Χωρίς ντέρμπι η πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα

Δεν ανέδειξε κάποιο ντέρμπι η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα για την πρώτη αγωνιστική που θα γίνει το Σαββατοκύριακο 17/18 Αυγούστου.

Ο νταμπλούχος Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στη Μυτιλήνη όπου θα αντιμετωπίσει την Καλλονή, ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει την Ξάνθη στη Τούμπα, ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ ο Ατρόμητος θα φιλοξενήσει στο Περιστέρι τον Εργοτέλη. Τέλος, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος, τον Παναιτωλικό.   

Τα ντέρμπι:

 

Στη Τούμπα θα γίνει το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της περιόδου με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό την 7η αγωνιστική. Στη 10η αγωνιστική υπάρχει το ελληνικό «κλάσικο» με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται στη Λεωφόρο τον Ολυμπιακό. Την επόμενη αγωνιστική (11η) ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει στο «Καραϊσκάκη» τον ΠΑΟΚ. Τέλος, το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης θα γίνει την 12η αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Άρη στη «Τούμπα».

 

Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της κλήρωσης οι «αιώνιοι» Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός πήραν κλειδάριθμο μετά από σχετικό αίτημα της αστυνομίας για να μην αγωνίζονται εντός έδρας στην ίδια αγωνιστική.

Παρών στη κλήρωση μεταξύ άλλων ήταν και ο παλαίμαχος επιθετικός Πέτζα Μιγιάτοβιτς με θητεία στη Ρεάλ, την Βαλένθια και την Φιορεντίνα.

 

Ο Γιάννης Μώραλης και τη νέα χρονιά πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα

Ο Γιάννης Μώραλης θα διατηρηθεί στον προεδρικό θώκο της διοργανώτρια αρχής του πρωταθλήματος και της νέας αγωνιστική περιόδου.  Ο κ. Μώραλης θα γίνει ο πρώτος πρόεδρος που θα εξαντλήσει την διετία, κάτι που δεν κατέφεραν οι προκάχοι του σε αυτό το πόστο.

Στη Nova τα τηλεοπτικά μέχρι και το 2017

Για τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι το 2017 το συνδρομητικό κανάλι της Nova θα έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Σούπερ Λίγκα. Στη συμφωνία έδωσαν το «πράσινο» φως 16 ΠΑΕ ενώ διαφώνησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε 48ωρη προθεσμία για να απαντήσει.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

 

ΟΦΗ-Πανιώνιος

Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός

ΠΑΟΚ-Ξάνθη

Απόλλων-Αρης

Πλατανιάς-Βέροια

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα

ΑΕΛ Καλλονής-Ολυμπιακός

Ατρόμητος-Εργοτέλης

Λεβαδειακός-Πανθρακικός

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54