Αποσύρουν διατάξεις για να εκτονώσουν τις αντιδράσεις στο Πολυνομοσχέδιο


Αρχίζει σήμερα η διήμερη κοινοβουλευτική μάχη για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου,  το οποίο τίθεται σε ψηφοφορία το βράδυ της  Τετάρτης. Ήδη με απόφαση της κυβέρνησης αποσύρθηκαν δυο διατάξεις η μία για την πλήρη νομική ασυλία στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά και αυτή που επέκτεινε προνόμια στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Άμυνας ώστε να μετακινούνται με τα κρατικά αεροσκάφη.Οι διορθώσεις στο πολυνομοσχέδιο και οι αποσύρσεις άρθρων από το κυβερνητικό επιτελείο έγιναν σε μια προσπάθεια να εκτονωθούν οι αντιδράσεις βουλευτών Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να μην εκδηλωθούν "αντάρτικα" κατά την ψήφισή του στην Ολομέλεια.

 

Στη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Ν.Δ οι βουλευτές του κόμματος με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη σημειώθηκαν αντιδράσεις και διαφοροποιήσεις.
Έντονη κριτική ασκήθηκε μεταξύ άλλων από τους Νικήτα Κακλαμάνη, Μιχάλη Ταμήλο, Γιώργο Βλάχο και Κώστα Κουκοδήμο.

Ενδεικτική και η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, που εξέφρασε αιτιάσεις για τον νέο φορολογικό κώδικα και ειδικά για τις ρυθμίσεις που αφορούν τις αποδείξεις.

«Έχουμε γίνει περίγελος, δεν είναι δυνατόν να λέμε πάρε αυτή την απόδειξη και κερδίζεις χρυσούν ωρολόγιον»

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης σημείωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών μελετάει το θέμα των αποδείξεων για το 2014 ώστε να δίνονται κίνητρα για αποδείξεις που προέρχονται από επαγγελματικές ομάδες που φοροδιαφεύγουν.

Σχετικά με το θέμα της χρήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από υπουργούς όπως αυτός της Εθνικής Άμυνας ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε:

"Η ΚΟ της ΝΔ δηλώνει ότι αποκλείεται να ψηφίσει τέτοια τροπολογία".

Την απόσυρση της τροπολογίας ενέκρινε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.


Την ίδια στιγμή, επιφυλάξεις για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση το θέμα των Δημοτικών Αστυνομικών εξέφρασε η κ. Μπακογιάννη σε ολιγόλεπτη συνομία που είχε με τους ίδιους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Ν.Δ

Έντονες αντιδράσεις και στο ΠΑΣΟΚ
 

Αντιρρήσεις και αντιδράσεις εκδηλώνονται και στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ενδεικτικές είναι οι αιτιάσεις από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάρη Κουκουλόπουλο για τη διάταξη που αφορά τη Δημοτική Αστυνομία, δίχως, ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι θα καταψηφίσει το άρθρο. Αντιρρήσεις, επίσης, εκφράστηκαν και από τους Γιώργο Ντόλιο, Μιχάλη Κασσή και Γιάννη Κουτσούκο.

Την ίδια στιγμή, η Αξιωματική Αντιπολίτευση, με μία σκληρή ανακοίνωση χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα.

«Θέλει πραγματικά μεγάλο θράσος να βαφτίζονται οι μαζικές απολύσεις, η διάλυση των ΟΤΑ, της παιδείας και της υγείας, μέσα για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ανάπτυξη»

Στην ΔΗΜΑΡ με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα καταψηφιστεί επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο.

«Οι οριζόντιες απολύσεις, η υπέρβαση της κινητικότητας, η απουσία αξιολόγησης στο Δημόσιο δεν συνιστούν μεταρρυθμιστικές πράξεις» σημειώνει.

Οξεία κριτική εκφράζουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νότης Μαριάς δήλωσε ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ τιμωρεί με δυσβάσταχτη φορολογία όσους μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες και ανέργους έχουν παιδιά.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16/07/2013 - 17:23