Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 11-3-2014
 
Την ερχόμενη Δευτέρα θα συνεχιστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη για την πολύκροτη υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται ότι καλλιεργούσε, αγόραζε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και όπλα. Στο εδώλιο κάθονται συνολικά 32 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί, ενώ 19 εξ αυτών είναι προφυλακισμένοι.
 
Ελεύθερος με εγγύηση 80 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του ο δικηγόρος που, μαζί με 5 ακόμη άτομα, συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση εκβιασμών και τοκογλυφίας. Αντιθέτως, προφυλακιστέος κρίθηκε ο 43χρονος γεωπόνος από τη Μεσαρά, ο οποίος πήρε το δρόμο για τη φυλακή, μία μέρα μετά την απόφαση για την προφυλάκιση δύο συγκατηγορούμενών του, του φερόμενου ως εγκέφαλου και του υπαλλήλου της ΔΕΗ. Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι δύο συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ και περιοριστικούς όρους. 
 
Κλειστά παραμένουν για δεύτερη μέρα σήμερα τα φαρμακεία και στην Κρήτη, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε ο κλάδος διαμαρτυρόμενος, μεταξύ άλλων, για τη διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Χθες, οι φαρμακοποιοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας και επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον περιφερειάρχη, οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους.
 
Δράσεις εξωστρέφειας για τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα και υποδομές που, παρά την περικοπή των πόρων από την κεντρική εξουσία, περιλαμβάνουν πάνω από 550 έργα χρηματοδοτούμενα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα, συμπεριέλαβε στον απολογισμό των πεπραγμένων του, κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Άμεση ήταν η αντίδραση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Με ανακοίνωσή του ο Σεραφείμ Τσόκας έκανε λόγο για στασιμότητα στα έργα πνοής και κατηγόρησε τον περιφερειάρχη για ατολμία και παθητική διαχείριση, ενώ ο Στέλιος Ορφανός δήλωσε πως η πραγματικότητα είναι σκληρή και διαψεύδει την περιφέρεια.
 
Την ερχόμενη Παρασκευή θα ανακοινώσει επισήμως την εκ νέου υποψηφιότητά του ως δημάρχου Ηρακλείου ο Γιάννης Κουράκης, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει και τα πρώτα ονόματα υποψηφίων με την παράταξή του. 
 
Με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου, του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων θα συναντηθεί αύριο ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.
 
Κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο Δημόσιο απευθύνει η διοίκηση του νομαρχιακού τμήματος Ηρακλείου της ΑΔΕΔΥ. Στην απεργία, ενάντια στο νομοσχέδιο για την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου, συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Σημειώνεται ότι ήδη έχει εξαγγελθεί 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Μαρτίου κατά των αναμενόμενων απολύσεων εκπαιδευτικών, με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της διαθεσιμότητας.
 
Η πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, οι προοπτικές και οι ευκαιρίες  για τα προϊόντα της Κρήτης, είναι το αντικείμενο ημερίδας που πραγματοποιείται από το πρωί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου και του Οργανισμού «ΔΗΜΗΤΡΑ». Στο  περιθώριο της εκδήλωσης υπογράφηκε σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια Κρήτης και τον Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» για τη δημιουργία αμπελώνα διατήρησης ποικιλιών αμπέλου, ενώ θα απονεμηθούν τα σήματα ποιότητας με το brand name «Κρήτη», στις πρώτες πιστοποιημένες κρητικές επιχειρήσεις.
 
Την αποτροπή της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στα ανοικτά της Κρήτης, ενός νέου, όπως το χαρακτηρίζουν, περιβαλλοντικού εγκλήματος ζητεί με ψήφισμά της η διοικούσα επιτροπή της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιστιστικών Συλλόγων, που συνεδρίασε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης.
 
Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα της οδού Ανδρόγεω, η εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ στο Ηράκλειο, με αφορμή τη συμπλήρωση, σήμερα, εννέα μηνών από την κυβερνητική απόφαση για το «μαύρο» στην δημόσια ραδιοτηλεόραση. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος, με θέμα «Δημόσια Ραδιοτηλεόραση ή Ραδιοτηλεόραση του Δημοσίου; Μορφή άμεσης Δημοκρατίας στο πολιτικό εποικοδόμημα».
 
Κατά της διαιτησίας Ιωαννίδη στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό στράφηκε με ανακοίνωσή του ο Εργοτέλης, κατηγορώντας τον ότι αγνόησε καθαρό πέναλτι στο 90ο λεπτό υπέρ της Ηρακλειώτικης ομάδας. Καλεί δε την Κεντρική Ένωση Διαιτησίας, μετά τον νέο «χειρουργείο», να διασφαλίσει ότι τουλάχιστον στις έξι τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές η έκβαση θα κρίνεται από τους ποδοσφαιριστές και όχι από ανίκανους διαιτητές.
 
Με τη συμμετοχή του Μονιάκη, που απουσίαζε από τις προηγούμενες προπονήσεις, άρχισε την προετοιμασία ο ΟΦΗ ενόψει του αγώνα με τον Απόλλωνα. Ωστόσο, οι Βερόν και Φραγκουλάκη που γυμνάστηκαν μόνοι τους, ενώ ο Μπούρμπος έκανε θεραπεία και ο Σίσιτς έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11/03/2014 - 10:17