Σύλλογος Γονέων 5ου Δημοτικού σχολείου Χίου- να επιστραφεί η χορηγία ΚΟΙΝΣΕΠ για πετρέλαιο

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου ενημερώνει με σχετικό δελτίο τύπου για την απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χίου όσον αφορά τη «χορηγία πετρελαίου» από ΚΟΙΝΣΕΠ στο σχολείο, να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων.
Συγκεκριμένα στο δελτίο τύπου του συλλόγου γονέων έχει ως εξής:



 "Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων  του 5ου Δημοτικού  Σχολείου Χίου    αφού διαπίστωσε  ότι   το 5ο Δημοτικό σχολείο Χίου ήταν ένα από τα σχολεία στα οποία η   ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ «ΑΚΜΗ»  χορήγησε δωρεάν πετρέλαιο  προχώρησε  σε έκτακτη συνεδρίαση  και αποφάσισε τα εξής:

    Η χορήγηση πετρελαίου είναι υποχρέωση του Δήμου Χίου αφού  είναι  ο κύριος υπεύθυνος για την σωστή λειτουργία των σχολείων.
    Να προτείνει στην Δ/νση του σχολείου το  πετρέλαιο να  επιστραφεί με την μορφή (χρημάτων ) στην «ΑΚΜΗ».
    Είναι αντίθετος με την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής.
    Είναι επίσης αντίθετος με την λειτουργία των    ΚΟΙΝ Σ.ΕΠ  γιατί:

 Προωθούν την ενοικίαση εργαζομένων  παρακάμπτοντας τον ΑΣΕΠ και διαλύοντας τις εργασιακές σχέσεις.
Συμβάλουν στο ξήλωμα του Δημόσιου Τομέα (Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ΔΟΥ, Σχολεία, Υπηρεσίες Τοπικής Αυτοδιοίκησης,  κλπ) με το να ενοικιάζουν εργαζόμενους.

 Δεν γίνεται η κυβέρνηση να ωθεί στην πόρτα εξόδου (διαθεσιμότητα)  τους εργαζόμενους (γιατρούς, δασκάλους, νηπιαγωγούς, εφοριακούς, εργαζόμενους Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λ.π.) και από την άλλη να δίνει το δικαίωμα στις Δημόσιες υπηρεσίες να προσλαμβάνουν  εργαζόμενους μέσω ΚΟΙΝ. Σ.ΕΠ  (με ποιά κριτήρια)  για να καλύψει τις αυξημένες  ανάγκες  που πράγματι υπάρχουν. Εάν πραγματικά το θέλει να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμων  υπαλλήλων με πλήρη εργασιακά δικαιώματα μέσω ΑΣΕΠ".

 

Μάλιστα ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου σημειώνει τα εξής:

"Με αφορμή αυτή την απόφαση, το ΔΣ του Συλλόγου καλεί και πάλι τους συναδέλφους να υπερασπιστούν το Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα του σχολείου, που σήμερα απειλείται από κάθε είδους ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα. Να αξιοποιήσουν τέτοιες αποφάσεις για να διεκδικήσουν η θέρμανση των σχολικών μονάδων όπως και κάθε ανάγκη τους να καλύπτεται αποκλειστικά από το κράτος και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στις μέρες μας, τέτοιες πρωτοβουλίες γονιών είναι αναγκαίες και πρέπει να πολλαπλασιαστούν, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς αλλά και με τους μαθητές, που πρέπει να διαμορφώνουν άποψη και να παίρνουν θέση για τα προβλήματα του σχολείου. Μακριά από εμάς η άποψη ότι τα παιδιά δεν πρέπει να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει γύρω τους, ότι δεν πρέπει να τα βοηθήσουμε ανάλογα και με την κάθε ηλικία να κατανοούν τι μέλλον τους επιφυλάσσουν και ποιος είναι ο δικός τους ρόλος μαζί με τους γονείς τους για να αλλάξουν αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα. Δάσκαλοι και γονείς έχουμε μεγάλη ευθύνη στο να πάρουμε όλοι μέρος στον αγώνα για εμάς και τα παιδιά μας να μην τα αφήσουμε στα νύχια της κυρίαρχης προπαγάνδας που τα θέλει εργαζόμενους των 400 ευρώ, χωρίς θέρμανση και μέλλον πλέκοντάς τους το εγκώμιο των ιδανικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ανταγωνισμού και της μιζέριας".

Πηγή: www.chiosnews.com

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54