Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΕΡΑ Ρόδου - Τοπικές Ειδήσεις για 15-03-2014

 

Ακούστε ζωντανά το πρόγραμμα της Ε.ΡΑ Ρόδου 08:00-13:00 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή. Περισσότερες ειδήσεις, με συνεχή ενημέρωση, στις σελίδες της ΕΡΑ Ρόδου, erarodou.blogspot.gr και facebook.com/erarodos

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ.

 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ’’ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΝ ΜΠΕΝΕΤΟ ΣΠΥΡΟΥ

 

Με εντυπωσιακή συμμετοχή ενεργών πολιτών και κυρίως νέων πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Ακταίον η πρώτη επίσημη παρουσίαση της παράταξης Νησιωτική Ανατροπή στα Δωδεκάνησα από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Μπενέτο Σπύρου, την οποία στηρίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ οι Οικολόγοι Πράσινοι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

‘’Χρειάζονται σημαντικές αλλαγές, ρήξη με το παρελθόν και τις πρακτικές που μας έφεραν μέχρι εδώ, αλλά και ανατροπή - αποφυγή της ισοπέδωσης των πάντων μέσα στη λογική των «μνημονίων» και κυρίως  αποφυγή οριζόντιων μέτρων που δεν θα διαφοροποιούν την νησιωτική από την ηπειρωτική Ελλάδα.’’ τόνισε ο κ Σπύρου  μιλώντας για ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 365 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΟΣ ΔΥΟ Η ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για

* Εφαρμογή πολιτικών κοινωνικής αλληλεγγύης  και  ανακούφιση των πολιτών που υποφέρουν από την εφαρμογή των πολιτικών του μνημονίου.

* Ενεργοποίηση της κοινωνικής συμμετοχής

* Το δικαίωμα όλων των παιδιών της Περιφέρειας  σε ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.

* Αλλαγή του ενεργειακού μοντέλου της Περιφέρειας με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης

*Απόκρουση του φασισμού, της ξενοφοβίας και τού ρατσισμού.

* Υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας και απόκρουση  πολιτικών  ξεπουλήματος των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της Περιφέρειας   και

* Αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της περιφέρειας με αναπροσανατολισμό του τουριστικού προϊόντος σε συνδυασμό με τον πρωτογενή και τον δευτερογενή τομέα της οικονομίας..

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Γάκης και Γ. Συρμαλένιος η Μίκα Ιατρίδη των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο παραολυμπιονίκης Θ. Μπαράκας και υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος., οι πρώην νομάρχες Σάββας Καραγιάννης και Γιάννης Παρασκευάς, και πολλά στελέχη από τη τοπική πολιτική σκηνή ,επαγγελματικούς και πολιτιστικούς φορείς.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επί 28 χρόνια δήμαρχος Λειψών, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Μιχάλη Κόκκινου, ως χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, ο οποίος αναφερόμενος στο προεκλογικό αγώνα είπε χαρακτηριστικά ότι «από αύριο ξεκινούμε όλοι μαζί πόρτα πόρτα για να εξηγήσουμε στους πολίτες το πρόγραμμά μας και να τους πείσουμε να μας εμπιστευτούν.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ‘’ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΜΗ’’

 

Κάλεσμα σε όλους τους υποψήφιους, για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, στους δήμους που ακούνε ΕΡΑ Ρόδου καθώς και προς τους υποψηφίους στη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να υπογράψουν από κοινού διακήρυξη όπου να δηλώνεται η στήριξη στην ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ απευθύνει η δημοτική παράταξη ‘’ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΜΗ’’.

Παράλληλα τους καλεί να δεσμευτούν πως από όποια θέση και αν εκλεγούν θα παλέψουν για τη συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού και τη δικαίωση των εργαζομένων.

Η Ανακοίνωση-Πρόσκληση αναφέρει συγκεκριμένα…

Η ΕΡΑ Ρόδου αποτελεί τη ραδιοφωνική συντροφιά του κάθε συμπολίτη μας σε όλα τα νησιά που φτάνει το σήμα του σταθμού. Οι επί μήνες απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Ρόδου αγωνίζονται καθημερινά με αυταπάρνηση για την αντικειμενική ενημέρωση και ψυχαγωγία των Δωδεκανήσιων. Έχουμε υποχρέωση να συμπαρασταθούμε στον αγώνα των εργαζομένων και να στηρίξουμε έμπρακτα τη δημοκρατική και ελεύθερη φωνή της ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ, η οποία πρέπει να συνεχίζει να εκπέμπει και ο επίπονος αγώνας των εργαζομένων της να δικαιωθεί.

Καλούμε όλους τους υποψήφιους στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου στους Δήμους που ακούνε την ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ καθώς και τους υποψήφιους στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, να υπογράψουμε μια από κοινού διακήρυξη, όπου να δηλώνουμε την αμέριστη στήριξή μας στην ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ και να δεσμευόμαστε ότι θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, από όποιο πόστο εκλεγεί ο καθένας, για τη συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού και τη δικαίωση των εργαζομένων της.

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «Ψηφίζουμε Σύμη» υπογράφει ο Πανορμίτης Μοσκιού Υποψήφιος δήμαρχος Σύμης.

 

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΣΙΩΤΗ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ.

 

Από την παράταξη του υποψήφιου δημάρχου Ρόδου, Γιώργου Υψηλάντη, ανακοινώθηκε ότι ο Νίκος Μαυρομματάκος και η Νεκταρία Κασιώτη, θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στις επικείμενες εκλογές, στο πλευρό του Γιώργου Υψηλάντη.

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΙΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

 

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι κάτοικοι των Φανών και οι ψαράδες που δραστηριοποιούνται στο αλιευτικό καταφύγιο των Φανών μετά την απόφαση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να αναστείλει τις όποιες παρεμβάσεις επειδή το έργο είναι παράνομο.

Την δυσαρέσκειά του για την εξέλιξη αυτή εξέφρασε με δηλώσεις του στην εφ. «ΠΡΟΟΔΟ», ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Φανών Βασίλης Νικολίτσης, ο οποίος άφησε αιχμές κατά των προηγούμενων διοικήσεων του λιμενικού ταμείου νότιας Δωδεκανήσου που ενώ γνώριζαν ότι το έργο είναι παράνομο δεν κίνησαν από τότε τη διαδικασία της νομιμοποίησής του.

Το αλιευτικό καταφύγιο Φανών όταν κατασκευάστηκε πριν από περίπου 20 χρόνια δεν είχε τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις ούτε βέβαια και στην πορεία έγιναν ενέργειες για την νομιμοποίησή του, με αποτέλεσμα το ΥΕΝ να μην δίνει τις εγκρίσεις για την διάνοιξη του στομίου του όπως έκανε γνωστό με σχετικό έγγραφο του.

Όμως παρά το γεγονός ότι η παρούσα διοίκηση του λιμενικού ταμείου πριν από ένα χρόνο ξεκίνησε τη διαδικασία για την νομιμοποίηση του αλιευτικού καταφυγίου των Φανών ακόμη δεν έχει διεκπεραιωθεί επειδή είναι χρονοβόρα και απαιτούνται ουκ ολίγες αδειοδοτήσεις από δημόσιες υπηρεσίες.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Νικολίτσης οι ψαράδες βρίσκονται σε απόγνωση επειδή η είσοδος στο λιμανάκι των Φανών έχει μπαζώσει από φύκια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ψαρεύουν και να προκαλούνται σημαντικές ζημιές στις βάρκες τους κάθε φορά που τις χρησιμοποιούν στην περιοχή.

 

 

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

 

Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για τον εμπρησμό στο Δικαστικό Μέγαρο Ρόδου χθες το πρωί. Ο 26χρονος, ο οποίος ομολόγησε τη πράξη του, χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υλικό προκάλεσε φωτιά σε αίθουσα των δικαστηρίων ενώ στη συνέχεια διέφυγε, αφήνοντας σημείωμα με απειλές και ύβρεις κατά δικαστικών.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στον εξοπλισμό της αίθουσας,ενώ κάηκε ζωγραφικός πίνακας ανεκτίμητης αξίας με τον Εσταυρωμένο, έργο ενός σπουδαίου Δωδεκανήσιου ζωγράφου, του Αντώνη Καραφυλλάκη που τα έργα του εξακολουθούν να κοσμούν τις σημαντικότερες γκαλερί του κόσμου. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του, σήμερα θα απολογηθεί στον ανακριτή.

 

Ο ΘΑΝ. ΜΠΑΡΑΚΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ: ''ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ''

 

Με την παράταξη του Μπενέτου Σπύρου κατέρχεται στις εκλογές, ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος και ο παραολυμπιονίκης μας Θανάσης Μπαράκας, εντεταλμένος δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ρόδου σε θέματα αθλητισμού .

Ο κ. Μπαράκας ήταν προσκεκλημένος σήμερα στα στούντιο της ΕΡΑ Ρόδου και της Ρένας Βενιανάκη. Αρχικά χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός στα πλάνα της ΝΕΡΙΤ, να μην υπάρχει η περιφερειακή Ραδιοφωνία. Ο κ. Μπαράκας αναφερόμενος στην περίοδο που πέρασε την χαρακτήρισε δύσκολη «γιατί όπως είπε, είχαμε και τη διαδικασία της μετάβασης από τον Καποδιστριακό Δήμο Ρόδου στον Καλλικρατικό.

Εξ αρχής, είπε ήμουν υπέρ του Καλλικράτη με έναν κυβερνήτη που θα έδινε όμως περισσότερες αρμοδιότητες στις κοινότητες. ΄Όμως υπάρχουν πολλά προβλήματα διότι φθάσαμε στο άλλο άκρο. Από εκεί που βρισκόμασταν επί Καποδιστριακού Δήμου και αντί κάποιοι να αγωνιστούν για να

βελτιωθεί η κατάσταση τους ενδιέφερε μόνο να έχουν δουλειά οι μοδίστρες και να φτιάχνουν καινούργια κοστούμια, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπαράκας είπε πως αυτή τη στιγμή το 95% των ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι άνεργοι και σε τοπικό επίπεδο επίδομα από την πρόνοια λαμβάνουν 150 άτομα και 300 συνολικά σε επίπεδο Δωδεκανήσου ενώ σε όλο το Νομό εργάζονται μόνο 5 άτομα.

Ο κ. Μπαράκας χαρακτήρισε αναμενόμενη την αποχώρηση του Στάθη Κουσουρνά. «Δεν του ‘αξιζε αυτή η τύχη, υπογράμμισε. Αναφερόμενος στον κ. Μπενέτο Σπύρου είπε πως από την αρχή είχε την άποψη πως τρία πρόσωπα ξεχωρίζουν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο αξέχαστος Τάσος Αλιφέρης, ο Γιώργος Γιαννόπουλος και ο Μπενέτος Σπύρου. Η υποψηφιότητα του κ. Σπύρου, πρόσθεσε, μου έδωσε το έναυσμα να ασχοληθώ και με τον δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφού διαπίστωσα πως ο πρώτος έχει αποδυναμωθεί. Και ο κ. Μπαράκας, κατέληξε: Εμείς οι Δωδεκανήσιοι θα πρέπει να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει.

 

ΤΕ ΝΟΤΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΚΕ ...’’ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ’’


‘’Τα αυξημένα ποσοστά ανεργίας, που ανακοινώθηκαν για το Δ' τρίμηνο του 2013, αποδεικνύουν ότι τα όποια μέτρα ανακύκλωσης της ανεργίας, που εξαγγέλλονται ή ήδη εφαρμόζονται, είναι εμπαιγμός για το 1,5 εκατομμύριο ανέργους και τις οικογένειές τους.’’ τονίζει η Τοπική Επιτροπή Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

‘’ Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν πρέπει να δεχθούν ότι θα ζήσουν μόνιμα στην ανασφάλεια, με μισθούς πείνας ή αναζητώντας μια εργασία με ημερομηνία λήξης, για να στηρίξουν την καπιταλιστική ανάκαμψη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του συστήματος’’ προσθέτει η Επιτροπή παροτρύνοντας σε οργάνωση και πάλη για άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας των ανέργων και σταθερή δουλειά για όλους με σύγχρονα δικαιώματα.

 

ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΗΡΩΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ

 

Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, στο νησί της Ρόδου.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε η δράση επτά μελών του κυκλώματος, από τους οποίους πέντε είναι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας (τέσσερις άνδρες ηλικίας 31, 30, 30, 25 ετών και μια 26χρονη γυναίκα), ένας 30χρονος ημεδαπός και ένα ακόμη άτομο, τα πλήρη στοιχεία του οποίου διερευνώνται.
Τέσσερα από τα μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα οι τρεις Αλβανοί, ηλικίας 30, 30, 25 ετών, καθώς και η 26χρονη ομοεθνής τους. Συνελήφθησαν.

Ο 31χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είναι ο «αρχηγός» της οργάνωσης βρίσκεται έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, καθότι συνελήφθη πριν από τρία (3) χρόνια, για παρόμοια αδικήματα (διακίνηση ηρωίνης στη Ρόδο). Ο 31χρονος είχε τον πλήρη έλεγχο και διαχείριση της παράνομης δραστηριότητας και των εσόδων της οργάνωσης, ενώ πρωτεύοντα ρόλο στην περαιτέρω διάθεση των ναρκωτικών, ως «υπαρχηγός», είχε ο ένας από τους δύο 30χρονους Αλβανούς υπηκόους.

Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ .’’ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ’’

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη σχετικά με τη μεταφορά θέσης εισαγωγής των πολύτεκνων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η κ. Ιατρίδη σημειώνει στην ερώτηση της, ότι πρέπει να σταματήσει η επίθεση στους πολύτεκνους και αυτό μπορεί να γίνει εφόσον το Υπουργείο γνωστοποιήσει τα πραγματικά στοιχεία, που δείχνουν ότι ο αριθμός των πολύτεκνων φοιτητών είναι ελάχιστος, με συνέπεια να είναι απαραίτητη η ικανοποίηση μετεγγραφής όλων των αντίστοιχων αιτήσεων.

Η βουλευτής ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις, με δεδομένο ότι οι πολύτεκνοι ζητούν να εισάγονται στις Σχολές μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων, με τα ίδια κριτήρια εισαγωγής με τους λοιπούς φοιτητές, και μετά να μπορούν να μετεγγράφονται στις Σχολές που είναι  πλησιέστερες στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.


 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ

 

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ‘’ΔΙΕΣΗ’’ …’’ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ‘’

 

Σε συμβολική παρέμβαση καθαρισμού του κτιρίου της 80 ΑΔΤΕ προχωρά τη Κυριακή στις 9 το πρωί η Κίνηση Πολιτών Κω ‘’Δίεση’’, στο πλαίσιο των συλλογικών αντιστάσεων και καλεί όλους τους πολίτες, όλους τους πολιτιστικούς φορείς, όλες τις ακτιβιστικές οργανώσεις και όλους τους πολιτικούς φορείς του νησιού να συμμετέχουν στη πρωτοβουλία. Να δηλώσουν παρόν σε μια κίνηση ΕΝΟΤΗΤΑΣ απέναντι στην πολιτική ξεπουλήματος που επιχειρείται από το ΤΑΙΠΕΔ και την κεντρική κυβέρνηση.

‘’Εφόσον κανένα νομικό πλαίσιο δεν προστατεύει την δημόσια περιουσία του τόπου μας, επιβάλλεται να χρησιμοποιήσουμε τα μοναδικά όπλα που μας έχουν απομείνει: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ κι ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.’’ Υπογραμμίζουν τα μέλη της ‘’Δίεσης’’. Το βράδυ στον ίδιο χώρο, στις 19:30, θα ακολουθήσει μουσικό φεστιβάλ με ντόπιους μουσικούς και συγκροτήματα.

 

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΛΠΙΔΑΣ..’’ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ’’

 

Για υπεράσπιση του δημόσιου και του δημοτικού συμφέροντος που συμπεριλαμβάνει και την  περίπτωση του ιστορικού κτιρίου της 80 ΑΔΤΕ κάνει λόγο η Συμπαράταξη Ελπίδας

‘’Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει και αν ο Δήμος Κω έχει πραγματικό ενδιαφέρον, πρέπει να το διεκδικήσει στα ισα, κάνοντας συγκεκριμένη οικονομική προσφορά ‘’υποστηρίζει ο επικεφαλής της παράταξης Ν.Μυλωνάς, συμπληρώνοντας ότι η πραγματική εμπορική αξία του αυτή την ώρα είναι κάτω από το μισό εκατομμύριο.

Χαρακτήρισε άσκοπο βερμπαλισμό τα ψηφίσματα του δημοτικού συμβούλιου και τη συζήτηση με το ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση του στον δήμο δεδομένης της ‘’λαϊκής απαίτησης’’! και θεωρεί ότι
‘’Η δημοτική αρχή δεν έκανε και δεν κάνει τίποτα να οργανώσει την λαϊκή απαίτηση πριν φθάσει να την επικαλείται!’’ Ο κ. Μυλωνάς προτείνει ως ενδιάμεση λύση τη κήρυξη του κτηρίου σε διατηρητέο με κάποιους όρους από το Υπουργείο Πολιτισμού καθώς έχει την σημασία του για τη κοινωνία με τις τόσες μνήμες και την βαριά ιστορία..

 

Μ .ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΠΡΟΣ Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ …’’ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΥ

 

Την άμεση κάλυψη της θέσης καρδιολόγου στο νοσοκομείο της Κω, αφού η μοναδική καρδιολόγος υπέβαλε την παραίτηση της. ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι ένα μεγάλο νησί με 35.000 κατοίκους όπως η Κως, δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή καρδιολόγο σε δομή δημόσιας υγείας και ζητά την άμεση κάλυψη της θέσης σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια την ενίσχυση του νοσοκομείου της Κω με δύο ακόμα καρδιολόγους ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία της καρδιολογικής κλινικής.

 

ΣΚΑΦΟΣ ΜΕ 98.500 ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΧΑΠΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΚΩ

 

Στον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών χαπιών, προχώρησαν  χθες το βράδυ, στελέχη του πλωτού περιπολικού της Λιμενικής Αρχής στη θαλάσσια περιοχή της Κω.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Κω,  ακυβέρνητο ταχύπλοο σκάφος τύπου Jetski, με μοναδικό επιβαίνοντα έναν 59χρονο αλλοδαπό.

Κατά τη διενέργεια ελέγχου από προσωπικό του περιπολικού  σκάφους και προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών , βρέθηκαν μέσα στο σκάφος δύο  αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν χάπια ναρκωτικών ουσιών (πιθανόν τύπου ecstasy), η πρώτη μικτού βάρους δεκατεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων πενήντα γραμμαρίων (14.350γρ) και η δεύτερη μικτού βάρους δεκαέξι χιλιάδων εννιακοσίων πενήντα γραμμαρίων (16.950γρ) αντίστοιχα.

Μέσα στις αυτοσχέδιες συσκευασίες  υπήρχαν συνολικά είκοσι (20) σακούλες με χάπια ναρκωτικών ουσιών και ένα (01) δοχείο το οποίο περιείχε σκόνη - άγνωστη ουσία (πιθανό συστατικό ναρκωτικών ουσιών). Η ποσότητα των ανευρεθέντων χαπιών που υπολογίζεται περίπου σε ενενήντα οκτώ χιλιάδες πεντακόσια (98.500), κατασχέθηκε καθώς και το ταχύπλοο και το ΙΧ του συλληφθέντος ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

 

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ 15ου FINAL FOUR ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΧΤΥΠΑΕΙ ΣΤΗ ΚΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

 

Με την συμμετοχή των ομάδων ΓΣ Ικάρου Καλλιθέας, Παναθηναϊκού ΑΟ, ΑΕ Σουρμένων Ελληνικού και Α.Σ. Κώων «Ιπποκράτη» διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Μαρτίου στην Κω το 15ο

FINAL FOUR του Κυπέλλου Γυναικών Ελλάδας. Τα εισιτήρια των αναμετρήσεων θα διατίθενται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια του κλειστού γυμναστήριο Κω. Για όσους δεν καταφέρουν να προμηθευτούν ένα από τα μαγικά χαρτάκια θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά όλους τους αγώνες από την συχνότητα της Δημοτικής Τηλεόρασης Κω και την ιστοσελίδα www.dhras.gr καθώς και από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης www.basket.gr.doc

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15/03/2014 - 14:52