Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη λειτουργία του Νοσοκομείου Φιλιατών αναδεικνύει με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ηπείρου. Μετά το Νοσοκομείο της Πρέβεζας που έμεινε χωρίς αναισθησιολόγο, το Πνευμονολογικό τμήμα της Άρτας και το Αγγειοχειρουργικό του ΠΓΝΙ να λειτουργούν οριακά, σειρά έχει και το ακτινολογικό του Νοσοκομείου Φιλιατών. Εξοπλισμένο με αξονικό τομογράφο, υπερήχους και μαστογράφο και με δύο γιατρούς που η διοίκηση με την ανοχή των Επιστημονικών οργάνων δίνει εντολή να «εφημερεύουν» 11 και 16 ημέρες το μήνα. Η ΕΙΝΗ ζητά την στελέχωση των νοσοκομείων με το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργίας τους και επιρρίπτει βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι η διάλυση των νοσοκομείων επέρχεται από την εφαρμογή των πολιτικών της τρόικας.

 

Την ερχόμενη Παρασκευή 21 Μαρτίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί την Ήπειρο, στο πλαίσιο της πορείας του κόμματος προς τις κάλπες του Μαΐου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την Παρασκευή 21 Μαρτίου το μεσημέρι,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα φτάσει αεροπορικώς στα Γιάννενα και αμέσως μετά θα μεταβεί  στην Άρτα, όπου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ. Στη συνέχεια, θα επιστρέψει στα Γιάννενα, όπου το βράδυ της ίδιας ημέρας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο ξενοδοχείο Du Lac. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό θα απευθύνει η υποψήφια περιφερειάρχης Όλγα Γεροβασίλη, ενώ θα παρουσιαστούν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια και στους Δήμους της Ηπείρου.

 

 

Ποινή κάθειρξης 85 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 56χρονο Αλβανό που κατηγορούνταν για συμμετοχή στην δολοφονία του λιμενικού Μαρίνου Ζαμπάτη. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στην Κέρκυρα και στην αίθουσα του δικαστηρίου ζωντάνεψαν τα εφιαλτικά γεγονότα που είχαν εκτυλιχθεί στη θαλάσσια περιοχή της Σαγιάδας, τον Απρίλιο του 1997, όταν σκάφος του Λιμενικού καταδίωκε ταχύπλοο αλβανικής συμμορίας. Κατά την καταδίωξη οι Αλβανοί κακοποιοί άρχισαν να πυροβολούν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 25χρονος Μαρίνος Ζαμπάτης, που υπηρετούσε στο κλιμάκιο ειδικών αποστολών του Λιμενικού.

 

Με εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Ιωαννιτών συναντήθηκε ο επικεφαλής της Ενότητας Πολιτών- Νέα Γιάννενα Θωμάς Μπέγκας. Ο κ. Μπέγκας τόνισε τη σημασία που έχει για τον ίδιο η άποψη των πολιτών, ώστε η παράταξη να μπορέσει να εντάξει στο πρόγραμμα της τις προτάσεις τους, ενώ χαρακτήρισε τους συλλόγους «το μάτι» της γειτονιάς.

 

Η δημοτική παράταξη ''Γιάννενα – πολίτες για την ανατροπή'' , συνεχίζει τις συσκέψεις μελών και φίλων στα πλαίσια της οργανωτικής της συγκρότησης, στην πόλη και στο λεκανοπέδιο.

– Τρίτη 18/3 Μπάφρα 8μμ Κοινοτικό καφενείο

– Τετάρτη 19/3 Αμπελόκηποι 7μμ καφετέρια grapes Πλ. Χατζή

Στις συσκέψεις αυτές, παρουσία του Λάζαρου Νάτση, υποψήφιου Δημάρχου Ιωαννίνων και μελών της Γραμματείας, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στις περιοχές και στην οργάνωση της δημοτικής παράταξης.

 

Τη συμμετοχή του Νάσου Παπαχριστόδουλου στο ψηφοδέλτιο της παράταξης ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία και ο επικεφαλής της Νίκος Γκόντας.

 

Τα πρώτα είκοσι ονόματα υποψηφίων του συνδυασμού για τις δημοτικές εκλογές ανακοίνωσε η παράταξη «Γιάννενα Τώρα». Η πρώτη αυτή ομάδα περιλαμβάνει γνωστούς εκπροσπωπους του επαγγελματικού, επιστημονικού, καλλιτεχνικού και αγροτικού χώρου του Δήμου Ιωαννιτών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της παράταξης για ενεργό συμμετοχή.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54