ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΡΑ

 
 
---Θέμα δημοκρατικής τάξης εγείρεται, για μια ακόμη φορά, , μετά τις βάρβαρες επιθέσεις των ΜΑΤ και τη χρήση χημικών εναντίον της ειρηνικής  διαδήλωσης, χθες στην πλατεία Συντάγματος, στην οποία συμμετείχαν καθηγητές, εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και οι  σχολικοί φύλακες και οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που κινδυνεύουν να απολυθούν οριστικά, καθώς λήγει η περίοδος της διαθεσιμότητας τους. 
 
----Για όργιο βίας και τρομοκρατίας κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν  χθες σε  βάρος των εργαζομένων που διαμαρτύρονταν κατά της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. 
Η ΑΔΕΔΥ κάνει λόγο για απρόκλητες επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής με αποτέλεσμα τέσσερις άνθρωποι να τραυματιστούν και καταγγέλλει τις δεκάδες  προσαγωγές, μεταξύ άλλων και του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρη Καλομοίρη, η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη. 
Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει πως η πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας και αυτός είναι ο λόγος που καταφεύγει στον αυταρχισμό και την καταστολή.
 
---Η  Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις και οι μνημονιακές πολιτικές της, κατεύθυνε χθες  αλλεπάλληλες επιθετικές επιχειρήσεις των αδίστακτων ΜΑΤ, με σπρέι - χημικά και χτυπήματα, κατά των πολιτών που διαδήλωναν ειρηνικά, ενάντια στις διαθεσιμότητες και στις απολύσεις, στα Υπουργεία Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και μπροστά στη Βουλή, τονίζεται σε ανακοίνωση της Ποσπερτ.
  
Σημειώνεται ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε χθες διαβεβαιώσεις στους εκπροσώπους των δανειστών ότι θα τηρηθούν όσα έχει υπογράψει η κυβέρνηση Σαμαρά, για 11.000 επιπλέον απολύσεις μέσα στο 2014.
 
 
---«Φρένο» στη διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πλεόνασμα του 2013 βάζει η τρόικα, όπως προέκυψε έπειτα από τη συνάντηση που είχε χθες στο υπουργείο Οικονομικών. 
Στελέχη του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν ότι ξεκινούν εργασίες για τη σύναψη συμφωνίας με τους δανειστές για το θέμα αυτό και ότι παραμένει αβέβαιο εάν θα έχει επιτευχθεί συμφωνία έως τις 10 Μαρτίου.
 
 
---Στο 28% έφθασε η επίσημη ανεργία στη χώρα μας τον Νοέμβριο από 27,7%  τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat .
Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθεί περισσότερο, καθώς τους χειμερινούς μήνες μειώνεται στο ελάχιστο η απασχόληση στον τουρισμό.
 
 
 ---Καταγγελτική ανοιχτή επιστολή έστειλε στον υπουργό Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου, καθώς ο Άδωνης Γεωργιάδης κατηγόρησε τους γιατρούς του νησιού ότι έχουν συστήσει καρτέλ, προκειμένου ν΄ αυξήσουν τις τιμές των επισκέψεων στα ιατρεία τους. 
Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι κανένας γιατρός από τη Σάμο δεν υπέβαλλε αίτηση για να ενταχθεί στο μόρφωμα, που αποκαλεί ο υπουργός Υγείας, πρωτοβάθμια περίθαλψη. 
Να σημειωθεί ότι μόλις 2300 γιατροί έκαναν αίτηση, αποδεχόμενοι την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.
 
 
 
---Υπό βροχή και μειωμένη κατά 10% σε σχέση με πέρυσι είναι η έξοδος των εκδρομέων από τις εθνικές οδούς Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.
Χθες,  κινήθηκαν 85.000 οχήματα από την Αττική προς τα εθνικά οδικά δίκτυα ενώ  σήμερα  η κίνηση των οχημάτων κυμαίνεται στα φυσιολογικά .
Στο μεταξύ, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση από τα ξημερώνατα και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και τους ισχυρούς νότιους ανέμους.
 
 
 
---Φθηνότερο περίπου κατά 4% θα είναι φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
Ο πρόεδρός της Βασίλης Κορκίδης δήλωσε ότι «οι μετρήσεις της ΕΣΕΕ στις ιχθυαγορές Αθηνών και Πειραιώς δείχνουν μια μεταβολή των τιμών στα θαλασσινά με μειώσεις τόσο στα φρέσκα όσο και στα κατεψυγμένα που φθάνουν και ξεπερνούν το 10%».
Στα υπόλοιπα τρόφιμα που συνθέτουν το Σαρακοστιανό τραπέζι υπάρχουν «μειώσεις τιμών, αλλά και οριακές αυξήσεις με αποτέλεσμα ο μέσος όρος του συνολικού κόστους να εκτιμάται φθηνότερος από πέρυσι κατά περίπου 4%». 
Υπενθυμίζεται ότι η η Βαρβάκειος Αγορά θα ανοίξει αύριο στις 9 το βράδυ και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας.
 
 
 
 
 
---Στη διεθνή επικαιρότητα…
 
---Στο Πακισταν, οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν κατάπαυση πυρός για ένα μηνα, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών με την κυβέρνηση της χώρας.
Οι συνομιλίες διακόπηκαν τον προηγούμενο μήνα, όταν ένοπλοι που σχετίζονται με τους Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι δολοφόνησαν 23 πακιστανούς στρατιώτες που κρατούσαν ομήρους.
 
 
---Στη Ρωσία, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατέθεσε πρόταση στη ρωσική Βουλή, ζητώντας άδεια για την αποστολή ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην Κριμαία.
Νωρίτερα, η ρωσική Δούμα κάλεσε τον ρώσο πρόεδρο να «προστατεύσει με όλους τους τρόπους» τον πληθυσμό της Κριμαίας «από τις αυθαιρεσίες και τη βία». 
Ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα, ενώ ανήσυχη παρατηρεί τις εξελίξεις η διεθνής κοινότητα.
 
 
 
---Και η Αλβανία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με δάνειο 330 περίπου εκατομμυρίων ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία.
Η πρώτη δόση ύψους 100 εκατομ. ευρώ αναμένεται να  εκταμιευθεί μέσα στο Μάιο
 
Και λίγα λόγια για τον καιρό 
---Βροχές και καταιγίδες προβλέπει για αύριο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και περαιτέρω επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα τα ξημερώματα .
Από  9 έως 15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αθήνα ,από  8 έως 14 στη Θεσσαλονίκη. 
 
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01/03/2014 - 17:37