Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ηρακλείου

ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ 18.03.2014
 
Με πυροβολισμούς στο κεφάλι, σκότωσε τον 75χρονο πατέρα του και την 42χρονη αδελφή του ένας 53χρονος  φαρμακοποιός στην Ιεράπετρα. Στη συνέχεια έστρεψε το όπλο κατά του ευατού του κι έθεσε τέρμα στη ζωή του. Και οι τρεις διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας αλλά ήταν πλέον αργά.
Πληροφορίες που δεν έχουν ωστόσο διασταυρωθεί αναφέρουν ως πιθανό κίνητρο του μακελειού τις περιουσιακές διαφορές.
 
Για αύριο στις 2.00 το μεσημέρι, έχει προσδιοριστεί η συνάντηση  αντιπροσωπείας του Δήμου Αγίου Νικολάου και τοπικών φορέων με την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη προκειμένου να την ενημερώσουν για το ζήτημα με την Ανώτερη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αγίου Νικολάου (ΑΣΤΕΑΝ).
 
 
Στις θέσεις τους παραμένουν μέχρι τις 11 Απριλίου, που θα συζητηθεί η αγωγή τους,  δυο σχολικοί φύλακες του δήμου Ηρακλείου που ζήτησαν και έλαβαν προσωρινή διαταγή από το Μονομελές Πρωτοδικείο μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στην οποία προχώρησαν.Οι δυο σχολικοί φύλακες που εργάζονταν σε σχολείο του δήμου Ηρακλείου είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
 
 
 
Με τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης συναντήθηκαν τα μέλη της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών. Τα μέλη της παράταξης έθεσαν στον κο Δεικτάκη θέματα αναφορικά με  τις Υπηρεσίες, τον ρόλο του ΤΕΕ και τη χρηματοδότηση των έργων υποδομής της Κρήτης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα έργα του ΟΑΚ και στη σημαντικότητα των έργων των μηχανικών, τη συνεργασία και τη συμμετοχή του κλάδου στην εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση. Η ολοκλήρωση του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αναπτυξιακά έργα του νησιού, σύμφωνα με την παράταξη, και μέσα από το βασικό, συνολικό και διαχρονικό, ενιαίο σχεδιασμό (master plan) που θα καταρτιστεί και θα ενημερώνεται ανάλογα με τις συνθήκες, μπορεί να γίνει προγραμματισμός για την ολοκλήρωση των έργων, ανάλογα με τη σημαντικότητα τους στον αναπτυξιακό σχεδιασμό.  
 
 
 
Εντός μηνών,  αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης του χώρου, της πρώην αμερικανικής Βάσης Γουρνών, της αναγνώρισης των ορίων και της αποτύπωσης ακινήτου  και αμέσως μετά, αναμένεται η  απόφαση για την αξιοποίηση του ακινήτου οπότε θα ακολουθήσει και δημόσια διαβούλευση. Αυτό διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο Χερσονήσου  ο πρόεδρος του και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου.Παράλληλα, φαίνεται ότι ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, διαβεβαίωσε τον δήμαρχο Χερσονήσου ότι οι εκτάσεις που έχει αξιοποίηση ο δήμος Χερσονήσου θα παραμείνουν στα χέρια της δημοτικής αρχής ενώ παράλληλα καμία έκταση που έχει παραχωρηθεί σε άλλους φορείς δεν θα πωληθεί.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική έκταση της πρώην Αμερικανικής Βάσης Γουρνών είναι 758 στρέμματα και έχουν αξιοποιηθεί περίπου 310 στρέμματα.
 
 
 
Για κατακραυγή των πολιτών, ενοχικό πελατειακό σύστημα του παραγοντισμού που  πανικόβλητο όσο πλησιάζουν οι εκλογές, προσπαθεί να ενεργοποιήσει τις τελευταίες του εφεδρείες, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου, Κώστας Καμπιτάκης. Ο κος Καμπιτάκης στην ανακοίνωση του καλεί την κοινωνία που διαθέτει και μνήμη και κρίση, « τις νοοτροπίες των επιλεκτικών πολιτικάντικων χειρισμών, και αυτούς που τις εφαρμόζουν και να τους στείλουν εκεί που τους αξίζει: Στην αντιπολίτευση».
 
 
 
Δε συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στον προεκλογικό αγώνα των υποψηφίων Δημάρχων των δημοτικών εκλογών της πόλης, ξεκαθαρίζει με ανακοίνωσή του και μετά την επίσκεψη του Υποψηφίου Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ηρακλείου» . Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «προασπίζεται την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής με δράσεις που αποτελούν παράδειγμα ήθους, αλληλεγγύης και πολιτικής και με όραμα μια Κοινωνία Δικαίου, όπου τα συνταγματικά δικαιώματα στην παιδεία, την υγεία και την εργασία δε θα παραβιάζονται, και καταλήγει ότι «υπάρχει το έμψυχο υλικό για μία άλλη πολιτική και μία άλλη κοινωνία, τέτοιες που να υπηρετούν τον άνθρωπο.»
Τα ζητήματα της ποιότητας και της συνεχούς ροής του νερού, έθεσε χθες στην επίσκεψή του στη ΔΕΥΑΗ ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.
 
 
 
 
Σύμβαση διαδημοτικής  συνεργασίας υπογράφεται σήμερα μεταξύ των Δήμων Ηρακλείου και Μινώα Πεδιάδος.
 
 
 
Για το θέμα του παραεμπορίου συναντήθηκαν η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων με τον Περιφερειάρχη Κρήτης.
 
 
 
Με την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου συναντήθηκαν οι Βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης και Μαρία Διακάκη. Τα μέλη της Διοίκησης έθεσαν στου δυο Βουλευτές, ότι  με την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής τα Επιμελητήρια θα στερηθούν το μοναδικό έσοδό τους, δεδομένου ότι δεν επιχορηγούνται ούτε με ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε παύση της λειτουργίας τους.
 
 
 
Την έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής , την μεγάλη εντατικοποίηση της δουλειάς λόγω της σημαντικής μείωσης προσωπικού και την γενικότερη κατάσταση της υποβάθμισης των υπηρεσιών του κράτους και το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των δημόσιων υπαλλήλων, συζήτησαν στα γραφεία της αποκεντρωμένης διοίκησης κλιμάκιο της Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν οι, Στέλιος Ορφανός, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Μανώλης Συντυχάκης μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
 
 
Προφυλακιστέα κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα Ανακριτή, η γυναίκα 51 ετών, που συνελήφθη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής με έναν 35χρονο, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Ο  35χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους καθώς του απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα, θα πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα  και με την προϋπόθεση  ο 35χρονος να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα απεξάρτησης αφού κατά την απολογία δήλωσε χρήστης.
 
 
Να πάρουν μέρος  με όλες τους τις δυνάμεις, οι πολίτες στην παγκρήτια συνάντηση της Κυριακής  κατά της «Εξουδετέρωση των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο»  καλέι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών. Η ΠΟΕΣΥ καλεί επίσης, να διαμορφωθούν από κοινού πρωτοβουλίες και δράσεις, σε Παν-Μεσογειακό επίπεδο για να αναδειχθεί η κλειστή θάλασσα της Μεσογείου ως τόπος πολιτισμού και ειρήνης και να οριοθετηθεί ως ζώνη προστατευόμενη από περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις. Με άλλο ψήφισμα της η ΠΟΕΣΥ καλεί σε συμμετοχή στα αντιρατσιστικά συλλαλητήρια που θα διεξαχθούν στις 22 Μαρτίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα κατά του ρατσισμού, σε πολλές πόλεις της χώρας.
 
Στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου δίνουν ραντεβού και σήμερα στις 15.30  τα μέλη της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών για μια ακόμη κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς .
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18/03/2014 - 11:13