Financial Times:Τελειώνει τα rousfetia o γιος ενός Πρωθυπουργού που έκανε χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις

Ένα αιχμηρότατο σχόλιο για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, περιλαμβάνεται στο χθεσινό άρθρο της Kerin Hope των  FinancialTimes για την πελατειακή δομή του πολιτικού συστήματος, τα λεγόμενα «rousfetia», τις πολιτικές χάρες όπως εξηγεί για όσους δεν γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα.

Έχοντας προηγουμένως διαπιστώσει ότι η αντίσταση στο πελατειακό κράτος παραμένει έντονη, μεταφράζοντας έτσι τις αντιδράσεις των περισσότερων από 200 δημάρχων αλλά και το κάλεσμα στην πανελλαδική απεργία η δημοσιογράφος αφού αναφέρεται στις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είπε ότι οι απολύσεις φέτος θα ανέλθουν σε λιγότερο από το 1% της μισθοδοσίας του Δημοσίου σχολιάζει σκωπτικά:

Ο κ. Μητσοτάκης, γιος ενός Πρώην Πρωθυπουργού, γνωστός για χιλιάδες ρουσφετολογικές προσλήψεις την περίοδο της πολιτικής του σταδιοδρομίας, λέει ότι θέλει να κλείσει τους λογαριασμούς με το παρελθόν.

Ακολούθως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει:

Η κρίση έφερε το τέλος του παλιού συστήματος πκαι δημιουργεί την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα νέο σύστημα που θα βασίζεται σε διαφορετικά κριτήρια. Βάσει αυτών οι άνθρωποι που δεν αποδίδουν θα επιπλήττονται αλλά εκείνοι που εργάζονται θα ανταμείβονται.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16/07/2013 - 15:29