Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

 
 
Δείτε το βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=iOcgxRWbus8&feature=youtu.be
 

 

Ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ η ζημιά στο ΙΚΑ από τη δραστηριότητα κυκλώματος χορήγησης σκευασμάτων διατροφής με πλαστές γνωματεύσεις. Το κύκλωμα είχε δραστηριότητα σε τρία υποκαταστήματα του ιδρύματος στην Κρήτη. Ερευνάται η συμμετοχή επτά εταιρειών, γιατρών και υπαλλήλων του ασφαλιστικού φορέα.
 

Στην Γόρτυνα, εκεί που αποκαλύφθηκε ο πρώτος Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όχι μόνο επί ελληνικού αλλά και ευρωπαϊκού εδάφους, πριν 2.500 χρόνια, παρουσιάστηκε χθες το πρώτο ολοκληρωμένο  Εθνικό Σχέδιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το γενικό γραμματέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργο Σούρλα.

 

Παγκρήτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο Θάλασσα, δυτικά της Κρήτης, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 12.30 το μεσημέρι στη Μονή Αρκαδίου.

 

Την εκτίμηση ότι πολύ γρήγορα η χώρα θα αλλάξει σελίδα με αρχή τις επερχόμενες εκλογές, έκανε χθες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο Ηράκλειο σε συνάντηση μελών και στελεχών του Κόμματος της Αριστεράς. «Καταργούμε το μνημόνιο, προχωρούμε το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση, προχωρούμε το σχέδιο για την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης», τόνισε ο κ. Βίτσας.

 

Με επίσκεψη στη Σητεία όπου στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με ψαράδες της περιοχής, κλείνει σήμερα την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, ο Σταύρος Θεοδωράκης επικεφαλής του Κόμματος, «το «Ποτάμι».

Χθες βρέθηκε στο Ηράκλειο όπου επισκέφθηκε την έκθεση «Οινοτικά», περπάτησε στο κέντρο της πόλης και δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρουν ούτε οι συμπράξεις, ούτε οι διαπραγματεύσεις σε κλειστά δωμάτια, ούτε οι συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες.


 

Σε δίωρο αποκλεισμό του γραφείου κίνησης προχώρησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη προσωπικού.

 


Σύντομα θα κατατεθούν στους δικαιούχους οι οφειλές των απαλλοτριώσεων, για την διαπλάτυνση του δρόμου από τη Βιομηχανική Περιοχή Τυλίσου στον ομώνυμο οικισμό. Αυτό έγινε γνωστό στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, με φορείς της περιοχής.

 

Νεκρό στο κρεβατάκι του βρέθηκε χθες αγοράκι 18 ημερών στη συνοικία των Καμινίων. Το βρέφος βρέθηκε αναίσθητο από τη μητέρα του, μεταφέρθηκε αμέσως στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα αιτία θα διερευνηθούν στη νεκροψία- νεκροτομή που θα γίνει σήμερα.

 

Το βιβλίο του Κωστή Ιωάννου Βασιλάκη, «Άγιος Θωμάς, από τα εκκλησάκια του 21ουαιώνα στο ιερό των χθόνιων θεοτήτων», θα παρουσιαστεί σήμερα στις 7.30 το βράδυ στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου.

 

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών στην Αθήνα ο Πάτροκλος Σταύρου, κληρονόμος των δικαιωμάτων του Νίκου Καζαντζάκη.

Την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία διασφάλισε ο ΟΦΗ, με την νίκη του το Σάββατο επί του Απόλλωνα Σμύρνης στο Ηράκλειο με 2-0. Και τα δύο γκολ σημείωσε ο Παπάζογλου. Το ενδιαφέρον της Κρητικής ομάδας στρέφεται πλέον στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει την Τετάρτη στις εφτά το βράδυ στο «Γεντί Κουλέ».

 

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για τον Εργοτέλη επί του Αστέρα στην Τρίπολη με 2-3, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα. Ο Εργοτέλης προηγήθηκε δύο φορές με τους Μονακέλο και Χαντί, για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι με το Σανκαρέ και το Χουάνμα. Το νικητήριο γκολ των Κρητικών πέτυχε στο 90 με πέναλτι ο Διαμαντάκος. Ο Εργοτέλης από το 70 έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρομάνο.


Τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του πέτυχε χθες ο Πλατανιάς που κέρδισε στα Χανιά την Καλλονή με 7-0, στη μάχη για την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Τρία γκολ σημείωσε ο Βλαχοδήμος, και από ένα οι Τόρες, Τέτε, Κάταϊ και Γουνδουλάκης.   

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54