Ειδήσεις από ΕΡΑ Κέρκυρας

Η Περιφέρεια του Ιονίου ουραγός στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ

Στην προτελευταία θέση στην απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων βρίσκεται η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με τη λίστα των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης.
Η λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα αφορά τη διαχείριση του ΕΣΠΑ από τις 30 Ιουνίου έως το τέλος του 2013, οπότε και ήταν η τυπική ημερομηνία λήξης της 5ης προγραμματικής περιόδου.
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι στη 10η θέση μεταξύ των 11 περιφερειών (δύο από τις Περιφέρειες, του Νοτίου Αιγαίου και της Στερεάς Ελλάδας δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα λόγω διαφορετικής  κατηγοριοποίησής τους και της διαχείρισης μικρότερων κονδυλίων).
Τα Επτάνησα βρέθηκαν στη 10η θέση καθώς οι συμβασιοποιήσεις έργων αυξήθηκαν στο 44,9% και οι πληρωμές μόνο 24,3%.
Στην τελευταία θέση, μετά τα Επτάνησα, βρίσκεται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Απόστολος Τζιτζικώστας  όπου οι συμβασιοποιήσεις αυξήθηκαν μόνο 36,8% και οι πληρωμές κατά 27%.
Στις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Περιφέρεια Αττικής, η Περιφέρεια Ηπείρου, και η Περιφέρεια Πελοποννήσου  


Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ανεργία διοργανώνει την Πέμπτη,  στις 9 και μισή,  έξω από τον ΟΑΕΔ,  το ΠΑΜΕ ζητώντας τη λήψη άμεσων
μέτρων προστασίας των ανέργων.


Αιτήσεις ανέργων στον τουρισμό
 
Παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 14 Μαρτίου η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής ανέργων στο πρόγραμμα «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση και κατάρτιση ανέργων στον τουριστικό τομέα Δήμου Κέρκυρας».  
Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΚΕΡΚΥΡΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» αποφάσισε να παρατείνει τη διάρκεια κατάθεσης αιτήσεων συμμετοχής των ανέργων στο πρόγραμμα, ώστε να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας
να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά.
Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην τοποθέτηση στην αγορά εργασίας, 100 μακροχρόνια ανέργων. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μακροχρόνια άνεργοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ,
με τη σχετική κάρτα σε ισχύ, και κατοικούν στο Δήμο Κερκύρας.


Η Κέρκυρα στο ... Τελ Αβίβ

Επιτυχής ήταν η παρουσία του Δήμου Κέρκυρας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΜΤΜ 2014 που έγινε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.
Ο Δήμος Κέρκυρας, ως επικεφαλής εταίρος του συγχρηματοδοτούμενου έργου ΤΡΝΜ -Τουριστική προβολή σε νέες αγορές (Interreg Greece-Albania), συμμετείχε με τουριστικό περίπτερο μαζί με τους υπόλοιπους τέσσερις εταίρους,
οι οποίοι είναι από την Ελλάδα το Κέντρο Επιχείρησης  και  Καινοτομίας Ηπείρου (BIC Ηπείρου) και το InnoPolis ΜΚΟ) και από την Αλβανία η Περιφέρεια της Αυλώνας και ο Αλβανικός Οργανισμός Τουρισμού.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο περίπτερο του έργου γινόταν προβολή της ψηφιακής πλατφόρμας (www.tpnm.eu και www.corale.eu) η οποία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του έργου ΤΡΝΜ, και αποτελεί  σημαντικό εργαλείο   για την ανάδειξη του κοινού τουριστικού προϊόντος της διασυνοριακής περιοχής που αποτελείται από την Κέρκυρα, την Περιφέρεια της Ηπείρου, την Αλβανία και την Περιφέρεια της Αυλώνας, αφού φιλοξενεί όλες τις τουριστικές πληροφορίες σχετικά με τις παραπάνω περιοχές


ΑΝΕΛ για τροπολογία Σηφουνάκη

Επιμένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη θέση τους για διάσπαση των ενιαίων Δήμων 5 μεγάλων νησιών, μεταξύ των οποίων και η Κέρκυρα.
Με σημερινή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος και βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ (ο οποίος έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους)  καλεί το Νίκο Σηφουνάκη, που έχει καταθέσει και τη σχετική τροπολογία, «να καταγγείλει δημοσία το ΠΑΣΟΚ και να ξεκαθαρίσει: ΠΑΣΟΚ ή Λέσβος. Ειδάλλως αποδεικνύεται άκρως υποκριτική η δήθεν τροπολογία του».  
Η δήλωση του κ. Κουίκ έγινε με αφορμή την απόρριψη από το Συντονιστικό της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ της τροπολογίας του κ. Σηφουνάκη. Το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να ζητήσει από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια να μη συμπεριληφθεί η σχετική τροπολογία στο  νομοσχέδιο του υπουργείου του που συζητείται σήμερα και αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής


Σύλληψη για χρέη

Συνελήφθη χθες (Τρίτη), το μεσημέρι στην Κέρκυρα, από  αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, 56χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο.
Σε βάρος του 56χρονου  εκκρεμούσε ένταλμα του Εισαγγελέα Οικονομικού  Εγκλήματος, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο, που  ανέρχονται στο ποσό των 65.011,52 ευρώ.


Στο ... τιμόνι μαθητές

Τους μαθητές Δημοτικού σχολείου της Κέρκυρας, ενημέρωσαν σήμερα (Τετάρτη)  το πρωί αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας για τη σπουδαιότητα  τήρησης των  κανόνων  οδικής ασφάλειας.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης,  που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Γιαννάδων, δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές, να ενημερωθούν σχετικά:
•με τη σημασία και την αναγκαιότητα τήρησης των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
•τη σημασία  προστασίας της ανθρώπινης ζωής με τη χρήση  προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας
•την ασφαλή χρήση και κίνηση με ποδήλατο και
•τη σημασία των διαβάσεων πεζών και των λοιπών οδικών σημάνσεων


 
Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου, στις  7.00, η Διαχριστιανική Οργάνωση των Χριστιανών Γυναικών του Κόσμου, διοργανώνει εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Προσευχής Γυναικών, με θέμα «Γυναίκες της Αιγύπτου: ρυάκια στην έρημο».
Η εκδήλωση, θα φιλοξενηθεί, στο καθολικό παρεκκλήσιο του Καλού Ποιμένα Χριστού στον Ποταμό .


Η Δημοκρατία στην Κλασική Αθήνα
 
Στο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Κέρκυρας πραγματοποιούνται σειρά ανοικτών διαλέξεων  από τον Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου   Αθανάσιο Αγγ. Ευσταθίου.
Τίτλος των διαλέξεων είναι: «Μαθήματα δημοκρατίας από την πόλη της δημοκρατίας: το έργο Αθηναίων Πολιτεία του Αριστοτέλη και η λειτουργία της δημοκρατίας στην Κλασική Αθήνα» και γίνονται κάθε Τετάρτη από τις 8.00 μέχρι τις 9.30 το βράδυ.


Συναυλίες για παιδιά

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου πραγματοποιεί μια σειρά τεσσάρων συναυλιών για μικρά παιδιά, ηλικίας 6 μηνών έως 6 ετών, με στόχο την ανταπόκρισή τους σε ποικιλία ρεπερτορίου και την ενεργό συμμετοχή τους σε διαφορετικά μουσικά ακούσματα.
Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στις 8 Μαρτίου, 15 Μαρτίου, 23 Μαρτίου και 29 Μαρτίου 2014.
Το Σάββατο 8 Μαρτίου, στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κέρκυρας, στο Παλαιό Φρούριο, θα παρουσιαστούν έργα συνθετών της εποχής του Μπαρόκ, όπως J.S. Bach, G.P. Telemann, Fr. Couperin, D. Scarlatti, J.P. Rameau, A. Corelli και A. Campra από φοιτητές
του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Η Είσοδος είναι ελεύθερη.


Συναυλία στο Πολύτεχνο

Ο Νίκος Αντωνόπουλος (κιθάρα) και ο Γιώργος Μιζήθρας (live electronics), μέλη του Κέντρου Έρευνας και Διάδοσης Μουσικής Ραδιουργίας, παρουσιάζουν το δικό τους project. Ηχητικά κολάζ προσεγγίζονται με μινιμαλιστική αισθητική και lo-fi διαθέσεις,
ενώ ο λόγος, παίζει βασικό ρόλο στις συνθέσεις τους.
Η συναυλία θα δοθεί στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ αύριο στις 9.30, με ελεύθερη είσοδο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05/03/2014 - 23:46