Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

Μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να παγώσουν το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ. κατέθεσαν το πρωί εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ καθως επίσης του συλλόγου εργαζομένων και του συλλόγου ιατρών του ΕΟΠΥΥ, που  βρέθηκαν στο δικαστήριο. Ωστόσο, μετά από αίτημα του απερχόμενου διευθυντή του Οργανισμού Κώστα Τερζάκη, έσπευσε το μεσημέρι η Εισαγγελέας  στην περιοχή του Εσταυρωμένου Ηρακλείου, καθώς, σύμφωνα με τον κο Τερζάκη,ι λόγω της κατάληψης στα γραφεία, δεν επιτρεπόταν στον διευθυντή  να παραδώσει το κτίριο στην περιφερειακή διεύθυνση του Οργανισμού, όπως του έχει ζητηθεί.,

 
Δυναμικό παρών καλεί η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ηρακλείου να δώσουν όλοι οι αγρότες, στο παγκρήτιο συλλαλητήριο την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.  Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας σημειώνεται: "Όλοι μαζί να φωνάξουμε ένα βροντερό ΟΧΙ  στην άδικη φορολογία  των αγροτών, στέλνοντας παράλληλα  ένα μαζικό και ηχηρό   μήνυμα  αντίδρασης  στις  πολιτικές   της  εξαθλίωσης. Έχει τεράστια σημασία να κερδίσει τη μάχη για την επιβίωση που δίνει η μικρομεσαία αγροτιά. Γιατί είναι ταυτόχρονα και μάχη επιβίωσης του εργάτη, του άνεργου, του αυτοαπασχολούμενου, του υπαλλήλου. Μια μάχη που θα κερδηθεί μόνο αν η κυβέρνηση χάσει τη δυνατότητα να διαβάλλει και να προσπερνά τα δίκαια  αιτήματα όλων μας στρέφοντας το ένα κοινωνικό στρώμα ενάντια στο άλλο διά της τακτικής του «διαίρει και βασίλευε".
 
Πορεία αλληλεγγύης στην Κοζάν Νιχαγιέτ που είναι προφυλακισμένη για υπόθεση τρομοκρατίας ύστερα από αίτημα των Τουρκικών αρχών στις φυλακές της Νεάπολης πραγματοποιείται απόψε στο Ηράκλειο.
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την καταστροφή των χημικών της Συρίας, νότια της Κρήτης, συγκαλούν  στην πλατεία Ελευθερίας αύριο στις 6.30  το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου οι σπουδαστές του ΤΕΙ Κρήτης .
 
«Καμία απόλυση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απορρόφηση όλων των πρώην Δημοτικών Αστυνομικών,κανένας Σχολικός φύλακας να μην απολυθεί» τόνισε  χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ο Δήμος Ηρακλείου  είναι ο πρώτο Δήμος που θα καταβάλλει το επίδομα των 176 ευρώ στους αορίστου χρόνου υπαλλήλους που το κέρδισαν δικαστικά.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54