Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας-Καρδίτσα

Καρδίτσα 6  Μαρτίου

 

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι φαρμακοποιοί

 

Τη Δευτέρα και την Τρίτη οι φαρμακοποιοί της χώρας αναμένεται να βάλουν λουκέτο στα φαρμακεία, έπειτα από απόφαση που ελήφθη στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης, «ζητάμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να υιοθετήσει και να στηρίξει τις θέσεις του υπουργού Υγείας απέναντι στην Τρόικα και να απορρίψει την ύποπτη έκθεση του ΟΟΣΑ στο τμήμα που αφορά την Φαρμακευτική Περίθαλψη γιατί βλάπτει την Δημόσια Υγεία και την ελληνική κοινωνία». Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην επιμονή της τρόικας για την απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, αλλά και για την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας. Σήμερα το βράδυ στην Καρδίτσα θα γίνει έκτακτη Γενική Συνέλευση του τοπικού φαρμακευτικού συλλόγου, στη διάρκεια της οποίας οι φαρμακοποιοί θα ενημερωθούν για την απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου τους και για τις εξελίξεις.

 

Εκδήλωση του Εμπορικού Συλλόγου για ασφαλιστικά και φορολογικά ζητήματα

 

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας διοργανώνει σήμερα εκδήλωση με ομιλητή τον εργατολόγο κ. Δημήτρη Μπούρλο, στο ξενοδοχείο Κιέριον, στις 5 το απόγευμα. Ο κ. Μπούρλος θα αναλύσει θέματα ασφαλιστικά, φορολογικά και εργασιακά που αφορούν τον κλάδο, και θα δώσει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα και προβλήματα των εμπόρων (ΟΑΕΕ, ΙΚΑ, Εφορία κλπ).

 

Να προσληφθούν οι διοριστέοι του διαγωνισμού του 2008 ζητά ο δήμαρχος Σοφάδων

 

Την πρόσληψη των διοριστέων από τους διαγωνισμούς που έγιναν το 2008 και την εξαίρεση του Δ. Σοφάδων από τη σχετική αναστολή προσλήψεων ζήτησε με επιστολή του από τον Υπουργό Εσωτερικών ο Δήμαρχος ΣοφάδωνΜπάμπης Παπαδόπουλος ο οποίος επισημαίνει ότι ο Δ. Σοφάδων πλήττεται από σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Όπως αναφέρει, τα τελευταία τρία χρόνια αποχώρησαν συνολικά  30 υπάλληλοι, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1/3 του εργατικού δυναμικού του Δήμου, χωρίς ωστόσο να έχει συμβεί καμία απολύτως πρόσληψη. Η κατάσταση αυτή οδήγησε τη λειτουργία του δήμου μας σε οριακά επίπεδα και με δεδομένη την οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών κλονίζεται πλέον η αποτελεσματικότητα στην εκτέλεση των καθηκόντων. Ο Δήμος Σοφάδων, τονίζει, έχει άμεση ανάγκη από προσωπικό, τη μισθοδοσία του οποίου έχει τη δυνατότητα να καλύψει

 

Προβολή σήμερα του ντοκιμαντέρ «Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της Μνήμης»

 

Η Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας σε συνεργασία με το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αλληλεγγύης Καρδίτσας, θα προβάλουν σήμερα,  στις 20:30,στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΠΕΔ (πρώην ΤΕΔΚ επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου 31, 1ος όροφος) το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου με τίτλο: «Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης», διάρκειας 90'. Θα ακολουθήσει συζήτηση παρουσία του Στέλιου Κούλογλου.

 

 

Αρχίζει σήμερα το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών

 

Αρχίζει σήμερα, στις 7 το βράδυ, το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών, με τη συμμετοχή 3.500 νεαρών εκτελεστών-μουσικών-χορωδών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει ως το Σάββατο και θα πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του ThessalikonGrand.  Θα παρουσιάζεται από τον Αλέξη Κωστάλα, ενώ την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει ο Νίκος Ευθυμιάδης.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06/03/2014 - 09:51