Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΩΝ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

Δικαιωμένοι αισθάνονται οι Λευκιμμιώτες καθώς προτάθηκε και ψηφίστηκε τροπολογία για τη μη λειτουργία του ΧΥΤΑ νότου έπειτα από την επίσκεψη ευρωβουλευτών στις εγκαταστάσεις του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Λευκίμμης «Αλεύχιμον», «μετά από έναν μακροχρόνιο αγώνα με θεσμούς και θεσμικούς που ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια της πατρίδας μας, εμείς οι Λευκιμμιώτες, δικαιωθήκαμε σήμερα 12 Φεβρουαρίου 2014 από την Επιτροπή Αναφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Συγκεκριμένα μετά την επίσκεψη κλιμακίου από ευρωβουλευτές  στις 20/9/2013 στον ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας και με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν και προσκόμισαν στην Επιτροπή Αναφορών πρότειναν και ψήφισαν τροπολογία για τη μη λειτουργία του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας.
Οι λόγοι που αναφέρονται στην τροπολογία (υδροφόρος ορίζοντας, γη υψηλής παραγωγικότητας κ.λ.π.)και στο τελικό συμπέρασμα για να μη λειτουργήσει  ο ΧΥΤΑ είναι οι ίδιοι με αυτούς που εμείς, οι Λευκιμμιώτες, επικαλούμαστε από την πρώτη στιγμή του αγώνα μας.

Όμως κανείς από τους αρμόδιους  δεν κάθισε με σοβαρότητα να μας ακούσει.


Προσπαθήσαμε με κάθε νόμιμο  τρόπο να υπερασπιστούμε το δίκιο μας και το δικαίωμα μας να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας στον τόπο μας  και δεχτήκαμε την καταστολή  και την ταπείνωση.  Πληρώσαμε και πληρώνουμε πολύ ακριβά αυτόν τον αγώνα(θάνατος, ξυλοδαρμοί, χημικά, εξευτελισμός, δικαστήρια που ακόμη και σήμερα εκκρεμούν !)
Η Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. έρχεται σήμερα με αυτήν της την απόφαση να επιβεβαιώσει τους φόβους μας  για τη λάθος χωροθέτηση του ΧΥΤΑ και τους κινδύνους για τη μόλυνση και την καταστροφή του περιβάλλοντος που θα επιφέρει ενδεχόμενη λειτουργία του.


Όμως η απόφαση αυτή δε συμβάλλει στη λύση του προβλήματος που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων του νησιού μας. Οχτώ χρόνια  μετά τη μαζικοποίηση  του αγώνα  μας  και παρόλο που αυτός  αποτέλεσε  το έναυσμα για συζητήσεις  και εξαγγελίες των τότε θεσμικών και των σημερινών διαδόχων τους μέχρι σήμερα δεν υπήρξε καμία πρόοδος.     
Αισθανόμαστε δικαιωμένοι αλλά δεν εφησυχάζουμε.  Στην Ελλάδα ζούμε άλλωστε!»

 

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την επόμενη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν τελικά η ειδική και η συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι συνεδριάσεις θα γίνουν στις 6.00 και τις 6.30 αντίστοιχα.

Στη δεύτερη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν τόσο ο κανονισμός της δημοτικής αγοράς όσο και το θέμα με το «διπλό χαράτσι» της ΔΕΗ που επρόκειτο να συζητηθούν την περασμένη Δευτέρα. Η αναβολή είχε κριθεί απαραίτητη καθώς απουσίαζε ο εισηγητής των δύο θεμάτων αντιδήμαρχος Σπύρος Μωραΐτης. 

 

ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης θα συμμετάσχει στη συνάντηση του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν.) με την Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής. Η συνάντηση θα γίνει αύριο (Πέμπτη), στη Βουλή, με αντικείμενο την ενημέρωση της Υποεπιτροπής για τα προβλήματα που δημιουργεί το ισχύον φορολογικό και εργατικό καθεστώς στις μικρές επιχειρήσεις των νησιωτικών περιοχών.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Για μεθοδεύσεις κατηγορεί η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης την Περιφερειακή Αρχή, υποστηρίζοντας ότι «προκειμένου να αποφύγει την πραγματοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου στο χτυπημένο από το σεισμό Ληξούρι, προφασίστηκε ότι τάχα δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος»

Σύμφωνα με τη ΛΑ.ΣΥ., «η κοροϊδία και ο χλευασμός των σεισμοπλήκτων και ιδιαίτερα των κατοίκων της Παλικής από την Περιφερειακή Αρχή δεν έχουν όρια. Οι μεθοδεύσεις της απλά αποκαλύπτουν το φόβο της μπροστά στην παρρησία των πληγέντων κατοίκων της Παλικής στο Π.Σ. που ένοιωσαν ότι οι δικές τους ανάγκες δεν μπορούν να βολευτούν ταυτόχρονα με την πολιτική της μόνιμης και σταθερής εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών και του κεφαλαίου από την Π.Αρχή και την κυβέρνηση».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει την Κυριακή 23 του μηνός, στο ΤΕΙ Αργοστολίου και η ΛΑ.ΣΥ. καλεί τους κατοίκους της Παλικής να είναι παρόντες.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ

Ψήφισμα αλληλεγγύης προς το λαό της Κεφαλονιάς εξέδωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, με αναφορές και στα προβλήματα της εκπαιδευτικής χρονιάς που διανύουμε και τα οποία μεγιστοποιήθηκαν μετά τους σεισμούς.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, «το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει την αλληλεγγύη του στο λαό της Κεφαλονιάς που χτυπήθηκε από τους δύο σεισμούς που έγιναν στο νησί τις προηγούμενες μέρες. Επίσης εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς που βρίσκονται σε πραγματικά δύσκολη θέση...
... Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας στηρίζει τα αιτήματα της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης σχετικά με τη στέγαση των μαθητών (αντισεισμικές προκάτ αίθουσες χωρίς διπλοβάρδιες και νέα σχολικά συγκροτήματα) αλλά και το ειδικό καθεστώς που θα πρέπει να ισχύσει για τους μαθητές της Κεφαλονιάς που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις τη φετινή χρονιά.
Επίσης, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας θεωρεί καθήκον όλου του συνδικαλιστικού κινήματος την ανάδειξη της αντισεισμικής θωράκισης...
... Τέλος η ΕΛΜΕ Κέρκυρας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης για αλληλεγγύη στον λαό της Κεφαλονιάς και καλεί τους συλλόγους διδασκόντων να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να γίνει συλλογή χρημάτων που θα σταλεί ως υλική βοήθεια στην ΕΛΜΕ – για να δοθεί σε σεισμοπαθείς συναδέλφους και μαθητές».

 

ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Το προηγούμενο Σάββατο εστάλη η πρώτη δόση των υλικών που συγκεντρώθηκαν από τη Γραμματείας Κέρκυρας του ΠΑΜΕ προς τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, «απέναντι στην ανοργανωσιά και την προχειρότητα τους κράτους οι Κερκυραίοι εργαζόμενοι έδειξαν ένα πρώτο δείγμα της έμπρακτης αλληλεγγύης προς το δοκιμαζόμενο λαό της Κεφαλονιάς ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων. Τα υλικά που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς».

Το ΠΑΜΕ συνεχίζει την προσπάθεια για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και, παραλλήλως, οργανώνει συναυλία αλληλεγγύης την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΒΕΝΤΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την Κυριακή, στις 11.30, στο Δημοτικό Θέατρο, ο επικεφαλής της Δύναμης Παρέμβασης Σπύρος Βεντούρας θα μιλήσει σε μέλη και φίλους της (ΔΥ.ΠΑ) με θέμα «Η Δύναμη Παρέμβασης πρέπει να είναι και θα είναι παρούσα στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.» 

 

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΓΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Το Συντονιστικό των Φοιτητών Ιονίου Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσει ανοιχτή Συνέλευση με την συμμετοχή της κερκυραϊκής κοινωνίας, των σωματείων , συλλογικοτήτων και πολιτικών ομάδων, τη Δευτέρα στις 18.00 στο κτήριο του Τμήματος Ιστορίας, προκειμένου να προγραμματιστεί παγκερκυραϊκό συλλαλητήριο κατά των πολιτικών διώξεων 5 φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

50 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΜΗΝΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Ο Δήμος Της Κέρκυρας ανακοινώνει την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού και συγκεκριμένα πενήντα (50) εργατών καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας έως δύο (02) μηνών για την αντιμετώπιση των πρόσκαιρων αναγκών της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Κέρκυρας. Μετά την παρέλευση του διμήνου λύεται αυτοδίκαια η σχέση εργασίας.
 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  • Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκιμμαίων, υπόθεση υλικών φθορών σε σχολικό συγκρότημα, στην περιοχή της Λευκίμμης. Οι φθορές είχαν προκληθεί από τις 10 μέχρι τις 12 Ιανουαρίου και – σύμφωνα με την Αστυνομία – οι δράστες ήταν δυο ανήλικοι ηλικίας 15 και 16 ετών, σε βάρος 
    των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθορών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα διαβιβασθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών

  • Συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα το μεσημέρι στην πόλη της Κέρκυρας,  53χρονη ημεδαπή ρομά, διότι εκκρεμούσε σε βάρος της ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένες  κλοπές κατ’ εξακολούθηση. Η 53χρονη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

  • Συνελήφθη επίσης τη Δευτέρα το μεσημέρι στην πόλη της Κέρκυρας, 
    από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας,  36χρονος ημεδαπός για παράνομη κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

  • Τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές αφαιρέθηκαν το περασμένο διήμερο από υπηρεσία της περιφερειακής ενότητας Κέρκυρας (πρώην Νομαρχία). Την υπόθεση ερευνά η Αστυνομία

 

ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑ

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου για τον εορτασμό της Αποκριάς και διοργανώνει αύριο Τσικνοπέμπτη, στις 7.00, στην Πλατεία της Κρεμαστής στο Καμπιέλο, μια γιορτή με χορό δρώμενα και κρασί για τον κόσμο.

«Το γαϊτανάκι», ως δρώμενο, προσπαθεί να αναδείξει την Κερκυραϊκή παράδοση και έκφραση και παράλληλα να την συνδέσει με εκείνη της υπόλοιπης Ελλάδας.

Τα κείμενα είναι της Άννυς Νούνεση, οι μάσκες είναι φιλοτεχνημένες από το Νίκο Κόκκαλη και η σκηνοθετική επιμέλεια του Στέφανου Κυπριώτη. Στο δρώμενο παίρνουν μέρος μαθητές των Θεατρικών Εργαστηρίων του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ

Ο Δήμος Κέρκυρας και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Κέρκυρας (ΔΟΠΑΠ) διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις για το Καρναβάλι.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με την «Κερκυραϊκή Τσικνοπέμπτη 2014», αύριο, στις 7.00, στην Πλατεία Δημαρχείου.

Τα σωματεία που παίρνουν μέρος στην εκδήλωση ξεκινούν από το Δημοτικό Θέατρο και καταλήγουν στην Πλατεία Δημαρχείου.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με την αφή της φλόγας του Καρναβαλιού από την «Κερκυραϊκή Μασκαράτα». Ακολουθούν δρώμενα από τους: Γυμναστικό Όμιλο Κέρκυρας, ΕΚΑΟΚ «Ο Λαοδάμας», Σχολή Χορού Νάντης Ρίζου και          «Καντρίλιες Λευκίμμης».

Η εκδήλωση ολοκληρώνεται με το «Κρασοδικείο» από την Ομάδα Σατυρικού Καρναβαλιού Κέρκυρας.

 

... ΚΑΙ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Αποκριάτικες και επτανησιακές μελωδίες θα τραγουδήσει σε κεντρικά σημεία του Ιστορικού Κέντρου της πόλης το ανδρικό τμήμα της Χορωδίας Κερκύρας, την Τσικνοπέμπτη. Την εκδήλωση αυτή, που θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα, η Χορωδία Κέρκυρας την αφιερώνει στην παραδοσιακή Κερκυραϊκή Αποκριά

 

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΧΟΡΩΔΙΩΝ

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής έγιναν την περασμένη Κυριακή στην Ένωση Χορωδιών Κέρκυρας.  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν οι: Παντελής Κοντός, Σπύρος Σουέρεφ, Νικόλαος Μητσιάλης, Σοφία Μαρτζούκου, Σπύρος Ζαφειρόπουλος, Σπύρος Μπόικος και Αντώνης Μάμαλος.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Κωνσταντίνος Γουδέλης, Σπύρος Κρεμόνας και Γεώργιος Καλησπεράτης.  

Εντός των ημερών το νέο Δ.Σ. θα συγκροτηθεί σε σώμα. 

Η Γενική Συνέλευση υιοθέτησε εισήγηση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου και αποφάσισε ομόφωνα, η Ένωση Χορωδιών Κέρκυρας να θεσμοθετήσει και από το 2015 να διοργανώσει στην Κέρκυρα «Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών» διαγωνιστικού χαρακτήρα και εξουσιοδοτεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και επαφές με φορείς με στόχο την επιτυχία και την εδραίωση του θεσμού.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Σάββατο, στις 8.30, στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας, θα δώσουν συναυλία η Μπαντίνα και η «Πίκολο» Μπαντίνα της «Παλιάς Φιλαρμονικής».
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα παρουσιαστούν και τρεις νέοι σολίστ των τάξεων της Φιλαρμονικής, οι δύο από τους οποίους βραβεύτηκαν στον πρόσφατο ετήσιο διαγωνισμό  «Σπύρος Μοτσενίγος» της Φιλαρμονικής.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Τη Δευτέρα, στις 7.00 το απόγευμα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Δαμιανού Βασιλειάδη με τίτλο «Παγκοσμιοποίηση - Νέα Τάξη – Ελληνισμός».

Η παρουσίαση θα γίνει στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, μέσα στο Παλαιό Φρούριο.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54