Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ  04.03.2014
 
Προς επικαιροποίηση βαδίζουν οι μελέτες αναβάθμισης των ανατολικών συνοικιών του Δήμου Ηρακλείου. Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Γιάννη Κουράκη, « για κάθε συνοικία για κάθε γειτονιά υπάρχει ολοκληρωμένος σχεδιασμός ο οποίος εξελίσσεται και αφορά τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων που διευκολύνουν αλλά και βελτιώνουν την καθημερινότητα των δημοτών  αλλά και τις συνθήκες της ζωής. Παράλληλα όπως σημείωσε ο κ. Κουράκης το  επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η υπογραφή συμβάσεων για έργα που έχουν ήδη δημοπρατηθεί σε όλο το  Δήμο Ηρακλείου.
 
Να πάρει άμεσα επίσημα θέση καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τον Δήμο  Χερσονήσου στα δημοσιεύματα και να διαψεύσει ή επιβεβαιώσει τη φημολογία ότι έγγραφο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ ΑΕ) προς το Δήμο, απαγορεύει κάθε παρέμβαση του δήμου στο χώρο της βάσης αναφέροντας ως μοναδικό και αποκλειστικό κύριο της το ΤΑΙΠΕΔ.  Τα δημοσιεύματα υπενθυμίζεται ότι αναφέρονται στο ενδεχόμενο εκποίησης έκτασης 400 στρεμμάτων στην περιοχή των Γουρνών σε κινέζους επενδυτές 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι είναι αντίθετος στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ειδικά μιας από τις τελευταίες ελεύθερες εκτάσεις που μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος των κοινωνικών αναγκών.
 
 
 
Στις 12 αύριο το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου θα γίνει από την Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ηρακλείου η παρουσίαση αρχών της παράταξης.  
 
Εκδήλωση με θέμα: «Τα προβλήματα της προσχολικής αγωγής και οι θέσεις του ΚΚΕ», διοργανώνει την Πέμπτη 6 Μαρτίου στις  6.30 το απόγευμα, στη Δημοτική αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στην Παλαιά  Λαχαναγορά, η  Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Μανώλης Συντυχάκης , μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση  και μέλος του ΔΣ Ένωσης Γονέων Δήμου Ηρακλείου.
 
Την Παρασκευή ,  αναμένεται να παρουσιάσει την διακήρυξη του συνδυασμού του,  ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου με τον ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Λυγερός.
 
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέα Λοβέρδο θα έχει ο Δήμαρχος Αρχανών Ρούσσος Κυπριωτάκης σήμερα στη μιάμιση το μεσημέρι στο Δημαρχείο στα Πεζά.
 
Την Παρασκευή 7 Μαρτίου στις  3 το μεσημέρι  συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου με 31 θέματα εγγεγραμμένα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ άλλων το σώματ θα κληθεί να αποφασίσει για την παραλαβή και έγκριση της οριστικής μελέτης που αφορά στην  “Στατική μελέτη κλειστού γυμναστηρίου Περιβολίων”, τον καθορισμό επιμέν=ρους χρήσεων και όρων δόμησης στη Σοχώρα, και επί  των Τοπογραφικών Εργασιών της μελέτης “Πολεοδομικές μελέτες οικισμών”. Στο μεταξύ σήμερα στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Ρεθύμνου.
 
Κινητοποίηση για τα δικαιώματα των ανέργων και τις παροχές προς αυτούς,   διοργανώνει αύριο στις 10 το πρωί  στα γραφεία του ΟΑΕΔ στα Χανιά  το ΠΑΜΕ .
 
Εκτός κινδύνου αλλά με σοβαρότατα τραύματα νοσηλεύεται στο Γενικό  Νοσοκομείο Ρεθύμνου,  μια 46χρονη γυναίκα, ενώ η ΟΠΚΕ Ρεθύμνου,  έχει ήδη συλλάβει έναν 30χρονο άνδρα από το Πακιστάν, ο οποίος φέρεται να έχει αναγνωριστεί από το θύμα του, ως ο δράστης που στην περιοχή του Εσταυρωμένου, την βίασε και την χτύπησε στο κεφάλι. Ο άνδρας κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και βιασμό. Η προανάκριση, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.
 
Ενας 39χρονος συνελήφθη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου για  κλοπή κοσμημάτων από το σπίτι 30χρονης στο Ηράκλειο.
 
Ενας 34χρονος  συνελήφθη στην Ιεράπετρα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου.
 
Δωρεάν σπιρομέτρηση για  τους υπαλλήλους του Δήμου Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαρτίου, στο Τμήμα Κοινοτικής  Φροντίδας Ανοιχτής Προστασίας  Ηλικιωμένων της Νέας Αλικαρνασσού.
 
Ημερίδα με θέμα τις παράλληλες διαδρομές Κρητικών και Ιταλικών διατροφικών αξιών με τίτλο «Αρχαία Διατροφή» και «Ιστορικός Θρησκευτικός Τουρισμός» πραγματοποιεί αύριο στην δημοτική αίθουσα της οδού Ανδρόεγω, από την  Περιφέρεια Κρήτης με τη συνεργασία του δήμου Ηρακλείου, του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου,  του Κρητικού επιχειρηματικού περιοδικού “Ην-Ων” και με την υποστήριξη της αντιπροσωπείας ευρωπαϊκής επιτροπής Ελλάδος.
 
Μέσω ενός εκπαιδευτικού ντοκυμαντέρ από Αμερικανικό κολλέγιο στην Ελλάδα,  θα κάνει το γύρο του κόσμου η Κρήτη. Η ομάδα παραγωγής, θα πάρει συνεντεύξεις από ερευνητές και επιχειρηματίες όλων των κλάδων που υλοποιούν καινοτόμες δράσεις, ενώ ήδη ο  Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ενημέρωσε τους φοιτητές για το αναπτυξιακό μοντέλο της Κρήτης, την εξωστρέφεια του πρωτογενή  τομέα με την ενιαία προβολή των Κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό, και την διασύνδεση του με το ποιοτικό τουριστικό προϊόν του νησιού.
 
Μέχρι  τη μιάμιση θα είναι κλειστή σήμερα η ξύλινη γέφυρα από Τρεις Βαγιές προς ΤΕΙ, Φοινικιά, Ηράκλειο, λόγω επισκευής της από την  Δ/νση Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Ηρακλείου.  Παρακαλούνται οι πολίτες  για τη συνεργασία  προκειμένου να εξυπηρετηθεί η  κυκλοφορία στην περιοχή.
 
Επιστρέφουν σήμερα στις προπονήσεις οι παίκτες του ΟΦΗ προκειμένου να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το ματς του Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο μεταξύ, με ανακοίνωση της, η  ΠΑΕ ΟΦΗ ευχαριστεί  δημόσια την Αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης για τα άψογα και άκρως επιτυχημένα μέτρα ασφαλείας που πήρε στο παιχνίδι της ομάδας με τον Άρη. Επίσης ευχαριστεί και την ΠΑΕ Άρης για την φιλοξενία που επιφύλαξε στα μέλη της αποστολής της Ηρακλειώτικης ομάδας.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04/03/2014 - 11:04