Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Ο ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΡΑ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ

«Αποτελεί απόλυτη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον βρεθεί στην Κυβέρνηση, να  ξαναλειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση με το καθεστώς που υπήρχε τον Ιούνιο, όταν έπεσε το «μαύρο» στις οθόνες,  και όλοι μαζί, εργαζόμενοι και κοινωνία, να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια δημόσια τηλεόραση που να ανταποκρίνεται στο ρόλο της. Να είναι πραγματικά ανεξάρτητη, να συμβάλλει στην υπόθεση της ψυχαγωγίας και του πολιτισμού, να είναι μια τηλεόραση πρότυπο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα». Αυτό είπε το πρωί της Τετάρτης, μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, λίγες ώρες πριν έλθει στην Κέρκυρα ως ομιλητής  σε πολιτική εκδήλωση   που οργάνωσε το κόμμα του.

Ο κ. Σκουρλέτης, που τόνισε ότι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ δεν προϋποθέτει δημοσιονομικό κόστος, δήλωσε  πως υπήρχε σχέδιο συρρίκνωσης της δημόσιας τηλεόρασης προς όφελος των  ιδιωτικών  καναλιών. Ο σχεδιασμός αυτός, μάλιστα,  φάνηκε και στην υπόθεση της DIGEA, που αποτελεί – όπως είπε - δώρο στους μεγαλοκαναλάρχες, οι οποίοι -  μέσω «των δανεικών και αγύριστων» που παίρνουν από τις τράπεζες με πολιτικά δάνεια - χρεώνουν τον ελληνικό λαό, σε αντίθεση με την ΕΡΤ που ήταν πλεονασματική.

Αναφερόμενος πάντοτε στο θέμα της ΕΡΤ, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως η μείωση του ανταποδοτικού τέλους είναι φαινομενική,  καθώς η παρεχόμενη σήμερα υπηρεσία είναι  υποδεέστερη της παρεχόμενης από την ΕΡΤ. «Πληρώνουμε» είπε «πολύ πιο ακριβά αυτό το μόρφωμα τηλεόρασης που αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο».

Αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως στις τριπλές εκλογές του Μαΐου πρέπει να δοθεί το μήνυμα απαλλαγής από τις μνημονιακές πολιτικές και να ηττηθούν όσοι τις υπερασπίζονται τα τελευταία χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού. Αναγνώρισε πως η κορυφαία πολιτική μάχη θα δοθεί στις κάλπες των ευρωεκλογών,  το αποτέλεσμα των οποίων θα καθορίσει αν θα οδηγηθούμε σε  βουλευτικές εκλογές,  και τόνισε τη σημασία που έχει – στο θέμα αυτό – η προσέλευση των πολιτών στις κάλπες και η μείωση των ποσοστών αποχής.

Αναφερόμενος  δε στην επόμενη ημέρα – εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση- ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι το κόμματου πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι του ελληνικού λαού και να σταματήσει τον κατήφορο της  χώρας. Αυτό σημαίνει κατάργηση των μνημονίων, τιτάνια προσπάθεια για τη διαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και άμεση κινητοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της χώρας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξή της.

 

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΜΟΪΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΤ

«Ανεδαφική και πραξικοπηματική η κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (ΕΟΤ) Ιονίων Νήσων» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Σαμοΐλης, που κάνει λόγο για «οργανωμένο κυβερνητικό σχέδιο αποδυνάμωσης και υποβάθμισης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων».

Σύμφωνα με το βουλευτή, «το συγκεκριμένο “διοικητικό εγχείρημα”, είναι παράλογο και επιζήμιο για τον τουρισμό μας και θα προκαλέσει τεράστια αναστάτωση στις τουριστικές επιχειρήσεις και το ξενοδοχειακό δυναμικό. Πάνω από όλα όμως, αυτή η “διοικητική τομή” αποτελεί τεράστιο ρίσκο εν όψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου. Πρόκειται περί πραξικοπηματικής ενέργειας....

...  Επιπρόσθετα» συνεχίζει ο βουλευτής «εκφράζουμε την ανησυχία μας και για τις συνέπειες στο προσωπικό, το οποίο κινδυνεύει με απόλυση ή -στην καλύτερη περίπτωση- θα υποχρεωθεί να μετακομίσει στην Πάτρα».

Και καταλήγει «Οι ‘‘δηλώσεις συμπαράστασης’’ των κ.κ. Δένδια και Γκερέκου, βουλευτών της Κέρκυρας, που πολλές φορές έχουν ανακοινώσει ότι διαφωνούν με τις δρομολογούμενες καταργήσεις Υπηρεσιών και Οργανισμών, μόνο ως κούφια λόγια μπορούν να χαρακτηριστούν. Επί της ουσίας: αυτή τη φορά θα καταψηφίσουν το εν λόγω νομοσχέδιο, ή η ψήφος τους στο Κοινοβούλιο θα συνεχίζει να έρχεται σε ευθεία αντίφαση με τα λεγόμενά τους;»

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αφορά την κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας του ΕΟΤ Ιονίων Νήσων, που εδρεύει στην Κέρκυρα,  και  η υπαγωγή της στην Περιφερειακή Υπηρεσία Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με έδρα την Πάτρα, σύμφωνα με άρθρο του  υπό ψήφιση σχεδίου  νόμου του Υπουργείου Τουρισμού που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 28 του μηνός  

 

ΚΑΙ Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΤ

«Η κ. Κεφαλογιάννη ξεκίνησε την… υλοποίηση των μέτρων για την σεισμόπληκτη Κεφαλονιά: καταργεί το γραφείο Τουρισμού!» αναφέρει σε δική ανακοίνωση για το θέμα του ΕΟΤ ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

«Με πρόσχημα την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προωθεί ένα ακόμη κτύπημα σε βάρος της συνοχής και της λειτουργικότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αλλά και κυρίως σε βάρος των συμφερόντων των χιλιάδων επαγγελματιών και επιχειρήσεων που ασχολούνται στον τουρισμό» τονίζει ο κ. Γαλιατσάτος. «Συγκεκριμένα καταργούνται όλες οι υπηρεσίες και τα γραφεία του ΕΟΤ και μεταφέρονται στην Πάτρα!

Ειδικά, η κατάργηση του γραφείου τουρισμού στο Αργοστόλι, σε μια περίοδο που όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό προσπαθούν να ανακάμψουν από τα πολλά προβλήματα που επισώρευσε ο σεισμός, δείχνει ανάγλυφα πόσο αναξιόπιστες είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για βοήθεια, και αποκαλύπτει ότι το μόνο που ενδιαφέρει τους υπουργούς που επισκέπτονται το νησί είναι ο επικοινωνιακός λαϊκισμός, όπως άλλωστε το ίδιο έπραξε και η αρμόδια υπουργός κα Κεφαλογιάννη!».

«Η ΑΝ.Α.Σ.Α», η παράταξη του κ. Γαλιατσάτου «καλεί τον περιφερειάρχη Ιονίων να φερθεί για μια φορά τουλάχιστον σαν εκπρόσωπος των πολιτών του Ιονίου και όχι σαν φερέφωνο της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

 

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ

Ανακοίνωση για διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την τρόικα εξέδωσε η Νομαρχιακή του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με αυτήν «οι προτάσεις της τρόικα για ομαδικές απολύσεις, μειώσεις εργοδοτικών εισφορών, υλοποίηση των κατευθύνσεων του ΟΟΣΑ (για «απελευθέρωση» σε γάλα, ψωμί, φάρμακα, βιβλία κλπ) αποτελούν απαιτήσεις εγχώριων και ξένων επιχειρηματικών ομίλων που εντείνουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων και εκτοπίζουν τους μικρούς επαγγελματίες και παραγωγούς, με στόχο να διασφαλίσουν την καπιταλιστική ανάκαμψη και κερδοφορία. Επιβεβαιώνουν ότι τα μνημόνια αποτελούν την εξειδίκευση της γενικής πολιτικής ΕΕ και κεφαλαίου. Επομένως, και η σημερινή και όποια άλλη κυβέρνηση αποδέχεται αυτό το αντιλαϊκό πλαίσιο θα ακολουθεί την ίδια πολιτική, ανεξάρτητα από τις κορώνες για σκληρές διαπραγματεύσεις».

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ

Συναυλία αλληλεγγύης στους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς οργανώνει το ΠΑΜΕ, με το μουσικό σχήμα του πολιτιστικού τμήματός του.

Η συναυλία θα γίνει την Πέμπτη  27/2, στις 7.30, ενώ – παράλληλα συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Έγινε την Τρίτη στο Centro Sociale di Salerno ηπρώτη συνάντηση με τους χορευτές και τους ηθοποιούς που θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο που θα κάνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας Πέτρος Γάλλιας, με τίτλο «Εκφραστική του σώματος: η αλήθεια στην κίνηση».

Το σεμινάριο δίνεται μετά από πρόσκληση του προγράμματος: “CFPDeperilprogettoQuellichelaDanza/Ra.i.d. Festival” στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τον Πέτρο Γάλλια, με αφορμή τις εξαιρετικά επιτυχημένες παραστάσεις του έργου “ασκήσεις ετοιμότητας“ που δόθηκαν το 2013 και το 2014 σε οκτώ πόλεις της Ιταλίας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο Αμφιθέατρο του Centro Sociale di Salerno από την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου έως και την Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014.
Στο τέλος του σεμιναρίου δύο από τους συμμετέχοντες, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, θα επιλεγούν για την συμμετάσχουν στις δύο παραστάσεις του έργου «ασκήσεις ετοιμότητας» που θα δοθούν την Τρίτη 4 Μαρτίου στο Teatro La Providence της ιστορικής πόλης Vallo della Lucania και την Τετάρτη 5 Μαρτίου στο Teatro Nuovo της Νάπολης.

Οι "ασκήσεις ετοιμότητας" είναι μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας  σε συνεργασία με το Χοροθέατρο Ήρος Άγγελος.

 

ΤΑ ΚΟΡΦΙΑΤΙΚΑ ΠΕΤΕΓΟΛΕΤΣΑ

Ο Δήμος Κέρκυρας και ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Κέρκυρας (ΔΟΠΑΠ) διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, τις εκδηλώσεις για το Καρναβάλι. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Κερκυραϊκή Σκηνή παρουσιάζει τα «Κορφιάτικα Πετεγολέτσα», την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στις  20.15, στην Πίνια.

Συμμετέχουν οι Λαϊκοί Τροβαδούροι της Κέρκυρας και  ο Χορευτικός Σύλλογος Λευκίμμης «ΦΑΕΘΩΝ» με παραδοσιακές καντρίλιες. Η σκηνοθεσία είναι της  Λένας  Χανδρινού και τα κείμενα του  Κώστα Σαλιών.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54