Ιδιώτες θα ελέγχουν την αναγκαιότητα των ιατρικών πράξεων δηλώνει ο Α. Γεωργιάδης

Το Δημόσιο προσανατολίζεται να αναθέσει σε ιδιώτες τον έλεγχο της αναγκαιότητας των επεμβάσεων και της ορθής αγωγής που λαμβάνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία, ανέφερε το πρωί στο Mega μιλώντας ο υπουργός Υγείας. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι ο έλεγχος, θα γίνεται στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες πρώτα ελέγχουν και μετά αποζημιώνουν τους ασφαλισμένους.

 

 

Στην ίδια συνέντευξη, διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στην Υγεία, καθώς όπως είπε «υπάρχουν μεγάλα κενά». Ανακοίνωσε επίσης ότι στην πρώτη φάση της κινητικότητας θα βγουν 1250 εργαζόμενοι, με εξαίρεση τους γιατρούς.

Ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε ότι όσοι βγουν σε καθεστώς κινητικότητας, δεν θα χρειαστεί να περιμένουν οκτώ μήνες για τη νέα τοποθέτηση. Δεσμεύθηκε επίσης ότι η μετακίνηση του κάθε υπαλλήλου θα γίνει εντός της εκάστοτε υγειονομικής περιφέρειας.

Ξεκαθάρισε επισης ότι δεν υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός και αφού όπως είπε επισκεφθεί όλους τους εμπλεκόμενους θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα στην εβδομάδα ώστε να υπάρξει πλήρης συνεννόηση.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54