Συγκλονίζει ο θάνατος 50χρονου καθηγητή στην Πάτρα - Καταγγελίες ότι έφυγε αβοήθητος

Θλίψη στην κοινωνία της Πάτρας, τους συγγενείς και τους μαθητές του, προκάλεσε ο ξαφνικός θάνατος από πνευμονία του 50χρονου καθηγητή Φώτη Σερέτη. Ο γνωστός καθηγητής, δίδασκε στο 19ο Γυμνάσιο και ήταν κάτοικος Ζαρουχλείκων. Εισήχθη την περασμένη Κυριακή στο Νοσοκομείο και άφησε την τελευταία του πνοή στις 4.30 χθες τα ξημερώματα, στην παθολογική κλινική του ΠΓΝΠ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο καθηγητής έφυγε σχεδόν αβοήθητος.

Όπως λένε οι συγγενείς των ασθενών του ίδιου θαλάμου, τη Δευτέρα στις 9.30 το βράδυ, ανήσυχη η πεθερά του φώναξε τους γιατρούς καθώς ο ασθενής είχε εμφανή σημάδια επιδείνωσης, με έλλειψη καλής επικοινωνίας, κόπωση, δύσπνοια και βρόγχο.

Τότε εμφανίστηκε γιατρός η οποία την καθησύχασε λέγοντάς της ότι δεν έχει τίποτα και να "κάτσει και λίγο καθιστός", εννοώντας να μην είναι συνέχεια ξαπλωμένος.

Στις 4.30 όμως τα ξημερώματα οι συγγενείς των άλλων ασθενών του ίδιου θαλάμου, είδαν τον 50χρονο να αφήνει την τελευταία του πνοή και άρχισαν να φωνάζουν έντρομοι. Τότε εμφανίστηκε γιατρός, που προσπάθησε, εις μάτην, να κάνει ανάνηψη.

Έρευνα για τις συνθήκες νοσηλείας και το θάνατο του εκπαιδευτικού, διέταξε ο διοικητής του ΠΓΝΠ, Χαράλαμπος Μπονάνος.

Πηγή: patranews.gr, ethnos.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05/03/2014 - 11:56