ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Σε ανασυγκρότηση οδηγήθηκε το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου, λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησης της προέδρου του, Σοφίας Λίβερη, και παραίτησης για λόγους υγείας του αντιπροέδρου του , Αλέξανδρου Κατσούρη.
Το Δ.Σ. διαμορφώθηκε ως εξής:
•    Πρόεδρος, ο Γιάννης Χαλικιόπουλος
•    γεν. Γραμματέας, ο Παύλος Ζήμος
•    αντιπρόεδρος, ο Σπύρος Αργυρός
•    ταμίας, η Σοφία Λίβερη
•    έφορος / αναπλ. Γραμματέας,  ο Βασίλης Καστάνιας
•    μέλη, οι Σταμάτης Πελάης, Ελένη Μάζη, Βασίλης Γκόγκας και Σπύρος Ραυτόπουλος

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ανεργία διοργανώνει την Πέμπτη,  στις 9 και μισή,  έξω από τον ΟΑΕΔ,  το ΠΑΜΕ ζητώντας τη λήψη άμεσων
μέτρων προστασίας των ανέργων.

ΑΣΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο αεροδρόμιο, η άσκηση πυρόσβεσης του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού του αερολιμένα και της εγκατάστασης  διακίνησης αεροπορικών καυσίμων «GISSCO Α.Ε.», σε συνεργασία με την ΥΠΑ.
Η άσκηση στόχευε στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του εμπλεκόμενου προσωπικού, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, στη  βελτίωση και στη κατάρτιση όλων των υπευθύνων σχετικά με την οργάνωση και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την αντιμετώπιση ατυχημάτων που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες ως προς την φύση τους όπως αυτά σε εγκαταστάσεις διακίνησης αεροπορικών καυσίμων.  

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑ.ΣΥ. ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Με ανοικτή επιστολή της στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρο Σπύρου, η περιφερειακή παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης τον καλεί να δημοσιοποιήσει πάραυτα την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την εισαγωγή  των μαθητών της σεισμόπληκτης Κεφαλονιάς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να ενημερώσει τους συμβούλους, τους μαθητές, τους γονείς και όλο το λαό για τις ενέργειές του.
Η ΛΑ.ΣΥ. υποστηρίζει πως  ο κ. Σπύρου, «υποβαθμίζει προκλητικά και επικίνδυνα, για τους μαθητές και τις οικογένειές τους, το μέγεθος του προβλήματος και λύνει τα χέρια της κυβέρνησης (αν δεν βρίσκεται σε κοινό σχεδιασμό μαζί της), ώστε να προβεί τελικά σε μια οποιαδήποτε ρύθμιση και μάλιστα εν είδει αγαθοεργίας. Αποδεικνύεται όμως ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθειά  αυτή, η συνδρομή και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, που μέσω του εκπροσώπου του στην βουλή και ενώπιον των εκπροσώπων των φορέων και της ΕΛΜΕΚΙ, υπερακοντίζοντας, ανακοίνωσε την συλλογική – επίσημη θέση  του κόμματος και χαρακτήρισε «ανήθικη» (!!!) την προστασία των μαθητών που λόγω σεισμού αδυνατούν να δώσουν εξετάσεις».

ΕΛΕΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΔΙ.ΑΣ.  


Αστυνομικοί έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου και της  
επαιτείας πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο τετραήμερο, από την Ομάδα  
ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, με  στόχο την προστασία  
της εμπορικής δραστηριότητας.
Αναλυτικότερα, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου εντοπίστηκαν έξι ημεδαποί (τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες) ηλικίας από 25 έως 57 ετών στην  κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν προϊόντα παραεμπορίου. Επίσης ακόμη επτά αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας και Σερβίας και ημεδαποί, οι οποίοι επαιτούσαν σε διάφορα σημεία της πόλης.
Οι παράνομες συσκευασίες και τα προϊόντα (είδη ρουχισμού, κολόνιες,  
ηλεκτρικές συσκευές κτλ), τα οποία προορίζονταν να πωληθούν στην  
τοπική αγορά κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.
Στην συνέχεια και σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, επιβλήθηκαν στους  
έξι πλανόδιους μικροπωλητές πρόστιμα συνολικού ύψους 6.000 ευρώ.

844 ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ


Εντατικοί τροχονομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατά την εορταστική  
περίοδο των Αποκριών και της Καθαρής Δευτέρας για την πρόληψη των  
τροχαίων ατυχημάτων στα Ιόνια Νησιά
Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 844 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 172 παραβάσεις  
του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων 73 επικίνδυνες: από αυτές, οι 20 αφορούσαν οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, 14 υπερβολική ταχύτητα, 25 μη χρήση προστατευτικού κράνους και 13   μη χρήση ζώνης ασφαλείας

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους συναδέλφους να οργανωθούν στο σωματείο τους και να  πάρουν μαζικά μέρος στη Γ.Σ.  του σωματείου που θα γίνει αύριο (Τετάρτη), στις 6.00 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο.
Οι εκλογές του σωματείου θα γίνουν την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου, από 11.00  το πρωί έως τις 6.30 στο Εργατικό Κέντρο.
Σε ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται πως «οι εργαζόμενοι βιώνουν τις συνθήκες βαρβαρότητας του καπιταλισμού που δεν μπορεί να ξεπεράσει τη βαθιά κρίση του. Κρίση που προέρχεται από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που σαν θεό έχει το κέρδος κλέβοντας την υπεραξία που παράγει η εργατική τάξη».

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ


Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας οργανώνει ομιλία του Καθ. Χειρουργικής, Δ/ντή Α΄ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», Γεωργίου Κ. Ζωγράφου, με θέμα: «Πρώιμος καρκίνος του μαστού: από τη διάγνωση στη θεραπεία».
Η oμιλία   θα   πραγματοποιηθεί  στην  αίθουσα   εκδηλώσεων  της  Εταιρίας, την Παρασκευή 7 Μαρτίου,  στις 8.00

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΤΗΣ Φ.Ε.Κ.
Η πρώτη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας για το 2014 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Μαρτίου στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας. Ο μουσικός διευθυντής της φιλαρμονικής Άλκης Μπαλτάς, θα παρουσιάσει με τους μουσικούς του ένα πρόγραμμα με κερκυραϊκές «πρώτες».
Η συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΦΕΚ θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών της Ιονίου Ακαδημίας στις  8.30.  

Η ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ


Μετά την Αθήνα και την Κύπρο, η Νατάσσα  Μποφίλιου παρουσιάζει αυτό το χειμώνα την παράσταση «Πάμε ξανά» σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα και στις 8 Μαρτίου έρχεται στην Κέρκυρα.
Η επιμέλεια του προγράμματος είναι του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και οι ενορχηστρώσεις του Θέμη Καραμουρατίδη.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ


Ο Νίκος Αντωνόπουλος (κιθάρα) και ο Γιώργος Μιζήθρας (live electronics), μέλη του Κέντρου Έρευνας και Διάδοσης Μουσικής Ραδιουργίας, παρουσιάζουν το δικό τους project. Ηχητικά κολάζ προσεγγίζονται με μινιμαλιστική αισθητική και lo-fi διαθέσεις, ενώ ο λόγος, παίζει βασικό ρόλο στις συνθέσεις τους.
Η συναυλία θα δοθεί στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ, την Πέμπτη 6 Μαρτίου, στις 9.30, με ελεύθερη είσοδο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04/03/2014 - 21:46