Κινητοποιήσεις για τον ΕΟΠΥΥ

Εκπνέει η προθεσμία παράδοσης των κτηρίων στα οποία στεγάζονται τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ. Η σχετική διοικητική εγκύκλιος αναθέτει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα (παράδοσης - παραλαβής) στους διευθυντές των περιφερειακών διευθύνσεων. Με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία ο οργανισμός θα παραμείνει κλειστός για διάστημα δυο μηνών προκειμένου να ανασυγκροτηθεί, ενώ, υπό το νέο καθεστώς, τα πολυϊατρεία θα λειτουργήσουν ως κέντρα υγείας αστικού τύπου. 
Στο μεταξύ, η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Προσωπικού καλεί τους γιατρούς μαζί με τους ασφαλισμένους να παρίστανται στις μονάδες τους "για να στηρίξουν τη νομιμότητα και να αποτρέψουν το κλείσιμο". Η ανακοίνωση κάνει λόγο για "βίαιο κλείσιμο, πριν καν δημοσιευτεί ο νόμος". 
Κάλεσμα στους πολίτες "να τους βοηθήσουν να αντισταθούν, ώστε να αντιστρέψουν όλοι μαζί την ουσιαστική κατάργηση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας" απευθύνουν και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ Δάφνης - Αγίου Δημητρίου, διατυπώνοντας την απόφασή τους να μην παραδώσουν το κτήριο στη διοίκηση.
Επίσης το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά προγραμματίζει συγκέντρωση για το πρωί της Δευτέρας (07:30) μπροστά στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ Νίκαιας ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις οργανώνονται και σε άλλα πολυϊατρεια στην Αττική και στην επαρχία.
Στο πλευρό των γιατρών τάσεται και η ΟΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) απευθύνοντας κάλεσμα στους νοσοκομειακούς γιατρούς να συμμετέχουν στην περιφρούρηση των κτηρίων και τονίζοντας ότι "η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.
 
 
 
 
 
 . 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17/02/2014 - 01:42