Συγκέντρωση για την δίκη της δολοφονίας Λουκμάν σήμερα Παρασκευή 14 Φλεβάρη

Στα Δικαστήρια στη Λουκάρεως και Αλεξάνδρας, στις 9πμ, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση για τη συνέχεια της δίκης της δολοφονίας του Σ. Λουκμάν, από νεοναζιστές.

Στο κάλεσμά της η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) σημειώνει ότι:
"Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια, την Παρασκευή 14 Φλεβάρη, στις 9πμ, όπου συνεχίζεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη Λουκάρεως και Αλεξάνδρας η δίκη των Στεργιόπουλου-Λιακόπουλου, που στις 17 Γενάρη του 2013 δολοφόνησαν τον 27χρονο μετανάστη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν.

Στη δίκη θα παρευρεθούν για ακόμα μια φορά οι γονείς του Σαχζάτ Λουκμάν που μετά την κατάθεση τους στο δικαστήριο έχουν παραμείνει στην Ελλάδα και ζητάνε δικαιοσύνη για το αδικοχαμένο τους παιδί. Ήδη οι καταθέσεις των μαρτύρων τις τέσσερις πρώτες μέρες της ακροαματικής διαδικασίας (το δικαστήριο διακόπτει και συνεχίζει ανά δεκαπενθήμερο) έχουν αναδείξει το ρατσιστικό χαρακτήρα του εγκλήματος καθώς και τη σχέση των δραστών με την Χρυσή Αυγή. Απαιτούμε την καταδίκη των δύο νεοναζί δολοφόνων όπως και την αναγνώριση από το δικαστήριο του ρατσιστικού κινήτρου του εγκλήματος".

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 13/02/2014 - 14:40