Ειδήσεις από ΕΡΑ Ζακύνθου

Παράνομες επιλογές διευθυντών στο δήμο, σύμφωνα με τον επίτροπο του ελεγκτικού συνεδρίου

 

Παράνομες, σύμφωνα με δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, έκρινε ο επίτροπος το ελεγκτικού συνεδρίου, τις επιλογές διευθυντών στο δήμο Ζακύνθου, ενώ, για το συγκεκριμένο θέμα ενημερώθηκε το υπουργείο Εσωτερικών από αντιπροσωπεία υπαλλήλων. Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, ο δήμαρχος, θα πρέπει να

προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη των συγκεκριμένων θέσεων.

 

Αιχμές αντι-περιφερειάρχη για τη χαμηλή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ 

 

Αιχμές, ενόψει αυτόδιοικητικών εκλογών, με συγκεκριμένους αποδέκτες, για τη χαμηλή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στα Ιόνια Νησιά, αφήνει με δηλώσεις του, ο αντι-περιφερειάρχης Ζακύνθου, Διονύσης Μυλωνάς, ο οποίος μεταξύ άλλων, προτρέπει όλους να θυμηθούν ποιοι ήταν στο τιμόνι του σχεδιασμού του ΕΣΠΑ κατά το παρελθόν, για να βάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα. Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνά, το πρόγραμμα, δεν σχεδιάστηκε από την ΠΙΝ και δεν αξιοποιήθηκε από τους φορείς που είχαν την ευθύνη μέχρι το 2011.

 

Κινητοποιήσεων συνέχεια από την Κίνηση ενάντια στην Τραπεζική και Κρατική αυθαιρεσία 

 

Κινητοποιήσεων συνέχεια, από την νεοσυσταθείσα τοπική Κίνηση Πολιτών ενάντια στην Τραπεζική και Κρατική αυθαιρεσία, δεδομένου ότι έχουν ξεκινήσει οι κατασχέσεις λογαριασμών και στη Ζάκυνθο. Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω Κίνηση, προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, την ερχόμενη Παρασκευή, μπροστά από το κτίριο της ΔΟΥ Ζακύνθου, προκειμένου να εκφράσει με δυναμικό τρόπο την αντίθεσή της, στις κατασχέσεις, τα χαράτσια και γενικότερα στην φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. 

 

Έκτακτη συνέλευση στο νοσοκομείο για την αξιολόγηση

 

Παρουσία εκπροσώπου της ΠΟΕΔΗΝ, θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι, έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου εργαζόμενων του νοσοκομείου Ζακύνθου, όπου και θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Να σημειωθεί ότι θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από τον εκπρόσωπο της ΠΟΕΔΗΝ, όχι μόνο για το θέμα της αξιολόγησης, αλλά και γενικότερα για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας, προκειμένου να οργανωθεί η αντίδραση των εργαζόμενων στα κυβερνητικά σχέδια, κατόπιν εντολών της Τρόικας, για διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας.

 

Θετικά μηνύματα από την τουριστική έκθεση του Βερολίνου

 

Θετικά είναι τα μηνύματα από την τουριστική έκθεση του Βερολίνου, στην οποία συμμετείχε ο δήμος Ζακύνθου, ενώ, παρέστησαν και εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων ξενοδόχων και γενικότερα των τουριστικών φορέων του νησιού. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου ξενοδόχων του πρώην δήμου Αρκαδίων, Θοδωρή Κολποδίνου, το κλίμα ήταν πολύ καλό και αυτό προκύπτει από το μεγάλο ενδιαφέρον των Γερμανών να επισκεφθούν την Ελλάδα και φυσικά τα Ιόνια Νησιά, ενώ, όπως τόνισε, όλες οι αγορές έχουν ανοδικές τάσεις, καθώς και ότι πρέπει να συνεχιστεί η διαφημιστική καμπάνια της χώρας.          

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 10/03/2014 - 16:57