Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κομοτηνής

Δεν καταργείται το Νοσοκομείο Κομοτηνής

«Δεν καταργείται το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κομοτηνής». Αυτό δήλωσε με έμφαση στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Διοικητής του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Ηρακλής Χατζηνέστωρος, στο πλαίσιο της εφ’ όλης συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για τα ζητήματα του Νοσοκομείου. Σύμφωνα με τον κ. Χατζηνέστωρο, υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στο νοσηλευτικό κυρίως προσωπικό, αλλά και στο ιατρικό.

«Από το Μάιο του 2010 έχουν συνταξιοδοτηθεί 30 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες και δεν έχει προσληφθεί κανένας.

Καθυστερούν επίσης και οι προσλήψεις νοσηλευτών και μέσω των επικουρικών πινάκων. Σε ότι αφορά τους γιατρούς έχουν φύγει 15 γιατροί, αλλά τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα για την πρόσληψη μέσω επικουρικών, καθώς περιμένουμε 2 γιατρούς με αυτή τη διαδικασία», σημείωσε ο κ. Χατζηνέστωρος.

Για το θέμα της κλινικής ΩΡΥΛΑ η οποία έχει μείνει με ένα μόνο γιατρό τον Δ/ντη της τον Μεχμέτ Εμίνογλου, ο Κ. Χατζηνέστωρος δήλωσε ότι μπορεί να καλυφθεί η κλινική με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξ/πολης.

Σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία το Σισμανόγλειο έχει καταφέρει  με τον εξορθολογισμό ο οποίος υλοποιείται όπου μπορεί να γίνει, να πιάσει το στόχο του «να παράγει αυτό που δαπανά», όπως τόνισε ο κ. Χατζηνέστωρος.

Σχετικά με την αξιολόγηση του, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, είναι πρώτο στην εφαρμογή  πληροφοριακών  συστημάτων, δεύτερο στην εφαρμογή του διπλογραφικού συστήματος και όγδοο στην μείωση δαπανών.

Αναφερόμενος ο κ. Χατζηνέστωρος και στο νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, υπογράμμισε κατηγορηματικά ότι προχωράει και ότι πλησιάζουμε στην ημέρα της δημοπράτησης, καθώς έχει λάβει την έγκριση δόμησης, τα αρχιτεκτονικά επίσης έχουν εγκριθεί και αναμένεται η ένταξη του έργου, το οποίο υπενθυμίζεται ότι χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το ΕΣΠΑ.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της ενίσχυσης και της ανανέωσης των μηχανημάτων του Νοσοκομείου, βάσει και του διασυνοριακού προγράμματος Ίντερεγκ, με το Νοσοκομείο του Κίρτζαλι, μετά και το άνοιγμα του κάθετου άξονα Κομοτηνή-Νυμφαία-Μακάζα, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο καλοκαίρι του 2013.

Τέλος ανέφερε ότι μέχρι τέλους του Σεπτέμβρη, υποσχέθηκε ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ότι θα επισκεφθεί όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Εκδήλωση για τον ...μαύρο-ΑΣΠΡΟ μήνα της ΕΡΤ

Μουσική εκδήλωση διοργανώνει η ΕΡΑ Κομοτηνής, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός μήνα από το «κλείσιμο» της ΕΡΤ…η οποία παρέμεινε ανοικτή και με την συμβολή του κόσμου και του  έμψυχου δυναμικού της!

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο προαύλιο της ΕΡΑ Κομοτηνής, οι μουσικοί παραγωγοί του σταθμού θα προσφέρουν με τις μουσικές τους επιλογές από αγαπημένα Ελληνικά και όχι μόνο τραγούδια, ταξίδια του νου και της ψυχής!

Επίσης θα υπάρχουν εκθέτες από την οργάνωση κοινωνικής αλληλεγγύης και αλληλέγγυας οικονομίας Φιλαδελφία, αλλά και από το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας Ροδόπης.

Η μόνη... υποχρέωση που έχουν όσοι θα παρευρεθούν στην εκδήλωση-πάρτυ, στην ΕΡΑ Κομοτηνής, είναι ότι, θα πρέπει να κορνάρουν συνεχώς, καθώς θα πλησιάζουν στις εγκαταστάσεις του σταθμού.  

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις στο Μικρό Διάκοσμο του Σκηνοθέτη-Καραγκιοζοπαίχτη Γιάννη Βουλτσίδη

Για έκτη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το Φεστιβάλ καλοκαιριού στον πολυχώρο τέχνης Μικρός Διάκοσμος του Σκηνοθέτη-Καραγκιοζοπαίχτη, Γιάννη Βουλτσίδη.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο χώρο του Μικρού ΔΙάκοσμου, στην παραλία Ιμέρου, του Δήμου Μαρώνειας-Σαππών και θα διαρκέσουν έως και τις 28 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με παραστάσεις Καραγκιόζη και θα συνεχίζονται κάθε Παρασκευή και κάποιες Κυριακές, με συναυλίες-παραστάσεις  από τοπικούς καλλιτέχνες, ποιητές, Βυζαντινή Μουσική και αναβίωση παραδοσιακών εθίμων όπως τα Ξυλαγανιώτικα μασάλια.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54