Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η επίσκεψη του Προέδρου της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ στα Γιάννενα την Παρασκευή 7 Μαρτίου. Ο Γερμανός Πρόεδρος θα βρεθεί στην Ελλάδα σε τριήμερη επίσημη καλεσμένος του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Στα Γιάννενα σύμφωνα με το ανεπίσημο ως σήμερα πρόγραμμα, θα επισκεφθεί το μαρτυρικό χωριό των Λιγκιάδων ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί και τη Συναγωγή στο Κάστρο. Ο κ. Γκάουκ αναμένεται επίσης να επισκεφθεί και τον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και στη συνέχεια να αναχωρήσει για την Αθήνα.

Μετά το Δήμο Φιλιατών που προειδοποιεί με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να αποτρέψει την κατασκευή του υδροηλεκτρικού Αβαρίτσας, στον Καλαμά, έντονες είναι οι αντιδράσεις και από τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Γολάς και Παλαιοχωρίου. Οι δύο πρόεδροι με κοινή τους ανακοίνωση εξαπολύουν ευθεία επίθεση εναντίον όλων όσων συνυπογράφουν την φραγματοποίηση του Καλαμά και προειδοποιούν με αντιδράσεις εκ μέρους των κατοίκων. Όπως σημειώνουν στην ανακοίνωση, οι ιδιόκτητες και κοινοτικές εκτάσεις που θα κατακλυστούν με νερά, είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση και παραμονή στο χώρο αυτό των κατοίκων έξι (6) κοινοτήτων και τριών (3) συνοικισμών, με 60.000 καλλιεργούμενα ελαιόδεντρα.

Από την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014, ενεργοποιούνται οι διατάξεις του Νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και στα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος σε εφαρμογή εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, επισημαίνει στους υπεύθυνους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ότι πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση του χώρου με τα απαγορευτικά σήματα του καπνίσματος, τόσο στην είσοδο, όσο και εντός του καταστήματος, στη μη ύπαρξη σταχτοδοχείου, στην ύπαρξη θεωρημένου βιβλίου αναφοράς για την καταγραφή του ελέγχου και των αποτελεσμάτων αυτού. Όσον αφορά τα νοσηλευτικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα,  το κάπνισμα απαγορεύεται και στους ακάλυπτους χώρους, στους οποίους περιλαμβάνονται οι ταράτσες, τα αίθρια, οι εξώστες καθώς και οι λοιποί υπαίθριοι και ημιυπαίθριοι χώροι.   

Νταλίκα με Βουλγάρικες πινακίδες και Σέρβο οδηγό, κίνησε τις υποψίες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, οι οποίες βγήκαν αληθινές μετά τον έλεγχο που έκαναν. Στη διάρκεια της έρευνας οι άνδρες του λιμεναρχείου βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, η οποία ήταν επιμελώς κρυμμένη. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του λιμεναρχείου «τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα κάτω από φορτίο με πορτοκάλια, στην καρότσα της νταλίκας. Κατά τον έλεγχο των φορτηγών με προορισμό την Ιταλία στην πύλη του λιμανιού, το ειδικά εκπαιδευμένο σκυλί μύρισε το χασίς και ύστερα από εξονυχιστικό έλεγχο, εντοπίστηκαν 200 συσκευασίες στον διπλό πάτο της καρότσας του φορτηγού». Τα ναρκωτικά και η νταλίκα κατασχέθηκαν, ενώ συνελήφθη ο Σέρβος οδηγός.

Συνελήφθη, στη Μερόπη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 21χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 21χρονος είχε εισέλθει το ίδιο πρωί παράνομα στη χώρα και είχε διαπράξει διαδοχικά τέσσερις διαρρήξεις και απόπειρες διαρρήξεων, σε εκκλησίες στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου.

Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη του πανηγύρισε χθες ο ΠΑΣ Γιάννινα, με 2-1 επί του Πλατανιά, στο Δημοτικό γήπεδο Περιβολίων, στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Με 35 βαθμούς ο ΠΑΣ βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54