Εργατικό Κέντρου Χίου: Στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων του Κέντρου Πρόληψης

Στο πλευρό των εργαζομένων και υπέρ της απρόσκοπτης λειτουργίας του κέντρου πρόληψης, στέκεται το εργατικό κέντρο Χίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του:
 


"Το «κράτος υγείας και πρόνοιας» στην σημερινή Ελλάδα, αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο, αφού η μια μετά την άλλη ,δομές υγείας, πρόληψης και πρόνοιας, θυσιάζονται στον βωμό της ύπαρξης πρωτογενούς πλεονάσματος.

Σε μια χωρά, που κατέχει τη προεδρία της ΕΕ, οι πολίτες  είναι ανοχύρωτοι  απέναντι στα θέματα υγείας. Σε μια χώρα που κατέχει την προεδρία της ΕΕ οι πολίτες είναι στα όρια της εξαθλίωσης και της φτώχιας.

Τα 73 κέντρα πρόληψης , ανάμεσα τους και αυτό της Χίου, στηρίζουν αθόρυβα μια κοινωνία που η σημερινή οικονομική κατάσταση , σπρώχνει ένα μεγάλο μέρος της στην εξάρτηση ουσιών. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν αθόρυβα και σιωπηλά, απλήρωτοι  , προκειμένου να βοηθήσουν και να στηρίξουν συνάνθρωπους. Τα λειτουργικά έξοδα δεν καλύπτονται με αποτέλεσμα να τους χωρίζει , ένα σκαλοπάτι, από τον δρόμο.

Απαθείς και αδρανείς η πολιτεία άλλα και οι τοπικοί μας άρχοντες, παρακολουθούν την διάλυση κάθε δομής στήριξης αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις στοιχειώδης οικονομικές τους υποχρεώσεις.
Το Εργατικό Κέντρο Χίου, εκφράζει την στήριξη του στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι του κέντρου πρόληψης για να παραμείνει ανοικτό. Είμαστε δίπλα τους κατανοώντας την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν. Ζητάμε από την Περιφέρεια και τον Δήμο να αναλάβει τις υποχρεώσεις που του αναλογούν και να γίνει αρωγός στην απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης. Οι δομές αυτές στηρίζουν  την κοινωνία , τους συνανθρώπους μας και τα παιδιά μας. Είναι υποχρέωση όλων μας να συνεχίσουν την λειτουργία τους".

Πηγή: www.chiosnews.com

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54