Ειδήσεις από την ΕΡΑ Χανίων

ΕΡΑ ΧΑΝΙΩΝ

Σύνταξη ειδήσεων: Νίκος Χουρδάκης

Επιμέλεια: Άρτεμις Κατράκη

 

Ρέθυμνο: Μεγάλη πυρκαγιά στην αλλαντοβιομηχανία Creta Farms

 

Μεγάλη πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ξέσπασε χθες και τέθηκε υπό έλεγχο της πρώτες πρωινές ώρες στην αλλαντοβιομηχανία Creta Farms στο Ρέθυμνο. Οι καταστροφές που προξένησε υπολογίζονται σε εκατομμύρια ευρώ. Ως γνωστό η Creta Farms είναι αμιγώς ελληνική εταιρεία, που ξεκίνησε από την Κρήτη κι αποτελεί τον πλέον εξειδικευμένη επιχείρηση κρέατος και αλλαντικών στην Ελλάδα.

 

Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν τόνοι αλλαντικών και τυριών αλλα και χαρτικά, ύλες συσκευασίας, μηχανήματα, ψυκτικοί θάλαμοι και γραφεία.

 

Ειδικότερα Ολοσχερώς καταστράφηκε μια αποθήκη 500 τετραγωνικών μέτρων με χαρτικά και ύλες συσκευασίας, ενώ ζημιές στο μέγιστο βαθμό υπέστη και η διπλανή της 800 τετραγωνικών μέτρων με υλικά παραγωγής, όπως λουκάνικα, σαλάμια και τυριά, που βρίσκονταν σε ψυγεία.

 

Γιγαντιαία ήταν η επιχείρηση των πυροσβεστών, που έφτασαν στο σημείο, να κόβουν με τροχούς ακόμη και τα πάνελ για να έχουν πρόσβαση στην κατάσβεση της φωτιάς, η οποία ευτυχώς δεν επεκτάθηκε στη μονάδα παραγωγής. Συνολικά στην κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος 38 πυροσβέστες με 23 υδροφόρα οχήματα.

 

Η εταιρία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι δεν θα υπάρξει «Καμία επίδραση στην παραγωγική διαδικασία και τροφοδοσία της αγοράς». Επίσης αναφέρεται ότι «Κανένα μέλος του προσωπικού δεν έχει κινδυνέψει, καθώς εφαρμόστηκε απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών».

 

 

Σύσσωμοι οι φορείς των Χανίων διεκδικούν τη ματαίωση της ιδιωτικοποίησης του Αεροδρομίου

 

Σύσσωμοι οι θεσμικοί φορείς των Χανίων, συναντήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, όπου και έλαβαν την απόφαση να διεκδικήσουν με κάθε τρόπο την ματαίωση της ιδιωτικοποίησης του Αερολιμένα «Ι. Δασκαλογιάννης», ενώ εξέδωσαν ψήφισμα το οποίο θα σταλεί στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοϊδη ζητώντας να «ματαιώσουν τα επόμενα στάδια της διαδικασίας».

 

Στη συνάντηση στην οποία μετείχαν ο Δήμαρχος Χανίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων καθώς και βουλευτές του νομού και φορείς, τονίστηκε ότι θα πρέπει να λάβει ιδιαίτερης προσοχής το γεγονός ότι στο Αεροδρόμιο των Χανίων εκτελούνται αυτή τη στιγμή έργα του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, και από πολλές πλευρές διατυπώνονται ανησυχίες για το ενδεχόμενο μετά από μια ενδεχόμενη αποκρατικοποίηση να ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιστροφή των χρημάτων.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκαν πολλές διαφορετικές απόψεις, όμως προκύπτει σαφώς ένα σημείο στο οποίο υπάρχει συμφωνία: Στην παρούσα φάση, και με τον τρόπο που προωθείται από το ΤΑΙΠΕΔ η αποκρατικοποίηση είναι λάθος.

 

Χανιά: Τριήμερη περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Σταύρος Θεοδωράκης

 

Από τις 11 το πρωί κι από το χωριό του, το Δραπανιά Κισάμου με μια

συζήτηση με τους κατοίκους σε καφενείο του χωριού, ξεκίνησε την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Ο κ. Θεοδωράκης με τις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει στη διάρκεια του τριημέρου απ’ την μια μεριά της Κρήτης ως την άλλη θέλει να δείξει τη διαφορετική πολιτική αντίληψη που έχει «Το ποτάμι» σε σχέση με τα άλλα κόμματα ή κινήσεις. Στο πρόγραμμα του περιλαμβάνονται συζητήσεις με παραγωγούς, νέους, φοιτητές και τοπικούς δημοσιογράφους.

 

Χανιά: Υπεύθυνη καταστήματος κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε 200.000 ευρώ

 

Μια 48χρονη η οποία εργαζόταν ως υπεύθυνη μεγάλου εμπορικού καταστήματος με γυναικεία ενδύματα και αξεσουάρ σε κεντρικό δρόμο της πόλης κατηγορείται ότι στη διάρκεια τεσσάρων ετών κατάφερε να υπεξαιρέσει από το ταμείο του καταστήματος που διεύθυνε 200.000 ευρώ

πραγματοποιώντας εικονικές εκπτώσεις και πλασματικές επιστροφές προϊόντων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, που συνέλαβαν χθες τη 48χρονη, έχουν στην διάθεσή τους και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του καταστήματος για στοιχειοθέτηση της κατηγορίας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15/03/2014 - 17:15