Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ Π.Υ.Τ. ΤΟΥ ΕΟΤ

 

Ενημερωτική συνάντηση των εργαζομένων στον ΕΟΤ με τους εκπροσώπους των τοπικών φορέων θα πραγματοποιηθεί αύριο (Τρίτη) το πρωί, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας. Αντικείμενο της συνάντησης είναι το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού, άρθρο του οποίου προβλέπει την κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας του ΕΟΤ Ιονίων Νήσων, που εδρεύει στην Κέρκυρα, και η υπαγωγή της στην Περιφερειακή Υπηρεσία Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με έδρα την Πάτρα.

 

Στο μεταξύ, η βουλευτής Κερκύρας και υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Άντζελα Γκερέκου με γραπτή δήλωση της δηλώνει ότι, εάν δεν αποσυρθεί η επίμαχη ρύθμιση από το νομοσχέδιο, θα την καταψηφίσει. Παράλληλα κα Γκερέκου αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να συναντήσει τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να ζητήσει την αναθεώρηση της σχετικής απόφασης του Συμβουλίου Κυβερνητικής Μεταρρύθμισης, ενώ θα συναντηθεί και με την Υπουργό Τουρισμού.

 

«Η προτεινόμενη κατάργηση της ΠΥΤ Κέρκυρας και η μεταφορά της διεκπεραίωσης των τουριστικών υποθέσεων στην Πάτρα με βρίσκει εκ διαμέτρου αντίθετη» δήλωσε η βουλευτής. «Γιατί δεν υπακούει σε κανένα κριτήριο, ούτε διοικητικό, ούτε οικονομικό, ούτε αναπτυξιακό. Πώς καταργείται μια Περιφερειακή Υπηρεσία στην οποία αντιστοιχεί το 30% των υποθέσεων που διαχειρίζονται οι ΠΥΤ σε όλη τη χώρα;

 

Γιατί τα Ιόνια μένουν χωρίς ΠΥΤ, όταν πανελλαδικά είναι η 4η Περιφέρεια σε διανυκτερεύσεις και η 3η σε τουριστικά έσοδα; Μια τέτοια πρόταση δεν λύνει τα πραγματικά διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΠΥΤ, όπως η έλλειψη προσωπικού, η νομοθετική ασάφεια και η πολυνομία».

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

 

Επτά Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Σαμοΐλης, η βουλευτής Επικρατείας και πανεπιστημιακός Θεανώ Φωτίου και ο υπεύθυνος του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, κατέθεσαν Ερώτηση στη βουλή προς τους Υπουργούς Παιδείας και Δικαιοσύνης, ζητώντας για να σταματήσει άμεσα η πολιτική δίωξη και ο εκφοβισμός των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου. 

Στην Ερώτηση τους, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται στα ομόφωνα ψηφίσματα του Συλλόγου ΔΕΠ του Ιονίου Πανεπιστημίου, καθώς και της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης & Διερμηνείας, όπου τονίζεται ότι οι προσπάθειες κατασκευής ενόχων και η στρέβλωση της αλήθειας βλάπτουν τους φοιτητές και την ομαλή ζωή της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για κινήσεις εκφοβισμού, μνησίκακες και τιμωρητικές πρακτικές, που απέχουν από το ήθος του ακαδημαϊκού δασκάλου.

 

Ο ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ

 

Έκπληξη εκφράζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Σαμοΐλης, από τις απαντήσεις των Υπουργών Ναυτιλίας και Εσωτερικών, σε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων που κατέθεσε τον περασμένο μήνα στη Βουλή, με θέμα την «Προκλητική αδιαφορία των αρμόδιων κρατικών μηχανισμών για το Λιμάνι και τα Αλιευτικά Καταφύγια της Λευκίμμης».

Σύμφωνα με το βουλευτή, τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις απαντήσεις των συναρμοδίων Υπουργών είναι ότι:

  • Τα εν λόγω έργα είναι αμφιβόλου νομιμότητας.

  • Το Υπ. Ναυτιλίας υπονοεί ως Φορέα Διοίκησης τον ΟΛΚΕ.

  • Το Υπ. Εσωτερικών βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει Φορέας Διαχείρισης.

  • Το Υπ. Ναυτιλίας ρίχνει την ευθύνη στο Υπ. Οικονομικών.

  • Η ΠΙΝ ρίχνει την ευθύνη στο Δήμο.

  • Ο Δήμος Κέρκυρας «ποιεί τη νήσσαν».

  • Ο κερκυραϊκός λαός εμπαίζεται από την ανευθυνότητα και την έλλειψη πολιτικής βούλησης των δικομματικών αυτοδιοικητικών και κεντρικών φορέων της εξουσίας. 

 

ΟΙ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ 

 

Ο Κώστας Νικολούζος είναι ο υποψήφιος δήμαρχος που αναδείχθηκε από τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ και θα προταθεί στην αυτοδιοικητική παράταξη.

Συνυποψήφιοι του κ. Νικολούζου ήταν οι κ.κ. Γιώργος Ραιδεστινός και Σάκης Τσούκας.

Η εκλογική διαδικασία έγινε χθες (Κυριακή), με τη συμμετοχή να φτάνει στο 80% των περίπου 600 εγγεγραμμένων μελών, καθώς ψήφισαν περισσότεροι από 460 άτομα, στις 5 κάλπες που στήθηκαν σε όλη την Κέρκυρα.

 

ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΒΡΑΔΗ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

 

Ο Γιάννης Βραδής επανεξελέγη Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, συγκεντρώνοντας 167 ψήφους έναντι 48 της Κασσιανής Σκολαρίκη. Στις εκλογές ψήφισαν 247 δικηγόροι, επί συνόλου 303 εγγεγραμμένων. Έγκυρα ήταν 215 ψηφοδέλτια, 7 ήταν άκυρα και λευκά 25 ψηφοδέλτια.

Σε δήλωσή του ο κ. Βραδής αναφέρει: «Και οι εκλογές αυτές, όπως κάθε εκλογική διαδικασία άλλωστε, έστειλαν το δικό τους μήνυμα. Θα το λάβουμε υπόψη μας και θα πορευτούμε ανάλογα. Κυρίως, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να οργανώσουμε θεσμούς αλληλεγγύης που τόσο έχει ανάγκη η πλειονότητα από εμάς και η κοινωνία γενικότερα. Εξίσου θα προσπαθήσουμε για την βελτίωση των συνθηκών απονομής της δικαιοσύνης και, γενικότερα, για  Δικαιοσύνη που θα δείχνει ιδιαίτερη προσήλωση στην προάσπιση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων».

 

Ο ΔΙΑΒΑΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ

 

O Δημήτρης Διαβάτης επανεξελέγη Πρόεδρος του ΑΟCTA (Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων), μετά τις πρόσφατες εκλογές που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, Α’ Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Δημήτρης Μούτσος, Β’ Αντιπρόεδρος ο Βασίλης Καλούδης, Γεν. Γραμματέας ο Αντώνης Χαρίτος, Ταμίας ο Γεώργιος Σαμοΐλης και Μέλη οι Κωνσταντίνος Βλασερός και Κωνσταντίνος Καποδίστριας. Εκπρόσωποι του Συνδέσμου στην Ομοσπονδία οι Γεώργιος Δούκας και Κωνσταντίνος Βλασερός

 

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας συγκαλεί την ετήσια Γενική Συνέλευσή του και απευθύνει «γενικό προσκλητήριο» στα παλιά και νέα μέλη, και στους φίλους που θέλουν να βοηθήσουν την πολύπλευρη προσπάθειά του. 

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 6 μ.μ., στη Συνεδριακή Αίθουσα του ΟΛΚΕ στον Επιβατικό Σταθμό του Νέου Λιμένα, μαζί με την κοπή της πίττας του Συλλόγου.

Πρόκειται για Συνέλευση εκλογοαπολογιστική, καθώς θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης του Συλλόγου, που συνδυάζεται με την τροποποίηση του Καταστατικού του Συλλόγου, με πρόταση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.
 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  • Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα έγινε χθες το μεσημέρι   στην  Εθνική Οδό Κέρκυρας - Λευκίμμης  (στην περιοχή Μπενιτσών),  όταν φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε  24χρονος υπήκοος Αλβανίας,  εκτράπηκε της πορείας του,  με αποτέλεσμα  τον θανάσιμο τραυματισμό του.

  • Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, η κλοπή που  είχε γίνει στις 31.12.13, σε εμπορική επιχείρηση στην πόλη της 
    Κέρκυρας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονης αλλοδαπής, 
    Βουλγαρικής καταγωγής για κλοπή. Η 25χρονη είχε αφαιρέσει, με τη μέθοδο της απασχόλησης, διάφορα προϊόντα μικρής χρηματικής αξίας.

 

ΤΟ ΤΕΕ ΕΚΛΕΓΕΙ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Τη νέα του Διοίκηση για την τριετία 2014 – 2016 εκλέγει αύριο η 25μελής  Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, θα εκλεγούν:

  • ο Πρόεδρος,  ο Αντιπρόεδρος, και ο Γενικός Γραμματέας της  Αντιπροσωπείας

  • τα 9 μέλη της  Διοικούσας Επιτροπής

  • και ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του Τμήματος. 

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα των εκλογών του ΤΕΕ, που έχει ανακοινώσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, το σώμα των εκλεκτόρων της Κέρκυρας αποτελείται από: 

  • 10 Αντιπροσώπους της παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Μηχανικών Κέρκυρας», με εκπρóσωπο τo Νίκο Τρίαντο, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό

  • 5 Αντιπροσώπους της παράταξης «Ενότητα για την Ανατροπή», με εκπρόσωπο το Γιώργο Βούλγαρη, Πολιτικό Μηχανικό

  • 5 Αντιπροσώπους της παράταξης «Δημοκράτες Κερκυραίοι Μηχανικοί», με εκπρόσωπο το Θανάση Μακρή,  Πολιτικό Μηχανικό

  • 3 Αντιπροσώπους της παράταξης «Δυναμικοί Αδέσμευτοι Μηχανικοί», με εκπρόσωπο τον Παναγιώτη Μπολοβίνο, Πολιτικό Μηχανικό και

  • 2 Αντιπροσώπους της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κέρκυρας», με εκπρόσωπο τη Χάρι Καββαδία, Πολιτικό Μηχανικό.

Στην ειδική αυτή συνεδρίαση απαιτείται απαρτία των 2/3 του όλου αριθμού των μελών της Αντιπροσωπείας του Τμήματος. Αν δεν συγκεντρωθεί η απαιτούμενη απαρτία, η Αντιπροσωπεία θα συνέλθει εκ νέου την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, οπότε απαιτείται η παρουσία του ½ των αντιπροσώπων.

 

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

 

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο τους και να πάρουν μαζικά μέρος στη Γ.Σ. του σωματείου που θα γίνει την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο.

Οι εκλογές του σωματείου θα γίνουν την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου, από 11.00 το πρωί έως τις 6.30 στο Εργατικό Κέντρο.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως «οι εργαζόμενοι βιώνουν τις συνθήκες βαρβαρότητας του καπιταλισμού που δεν μπορεί να ξεπεράσει τη βαθιά κρίση του. Κρίση που προέρχεται από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που σαν θεό έχει το κέρδος κλέβοντας την υπεραξία που παράγει η εργατική τάξη».

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛΛ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Η Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην Κέρκυρα καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος που επιθυμούν να συμμετέχουν ως υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου να προσέλθουν έως τις 28 Φεβρουαρίου στα Γραφεία της Συντονιστικής ή να επικοινωνήσουν – με οποιοδήποτε τρόπο - μαζί τους

 

ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ

 

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης για τη δημιουργία Αρχείου Μουσικής Κερκυραίων Δημιουργών.

Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται σε επαφή και με πολλούς άλλους Κερκυραίους δημιουργούς οι οποίοι ετοιμάζουν ήδη το υλικό τους προς δωρεά στην Βιβλιοθήκη και – παράλληλα - έχει επικοινωνήσει με διάφορους φορείς και ιδρύματα εντός και εκτός Κέρκυρας ζητώντας τον εμπλουτισμό του Αρχείου με περαιτέρω μουσικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους.Οι Κερκυραίοι δημιουργοί που μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει παρτιτούρες τους είναι: Αγουρίδης Κώστας, Ζερβός Αντώνης, Θύμης Ισίδωρος, Μηνάς Γιώργος, Νίνος Γεράσιμος, Προσωπάρης Σπύρος, Ρουβάς Σπυρίδων, Σαββανής Κώστας, Σουέρεφ Αντώνης, Στέλιος Παναγιώτης, Τσιλιμπάρης Σπύρος, Φαρούγγιας Νικόλαος και Χεμαριός Σωκράτης

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54