Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή επισκέπτεται το Α. Τσίπρας

Την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή επισκέπτεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας θα φτάσει στις 11 το πρωί στην Αλεξανδρούπολη και αμέσως μετά θα ξεκινήσει τις προγραμματισμένες συναντήσεις του στο Εργατικό Κέντρο, με αντιπροσωπείες δημοτικών υπαλλήλων, σχολικών φυλάκων και καθηγητών  που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και με απολυμένους του ΕΟΠΥΥ και της ΕΡΤ. Το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αναχωρήσει για την Κομοτηνή, όπου επίσης θα έχει επαφές με εκπροσώπους φορέων, ενώ στις 7 το απόγευμα θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του στην περιοχή με ομιλία στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ).

 

Αλεξανδρούπολη: Παρουσίαση ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιφερειακή ενότητα Έβρου

Τις εκτιμήσεις και τα συμπεράσματά της από τα τρία χρόνια λειτουργίας της περιφερειακής διοίκησης στο πλαίσιο του «Καλλικράτη», θα παρουσιάσει στις 17 Μαρτίου, στην Αλεξανδρούπολη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η παρουσίαση θα γίνει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης στις 6.30 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας και στη διάρκειά της θα ανακοινωθούν και τα ονόματα του ψηφοδελτίου της παράταξης για την περιφερειακή ενότητα Έβρου.

 

Aλεξανδρούπολη: Ημερίδα για τον ζεόλιθο διοργανώνει το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Θράκης

Ημερίδα με θέμα τον ζεόλιθο διοργανώνει σήμερα στην Αλεξανδρούπολη το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. / Παράρτημα Θράκης, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ( Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ) και τον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π. μ. στο Κ.Ε.Π.Α.Κ.Υ. - Πολυκοινωνικό Κέντρο Δήμου Αλεξ/πολης ( πρώην Υ.Ε.Β. ). Στο πλαίσιο των εργασιών θα παρουσιαστούν οι «Εφαρμογές του ζεολίθου στη Γεωργία: Οικονομικές και περιβαλλοντικές ωφέλειες», από τον Καθηγητή Γενικής και Ειδικής Γεωργίας του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας του Δ.Π.Θ. Σπυρίδων Κουτρούμπα και τα «ποιοτικά χαρακτηριστικά και οι περιβαλλοντικές – βιομηχανικές εφαρμογές υψηλής ποιότητας ζεολιθικών τόφφων», από τον Καθηγητή Ορυκτολογίας- Κοιτασματολογίας του Α.Π.Θ Ανέστη Φιλιππίδη.

 

Ορεστιάδα: Διαλέξεις και έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Λυγερού στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο

Διάλεξη με θέμα τη «στρατηγική ανάλυση της συνθήκης της Λωζάνης» θα δώσει σήμερα το βράδυ, στις 8.30, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ορεστιάδας, ο καθηγητής Νίκος Λυγερός, προσκεκλημένος του Συλλόγου Απογόνων Καραγατσιανών-Αδριανουπολιτών. Την Κυριακή ο κ. Λυγερός θα μιλήσει στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας στις 11 το πρωί, με θέμα «Η απαγόρευση της Βαρβαρότητας». Στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει και έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Λυγερού, με τίτλο: «Ανθρώπινα Κάρβουνα».

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54