Επιστολή συμπαράστασης: Αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο, το δικαίωμα στην εργασία


Το παρόν στις εργασιακές εξελίξεις, δίνει με ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Δήμου Καβάλας. Όπως επισημαίνουν σχετικά: «Συμπαραστεκόμαστε ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ και ΕΓΓΡΑΦΩΣ στον δίκαιο αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων και καλούμε όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες να συμπράξουν σε αυτό έχοντας ως μοναδικό μας όπλο την αλληλεγγύη, όταν η αδικία γίνεται καθεστώς.

Χθες ήτανε η Αγροτική Τράπεζα, η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ», ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, η επιστράτευση των καθηγητών, το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης. Συνεχίζουν με τις απολύσεις στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα καθώς και των υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κατάλογος όμως δεν τελειώνει εδώ καθώς στην λεγόμενη «κινητικότητα», πιο απλά ελληνικά απόλυση παίρνουν σειρά οι καθηγητές, οι δάσκαλοι, οι γιατροί και το υπόλοιπο νοσοκομειακό προσωπικό.
Η ολομέτωπη επίθεση σε καθετί δημόσιο, είτε αυτό λέγεται παιδεία, είτε αυτό λέγεται υγεία, είτε αυτό ονομάζεται διοίκηση με απώτερο σκοπό την διάλυση κάθε δημόσιου αγαθού με τις πραξικοπηματικές λογικές νομοθετικού περιεχομένου έχοντας συνοδοιπόρους όλα τα «προοδευτικά» κομμάτια τις ελληνικής κοινωνίας και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις εκτροχιάζουν σε επικίνδυνα μονοπάτια την έννοια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Εμείς οι αγρότες του δήμου Καβάλας ως μία από τις κοινωνικές ομάδες που βιώνει αυτόν τον πόλεμο της εξουσίας ενάντια στην κοινωνία συμπαραστεκόμαστε ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ και ΕΓΓΡΑΦΩΣ στον δίκαιο αγώνα των δημοτικών υπαλλήλων και καλούμε όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες να συμπράξουν σε αυτό έχοντας ως μοναδικό μας όπλο την αλληλεγγύη, όταν η αδικία γίνεται καθεστώς.

Αντιστεκόμαστε στην λογική που θέλει τον λαό να σηκώνει συνεχώς τα βάρη και να πληρώνει τις λάθος πολιτικές επιλογές των ανεύθυνων πολιτικών ανδρών,όπως αυτών που παραδέχτηκαν δημοσίως πως είτε υπέγραψαν μνημόνια χωρίς να τα διαβάσουν είτε διόρισαν χωρίς αξιολογικά κριτήρια , και μένουν όμως στο απυρόβλητο.

Αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο, για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ κάθε πολίτη στην εργασία».

Πηγή: εφημερίδα Καθημερινός Τύπος Καβάλας


 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54