Δεν θα απολυθούν όσοι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ υποστηρίζει ο Κ. Μητσοτάκης

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ακόμα και αν μπουν σε καθεστώς κινητικότητας δεν θα απολυθούν» διαβεβαιώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι πρώτα το Δημόσιο θα «ξεκαθαρίσει» από επίορκους, συμβασιούχους και υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά.


Όπως επισημαίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «υποχρεωτικές απομακρύνσεις θα προκύψουν και από καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων, μια διαδικασία που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα», όπως σημειώνει, «παρότι έχει γίνει αρκετή δουλειά προπαρασκευής σε αυτή την κατεύθυνση. Η οριστική επίλυση του προβλήματος των προσωρινών διαταγών θα οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν πετύχει καθεστώς μονιμοποίησης καταστρατηγώντας βάναυσα το πνεύμα του Συντάγματος. Μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας», τονίζει ο υπουργός εξηγώντας πως θα αντλήσει από τη δεξαμενή του Δημοσίου υπαλλήλους προς απόλυση.

 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης προειδοποίησε μέσω της Realnews ότι «θα απολυθούν όσοι αρνηθούν να μετακινηθούν στις νέες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν οργανισμοί οι οποίοι «δεν έχουν λόγο ύπαρξης».
 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 13/07/2013 - 22:11