ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΡΑ

 
 
 
 
---Η 1η Απριλίου είναι από χθες το νέο χρονικό ορόσημο για συμφωνία με την τρόικα, αφού εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για μια κοινή «δήλωση επαρκούς προόδου», μέχρι το προγραμματισμένο Συμβούλιο υπουργών της Ευρωομάδας τη Δευτέρα.
Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν από την Τετάρτη, όταν μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, θα επιστρέψουν στην Αθήνα από τις Βρυξέλλες και οι Πολ Τόμσεν , Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ .
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει πλέον αγώνα δρόμου προκειμένου να πετύχει την έγκριση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ σε κάποιο άτυπο Eurogroup που θα γίνει μέσα στις επόμενες 20 ημέρες.
 
 
---«Πάμε στο Eurogroup της Δευτέρας με λυμένο το θέμα των τραπεζών», επισήμανε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, δηλώνοντας, παράλληλα, αισιόδοξος ότι έως την άλλη Κυριακή, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο σύνολό τους.
 
---Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο να δώσει το Eurogroup πράσινο φως για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα  απέκλεισε κατηγορηματικά χθες  το βράδυ στη Χάγη, ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλούμ, αν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του προγράμματος .
 
 
---«Όλοι πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα και εφόσον οι Έλληνες συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις, θα πετύχουν βιώσιμη ανάπτυξη»δήλωσε από το βήμα της 6ης Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Κορυφής των Περιφερειών και των Πόλεων, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, Ελλάδας ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τόνισε πως η απόλυτη προτεραιότητα της Ευρώπης τώρα, είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας.
 
 
 
---Επίθεση στην κυβέρνηση για τα εργασιακά εξαπολύουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
«Οι νέες αποικιοκρατικές απαιτήσεις της τρόικας για τη θέσπιση δικαιώματος των επιχειρήσεων για ανταπεργία (lock out), για ουσιαστική κατάργηση των τριετιών και για απαγορευτικές προϋποθέσεις κήρυξης απεργιών, που προστέθηκαν σε αυτές για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, είναι θρασύτατες, προκλητικές και ταπεινωτικές για το λαό και τη χώρα μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να τοποθετηθεί για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις με το πάγωμα των τριετιών από το 2017, και την απαγόρευση του δικαιώματος της απεργίας. Πολύ περισσότερο να μη διανοηθεί να κάνει πράξη αυτά που γράφονται και ακούγονται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ. 
 
 
 
---Συνδιάσκεψη από σήμερα της Ελιάς στο Στάδιο Ειρήνης.
Τη συνδιάσκεψη θα κλείσει αύριο με ομιλία ο Μάρτιν Σουλτς.
 
---Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής και προβάδισμα της ΝΔ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις Ευρωκλογές δείχνει δημοσκόπηση της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών στην Αττική  ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 2,5 μονάδες (20,1% έναντι 17,6%).
Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7,2%, ΚΚΕ 6,3%, Το Ποτάμι 5,9%, ΠΑΣΟΚ 4%, ΑΝΕΛ 3,5% και ΔΗΜΑΡ 2,2%.
Στην πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών στην Κεντρική Μακεδονία η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,9 μονάδες (21,3% έναντι 17,4%). Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Ποτάμι με ποσοστό 8,1% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 6,9%, ΚΚΕ 5,4%, ΠΑΣΟΚ 4,2%, ΑΝΕΛ 3,2% και ΔΗΜΑΡ 1,9%. –
 
---Την αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων έως τις 30 Μαρτίου, αποφάσισαν σήμερα οι αυτοκινητιστές φορτηγών, σε μία «κίνηση καλής θέλησης», όπως είπαν, μετά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταφορών για τη βούληση της κυβέρνησης να προωθήσει άμεσα τα αιτήματά τους
 
 
 
---Τη διαμαρτυρία του εμπορικού κόσμου μεταφέρει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου στη διοίκηση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για την ένταση των εισπρακτικών πρακτικών του οργανισμού.
Συγκεκριμένα, έχει γνωστοποιηθεί στην ΕΣΕΕ από εμπόρους, σε όλη την επικράτεια, ότι οι επιχειρήσεις που έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ είτε λαμβάνουν απειλητικά ειδοποιητήρια σε μαζική βάση, είτε τους επιβάλλονται μέτρα κατάσχεσης στα σπίτια, στα μαγαζιά, στα εμπορεύματα και στα πάγιά τους.
Η ΕΣΕΕ ζητάει να υπάρξει άμεση διακοπή της αποστολής ειδοποιητηρίων, καθώς και αναστολή των κατασχέσεων για οφειλές των μικρών και μεσαίων εμπόρων τουλάχιστον για τους επόμενους τρεις μήνες.
 
 
---Η Χρυσή Αυγή προετοιμάζεται για ανακοίνωση του ψηφοδελτίου για την περιφέρεια Ηπείρου και σύμφωνα με πληροφορίες, πρωτοκλασάτα στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης αναμένεται να πάνε αύριο στα Γιάννενα.
Το γεγονός προκάλεσε ήδη τις αντιδράσεις της
ΚΕΕΡΦΑ, η οποία καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση φορείς και πολίτες του νομού Ιωαννίνων στις πεντέμισι το απόγευμα στην Ελεούσα Ιωαννίνων, ενώ ανακοινώσεις που καλούν τα μέλη τους και τους πολίτες να συμμετέχουν εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
 
 
---Παγκρήτια συγκέντρωση αύριο στα Χανιά , ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στην ανατολική Μεσόγειο. 
 
 ---48ωρη απεργία την ερχομένη Δευτέρα και Τρίτη κήρυξαν οι φαρμακοποιοί.
 
---Τετράωρη στάση εργασίας για την Τρίτη έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας, ενόψει του ξεπουλήματος που προωθεί η κυβέρνηση.
 
---Παμ-πελοποννησιακό αγροτικό συλλαλητήριο και μεγάλη συναυλία  θα γίνει την Τρίτη στο Αίγιο.
 
 
---Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το χαράτσι την Τετάρτη την Κέρκυρα αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο.
 
 
---Στις 11 Μαρτίου οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συμπληρώνουμε 9 μήνες αγώνα.
Ενός αγώνα  που αγκαλιάστηκε από την κοινωνία, την παγκόσμια κοινότητα και έγινε σημείο αναφοράς στους αγώνες ενάντια στις μνημονικές πολιτικές, στην εξαθλίωση του λαού και το ξεπούλημα όλων των κοινωνικών αγαθών που δικαιούμαστε.
Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για την ανατροπή, βγαίνουμε στους δρόμους μαζί με όλους αυτούς που η υποταγμένη κυβέρνηση, τους επιφυλάσσει την δική μας τύχη .
Κατέλαβαν  το Ραδιομέγαρο πριν 4 μήνες, όμως  κρατάμε σε λειτουργία την ΕΡΤ3, τους περιφερειακούς σταθμούς και κερδίσαμε το ERTOPEN
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να ξανανοίξουμε την ΕΡΤ.  
Συνεχίζουμε μέχρι να γίνει η ΕΡΤ το πρώτο δημόσιο κοινωνικά ελεγχόμενο αγαθό, μια ραδιοτηλεόραση - πρότυπο που θα αξίζει να τη ζεις και να τη συνδιαμορφώνεις.
Σας καλούμε την Τρίτη 11 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα  έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, να ενώσουμε τις φωνές μας, τις δυνάμεις μας, τις διαφορές μας σε έναν κοινό αγώνα για να σπάσουμε το «μαύρο» που  επιβάλουν στις ζωές μας.
 
  
---Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 και η αλληλέγγυα ελληνική και διεθνής κοινότητα αναζωπυρώνουν τον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ διοργανώνοντας όλο και πυκνότερες δημόσιες εκδηλώσεις.
Εργαζόμενοι της ΕΡΤ3, συμμετέχουν σε κοινές πορείες-εκδηλώσεις-συγκεντρώσεις με κινητοποιούμενους κλάδους, πρωτοβάθμια σωματεία, εκπαιδευτικούς, σχολικούς φύλακες, ΒΙΟΜΕ, Κόκα Κόλα 3Ε, κινήσεις ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, στην ιδιωτικοποίηση του νερού και της υγείας, επιτροπές πολιτών κλπ.
Σήμερα  παρεμβαίνουν (με εισήγηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3, Γιάννη Γκίρμπα) σε διήμερο φοιτητικό πολιτικό-πολιτιστικό φεστιβάλ στην Ξάνθη , ενώ
την Τρίτη, με τη συμπλήρωση εννέα μηνών ενός ανυποχώρητου, δίκαιου και παραδειγματικού αγώνα, εκπρόσωποι των εργαζομένων της Ραδιοφωνίας ΕΡΤ3 κατεβαίνουν στα αδέρφια τους στην ΕΡΑ Βόλου και από κοινού με συναδέλφους τους από την Αθήνα, ενώνουν τις δυνάμεις τους επιτόπου πραγματοποιώντας εκπομπή προγράμματος σε πανελλαδική δικτύωση.
 
 
---Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αύριο από τις 09.30΄έως τις 13.00΄το μεσημέρι, σε δρόμους των Δήμων Αργυρούπολης - Ελληνικού, Γλυφάδας και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης,λόγω διεξαγωγής του 37ου Ετήσιου Αγώνα Δρόμου Υγείας Aθήνας 20 χλμ.
 
---Στη διεθνή επικαιρότητα…
 
 
---Στις φλόγες τυλίχτηκε ουκρανικό αεροσκάφος που έκανε περιπολίες στα σύνορα κοντά στην Κριμαία, όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον του.
Σύμφωνα με συνοριοφύλακες, κανένας από το τριμελές πλήρωμα του αεροσκάφους, δεν τραυματίστηκε.
Στο μεταξύ, οι στρατιωτικοί παρατηρητές του ΟΑΣΕ δεν κατάφεραν ούτε σήμερα να περάσουν στην Κριμαία, όπως είχε συμβεί και τις δύο προηγούμενες ημέρες, που το είχαν επιχειρήσει.
 
 
---Συνεχίζεται το θρίλερ με το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών, στο οποίο επέβαιναν 239 άτομα, και  χάθηκαν τα ίχνη του από το ραντάρ  τα ξημερώματα.
Νωρίς το απόγευμα, αεροσκάφη διάσωσης εντόπισαν μεγάλες πετρελαιοκηλίδες και στήλη καπνού κοντά στις ακτές του Βιετνάμ, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί εάν αυτά συνδέονται με το Μπόινγκ.
 
---Στην Ιταλία, η   κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι πρόκειται να εισηγηθεί μειώσεις στο φόρο εισοδήματος των φυσικών προσώπων στην Ιταλία οι οποίες θα ανέλθουν συνολικά σε 10 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας La Repubblica.
Εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Ιταλίας δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.
 
 
---Στην Τουρκία, χιλιάδες γυναίκες διαδήλωσαν σήμερα στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και άλλες τουρκικές πόλεις για την Ημέρα της Γυναίκας.
 
 
---Και λίγα λόγια για τον καιρό:
Νεφώσεις προβλέπονται για αύριο, με βροχές, τοπικές καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά , και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.
Από 8 έως 12 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αθήνα , από 7 έως 14 στην Θεσσαλονίκη .
 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 16/03/2014 - 00:49