Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

12 Μαρτίου 2014

Ορεστιάδα - Τοπικές Ειδήσεις

Ορεστιάδα: Προεκλογικό “πινγκ-πόνγκ” δηλώσεων μεταξύ Μουζά - Γκουγκουσκίδου

«Θεωρούμε ότι ο δήμαρχος Ορεστιάδας γνωρίζει πολύ καλά τις εννοιολογικές διαφοροποιήσεις του όρου μειονότητα, όπως είναι η γλωσσική, η θρησκευτική ή η κοινωνική, και είναι τουλάχιστον άκομψο να προσπαθεί να στρέψει τη συζήτηση σε χώρους πολιτικής εκμετάλλευσης με προφανείς σκοπούς», σχολιάζει η επικεφαλής του υποψήφιου συνδυασμού για το δήμο Ορεστιάδας «Τόπος Να Ζω», Μαρία Γκουγκουσκίδου, απαντώντας στη δήλωση του Δημήτρη Μουζά, με την οποία την προκαλούσε «να απαριθμήσει μία προς μία τις “μειονότητες” που υπάρχουν στο δήμο Ορεστιάδας, όπως η κα. Γκουγκουσκίδου ανέφερε ότι υπάρχουν, σε ανακοίνωσή της». Ο κ. Μουζάς υποστήριζε στη δήλωσή του ότι «όλοι οι κάτοικοι του βορείου Έβρου είναι ισότιμοι πολίτες και δεν υπάρχει απολύτως καμία “μειονότητα”, υπό καμία έννοια και οποιαδήποτε δικαιολόγηση». «Πληροφορούμε τον κ. Δήμαρχο ότι στην εποχή της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που βιώνουμε, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να αγνοεί επιδεικτικά τους αδύναμους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους», του απαντά η κα. Γκουγκουσκίδου, επισημαίνοντας πως είναι «ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο δήμαρχος Ορεστιάδας φαίνεται να συμφωνεί με τις υπόλοιπες διαπιστώσεις της ανακοίνωσης του συνδυασμού «Τόπος Να Ζω», για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος και οι κάτοικοί του και δεν εκφράζει καμία “έκπληξη και δυσαρέσκεια” για αυτές».

Ερώτηση για τα εγγυημένα επιχειρηματικά δάνεια της Θράκης

Εάν μπορεί να δοθεί η δυνατότητα στις επιχειρήσεις, μετά από νομοθετική ρύθμιση, να προβούν σε ελεύθερη διαπραγμάτευση των όρων των επιχειρηματικών τους δανείων με τα συνεργαζόμενα πιστωτικά ιδρύματα, χωρίς αυτό να συνεπάγεται την απελευθέρωση του Ελληνικού Δημοσίου από τις ευθύνες του αναφορικά με τις εγγυήσεις που παρείχε, ερωτούν τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος (Έβρου), Ευριπίδης Στυλιανίδης (Ροδόπης) και Αλέκος Κοντός (Ξάνθης), οι οποίοι κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με θέμα τα εγγυημένα από το Ελληνικό Δημόσιο δάνεια προς τις επιχειρήσεις της Θράκης. Οι τρεις βουλευτές επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, πως η υιοθέτηση μιας τέτοιας, λογικής, νόμιμης και επωφελούς ρύθμισης, αντί της αποδέσμευσης του Ελληνικού Δημοσίου από τις εγγυήσεις ευθύνης του, «θα διασώσει την εναπομείνασα υγιή περιφερειακή επιχειρηματικότητα από την καταστροφή».   

Αλεξανδρούπολη: 230 αντικείμενα αρχαιολογικής σημασίας βρέθηκαν σε αποθήκη 54χρονου

Διακόσια τριάντα (230) αντικείμενα αρχαιολογικής σημασίας βρήκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε αποθήκη ενός 54χρονου από την Αλεξανδρούπολη. Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν πληροφορίες που είχαν για τον δράστη, ο οποίος θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης. Όσον αφορά τα αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν και έχουν αποσταλεί στην 19η Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, είναι κεραμικά νεολιθικής έως και υστεροβυζαντινής περιόδου και λίθινα προϊστορικών χρόνων.

Διαλέξεις Νίκου Λυγερού σε Διδυμότειχο και Ορεστιάδα

«Ζεόλιθος: το δώρο της ζωής» είναι το θέμα της διάλεξης του καθηγητή Νίκου Λυγερού, ο οποίος θα μιλήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Ερμής» του Διδυμοτείχου, προσκεκλημένος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Θρακών Αμνός». Το απόγευμα, στις 7, στο ξενοδοχείο «Βιέννη στη Νέα Ορεστιάδα, ο κ. Λυγερός θα μιλήσει για την «ανάπτυξη και την καινοτομία στη Θράκη» σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών-Βιομηχάνων Βορείου Έβρου σε συνεργασία με την Επαγγελματική Ένωση Ορεστιάδας.  

Μετάλλια και διακρίσεις για μικρούς κολυμβητές από Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Δέκα συνολικά μετάλλια κέρδισαν έξι μικροί αθλητές του Κολυμβητικού Ομίλου Νέας Ορεστιάδας «Νηρέας», οι οποίοι συμμετείχαν στο χειμερινό πρωτάθλημα προαγωνιστικών κατηγοριών, ηλικίας 9-12 ετών, που διεξήχθη στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας. Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 200 μικροί κολυμβητές και κολυμβήτριες από 10 συλλόγους της Περιφέρειας ΑΜΘ, εκ των οποίων οι 11 προέρχονταν από τον «Νηρέα».

Με έναν 9χρονο αθλητή, ο οποίος κατέλαβε την 4η θέση στα 50 μ. πρόσθιο, συμμετείχε στους αγώνες και ο σύλλογος «Πρωτέας». Σημειώνεται ότι όλα τα παιδιά από την Ορεστιάδα που κατάφεραν να διακριθούν στους αγώνες απείχαν εδώ και τρεις μήνες από τις τακτικές προπονήσεις τους, καθώς το κολυμβητήριο του δήμου Ορεστιάδας παρέμεινε κλειστό από τον Δεκέμβριο του 2013 μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου. Όσον αφορά τον Ναυταθλητικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης, που επίσης συμμετείχε στους ίδιους αγώνες με 34 αθλητές, κατάφερε να κερδίσει 35 μετάλλια, εκ των τα 25 σε ατομικά αγωνίσματα και τα 10 σε ομαδικά.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12/03/2014 - 12:26