Tυρναβίτικο Καρναβάλι "Μπουρανί 2014"

 Ο Δήμος Τυρνάβου, με προεξάρχουσα την Αντιδημαρχία Πολιτισμού διοργανώνει για μια ακόμη χρονιά έναν πανάρχαιο θεσμό ανά το Πανελλήνιο, ένα έθιμο με διονυσιακές καταβολές, το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το «Μπουρανί» της Καθαράς Δευτέρας. Πρόκειται για έναν θεσμό που βγάζει τους πολίτες του Τυρνάβου στους δρόμους, στις πλατείες και τα μαγαζιά κάθε ημέρα με την έναρξη του Τριωδίου και αποκορύφωμα την μεγάλη παρέλαση των αρμάτων και των χιλιάδων καρναβαλιστών την Κυριακή της Τυροφάγου και της φαλλοκρατίας την Καθαρά Δευτέρα με το παραδοσιακό Μπουρανί.

Οι χιλιάδες επισκέπτες από όλη την χώρα και το εξωτερικό θα έχουν την ευκαιρία όλο το διάστημα από την έναρξη του Τριωδίου να ζήσουν τα ντόπια δρώμενα καθημερινά στα μαγαζιά της πόλης, να διασκεδάσουν σε ρυθμούς παραδοσιακούς και μοντέρνους, να μεθύσουν από το ντόπιο τσίπουρο και κρασί και να ζήσουν τους ξέφρενους ρυθμούς της Αποκριάς έως την Κυριακή της Μεγάλης Παρέλασης των Αρμάτων – το βράδυ – και να μυηθούν στα φαλλικά δρώμενα της Καθαράς Δευτέρας.

Το Αμαξοστάσιο του Δήμου Τυρνάβου αποτελεί το αποκορύφωμα της δράσης και της εφαρμογής όλης της Τυρναβίτικης φαντασίας και ευρεσιτεχνίας, αφού τα άρματα και ο Βασιλιάς Καρνάβαλος κατασκευάζονται με γνώμονα τη σάτιρα αλλά και την επικείμενη αναζωογόνηση της ζωής με τον ερχομό της Άνοιξης. Όλοι, εθελοντές και μη, συμβάλλουν ώστε και το φετινό Τυρναβίτικο Καρναβάλι να αποτελεί ένα μεγάλο διάλειμμα από την ρουτίνα της καθημερινότητας.

Ο Δήμος Τυρνάβου φροντίζει, ώστε η Αποκριά να αποτελέσει αφορμή για διασκέδαση σε όλα τα πλάτη του Δήμου, αφού κάθε χωριό και οικισμός θα έχει τα δικά του δρώμενα. Θερμές είναι οι ευχαριστίες για την οικονομική τους συμβολή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, αλλά στους ιδιώτες χορηγούς και καταστηματάρχες του Τυρνάβου.

Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού που θα ανοίξει την μεγάλη παρέλαση μας προκαλεί όλους να γιορτάσουμε και φέτος, με τον τρόπο που μόνο ο Τύρναβος μπορεί να χαρίσει.

 Δείτε και εδώ: http://carnival.tirnavos.gr/arxeio/to-mpourani


Σάββατο 01.03.2014

    Απονομή βραβείων Διαγωνισμού Ζωγραφικής του Βιβλιοπωλείου «Ιδέες» του κ. Τάσου Ψύρρα, 6:30μ.μ.
    Διαγωνισμός Χορού και Παντομίμας στην Κεντρική Πλατεία Τυρνάβου, 7:00 μ.μ
    (Διοργάνωση ΚΕΔΗΤ)
    «Μακρή Σουβλάκι». Ξενυχτάμε στο ρυθμό της πόλης!
    Τσιφτετέλι party. Με τα καυτά κορίτσια ξανά κοντά σας!! «Εν Τυρνάβω», 10:30 μ.μ.
    «Οδός Ονείρων». Μουσική βραδιά με τους Ειρήνη Λαϊδου (φωνή), Κοττάκος Λάμπρος (μπουζούκι), Δημήτρης Μπουρνάκας (κιθάρα, φωνή).
    Χορός και διασκέδαση μέχρι τελικής πτώσης με τον Dj Γιάννη Σαϊτη στο café-club «Cucci»!
    «Τρελό καπέλο»! Βάλτε το πιο όμορφο καπέλο που έχετε κι ελάτε στο café-bar Groupie. KιτσARTέλα! Το καλύτερο καπέλο βραβεύεται!!
    ΚARAOKE party στο café «Αυλαία», 10:00μ.μ.

Κυριακή της Αποκριάς 02.03.2014

    Από το μεσημέρι μέχρι την έναρξη της Μεγάλης Παρέλασης ελληνική και Latin μουσική, σατιρικά παιχνίδια, θα μας ξεσηκώσουν…
    Καρναβαλιστές κατακλύζουν τους δρόμους για να ενωθούν και να σκορπίσουν τη χαρά και το κέφι στη Μεγάλη Παρέλαση! Χορέψτε και διασκεδάστε μαζί τους...
    Η Μεγάλη Παρέλαση, (7:00 μ.μ.)
    Το Κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου στην Κεντρική Πλατεία συνοδεύεται από χιλιάδες πυροτεχνήματα που θα φωτίσουν τον Τυρναβίτικο ουρανό χαρίζοντας φαντασμαγορικό θέαμα με φως, ήχο και χρώμα.
    Τύρναβος, μια γιορτή, ένα πανηγύρι κεφιού, μουσικής, χορού!
    2η Έκθεση Τοπικών προϊόντων (μπροστά από την Τράπεζα Πειραιώς). Διοργάνωση Δημοτική Κοινότητα Τυρνάβου  Τοπικοί      Παραγωγοί.
    Πριν και μετά τη μεγάλη παρέλαση, ελάτε να χορέψουμε και να πιούμε με τους «Ταυρομάχους» και τις  «Σπανιόλες» στην αρένα του café-club «Cucci».
    «Μακρή Σουβλάκι». Από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Ξενυχτάμε γιατί η νύχτα είναι μεγάλη!
    Το café «Πέριξ» σας βάφει δωρεάν πριν τη μεγάλη παρέλαση με τα χρώματα της Αποκριάς.
    Κλεοπάτρα, αρχαίοι Αιγύπτιοι και τα φίδια της κρίσης ξεκινούν για την Μεγάλη Παρέλαση και μετά το τέλος της επιστρέφουν στο παλάτι τους, στο café «Εν Τυρνάβω».
    Ζωντανή δημοτική ορχήστρα στην ταβέρνα «Αύρα», Εξοχικά.
    Ένα ανανεωμένο λαϊκό πρόγραμμα σας περιμένει στον «Οντά της Ελένης». Στο μπουζούκι ο Γιάννης Τσικρικώνης, στο αρμόνιο ο Φίλιππος Σιάφας και στο τραγούδι η Γεωργία.
    «Οδός Ονείρων». Μουσική βραδιά με τους Λίνα Νούτσου (φωνή), Δημήτρης Κατσαβάκης (κιθάρα,φωνή), Λάμπρος Κοττάκος (μπουζούκι), Σαμαντζής Θέμης (πιάνο, φωνή).

Καθαρά Δευτέρα 03.03.2014

    Το παραδοσιακό έθιμο του «Μπουρανί» αναβιώνει στον Προφήτη Ηλία, με αυθεντικό τρόπο από παλιούς και νέους Μπουρανίτες, ώρα: 11:00 π.μ.
    Συνδυάστε το πέταγμα του χαρταετού με μια γεύση από τα δρώμενα της ημέρας.
    Ο Δήμος Τυρνάβου προσφέρει σε όλους τους επισκέπτες παραδοσιακά εδέσματα.
    Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου προσφέρει δωρεάν κρασί.
    -Αναβίωση Τυρναβίτικων εθίμων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο στην Κεντρική Πλατεία...
    Τα παραδοσιακά κούλουμα σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου Τυρνάβου.
    2η Έκθεση Τοπικών προϊόντων (μπροστά από την Τράπεζα Πειραιώς). Διοργάνωση Δημοτική Κοινότητα Τυρνάβου  Τοπικοί      Παραγωγοί.
    «Μακρή Σουβλάκι» με τσιπουράκι και νηστίσιμα μεζεδάκια από τα χεράκια της μαμάς…
    Μεζεδάκια του μάγειρα... κι ο σίτος έγινε φαλλός (προσφορά του αρτοποιείου Μαντάς), café «Πέριξ».
    Μπρε μπρε μπρε το Μπουρανί… και το «Εν Τυρνάβω» σας καλεί για διασκέδαση ως το πρωί , με τσίπουρο και καλό Τυρναβίτικο κρασί.
    Γλέντι και μπουρανίτικα πειράγματα!!!!  Με τσίπουρο Τυρνάβου και ωραίους μεζέδες αποχαιρετούμε την Αποκριά στο café-club «Cucci».
    Café -bar «Groupie». Στους ρυθμούς του Dj Vsag.
    Ζωντανή δημοτική ορχήστρα στην ταβέρνα «Αύρα», Εξοχικά.
    Ένα ανανεωμένο λαϊκό πρόγραμμα σας περιμένει στον «Οντά της Ελένης».
    Στο μπουζούκι ο Γιάννης Τσικρικώνης, στο αρμόνιο ο Φίλιππος Σιάφας και στο τραγούδι η Γεωργία.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54