάς, συνελήφθη το 2010 και είναι προφυλακισμένος για  μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το όριο των 18μηνών που επιτρέπεται από το ελληνικό Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι εν αναμονή της απόφασης για το αίτημα αποφυλάκισης του Κώστα Σακκά, πραγματοποιείται σήμερα το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο Εφετών

Στο μεταξύ, διοικητική έρευνα διέταξε η ΕΛ.ΑΣ. μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο που απεικονίζει βιαιοπραγίες αστυνομικών που επιτέθηκαν απρόκλητα, κατά τη διάρκεια ειρηνικής παρέμβασης αλληλέγγυων του Κώστα Σακκά, οι οποίοι ζητούν την αποφυλάκισή του.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης στην Ακρόπολη, όπου η αστυνομία προχώρησε σε 10 προσαγωγές.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 11/07/2013 - 20:05