Στην Lamda Development το «Ελληνικό» - Διαγωνισμός μόνο για έναν τον Λάτση

Την τεχνική προσφορά της Lamda Development ΛΑΜΔΑ  του ομίλου Λάτση για την πώληση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου, στο Ελληνικό ενέκρινε παρά τις αντιδράσεις, το ΤΑΙΠΕΔ.  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το ταμείο έκρινε ότι «η τεχνική προσφορά της Lamda Development για την ανάπτυξη της  έκτασης στο Ελληνικό είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και καταρχήν  συμβατή με το σχετικό νομικό πλαίσιο αξιοποίησης, και κατά συνέπεια γίνεται αποδεκτή για την ανάπτυξη της έκτασης στο Ελληνικό, κρίνοντας πως είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού και καταρχήν συμβατή με το σχετικό νομικό πλαίσιο αξιοποίησης». Η "αξιοποίηση του" Ελληνικού που ξεκίνησε με εννέα υποψήφιους ενδιαφερόμενους για να καταλήξει σε μια δεσμευτική προσφορά, αυτή της Lamda Development συμφερόντων ομίλου Λάτση έχει προκαλέσει θύελλα πολιτικών και κοινωνικών αντιδράσεων .

 

 



 

 

"Ο ορισμός της διαπλοκής"

«Αυτό είναι διαπλοκή. Αυτός είναι ο ορισμός της διαπλοκής» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής, μιλώντας στον Real FM.

«Tο "φιλέτο" του Ελληνικού, που τέτοιο κομμάτι δεν υπάρχει σε όλη την Ευρώπη, το διεκδικεί ένας, ενώ υπήρχαν δέκα -αρχικά- ενδιαφερόμενοι. Δεν το βλέπει ο ελληνικός λαός ότι αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής;». «Κάποιοι μοιράζουν τα... ιμάτια της ελληνικής οικονομίας, η οποία είναι σταυρωμένη αυτή την ώρα», σημείωσε.

Πυρά εξαπέλυσε και ο ευρωβουλευτής της Δράσης Θεόδωρος Σκυλακάκης

«Είναι αδιανόητο το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας να φύγει με μια προσφορά σαν να μην υπάρχουν επενδυτές». «Δεν μπορεί να λέμε ότι υπάρχουν επενδυτές για να αγοράσουν, πιθανόν μέσα στο χρόνο, ελληνικά ομόλογα και υπάρχει μόνο ένας στον πλανήτη που ενδιαφέρεται για το καλύτερο "φιλέτο" της Ανατολικής Μεσογείου», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας

Το ζήτημα έχει προκαλέσει όμως και την έντονη αντίδραση των κατοίκων.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο, έξω από τα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στο κέντρο της Αθήνας από πολίτες που διαμαρτύρονται για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Παράλληλα, την Κυριακή στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ξιφασκίας στο πρώην αεροδρόμιο στο Ελληνικό οι Δήμοι Αργυρούπολης- Ελληνικού, Γλυφάδας και Αλίμου διοργανώνουν πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες και συζητήσεις με κεντρικό αίτημα να μην προχωρήσει το ξεπούλημα.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί της περιοχής παρά την επιχειρούμενη απαγόρευση.

Πηγές: capital.gr, enet.gr, Αυγή

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/03/2014 - 13:47