Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου


48ωρο «λουκέτο» στο Δημόσιο

«Λουκέτο» βάζει σήμερα και αύριο το Δημόσιο, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχει κηρύξει  η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απολύσεις, στο καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και στις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά.  Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έχουν προγραμματισθεί συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ στον Πύργο, απεργιακή συγκέντρωση διοργανώνει σήμερα στις 10.30 το πρωί το ΠΑΜΕ Ηλείας στην πλατεία ΟΤΕ. Στο μεταξύ, με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν το διήμερο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενώ την  κινητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων, στηρίζει η ΠΟΕ- ΟΤΑ, όπου πολλές υπηρεσίες δήμων αναμένεται να μην λειτουργήσουν. Στην 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν και οι καθηγητές, όπου εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα από την ΕΛΜΕ Ηλείας, όπως και όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού για συγκέντρωση και συλλαλητήριο στο 2ο Λύκειο Πύργου στις 11 το πρωί

«Ανοιχτή Συμπολιτεία»: Αποφασίζουν για δήμαρχο

Ανοιχτή γενική συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής  "Ανοιχτή Συμπολιτεία" - Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών  θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Πύργου με θέμα τη συγκρότηση των συνδυασμών της καθώς και την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου Πύργου.

 

Πρεμιέρα για πολυιατρεία ΠΕΔΥ

Πρεμιέρα αύριο Πέμπτη για τη λειτουργία των πολυατρείων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (πρώην ΕΟΠΥΥ) και εγκύκλιος του υφυπουργού Υγείας καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την λειτουργία τους και το νέο καθεστώς που θα τα διέπει. Έτσι λοιπόν, από αύριο στα Πολυϊατρεία του Πύργου θα παρέχονται υπηρεσίες υγείας ισότιμα προς όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, συμπεριλαμβανομένων και των ανασφάλιστων πολιτών. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες, δεν  θα καταβάλλονται κανενός είδους εξέταστρα ή αμοιβή μέχρι ολοκληρώσεως της λειτουργικής ενοποίησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

Σε εξέλιξη οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου

Στις 3:30 σήμερα το μεσημέρι θα κλείσει η κάλπη του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου για να ξεκινήσει η καταμέτρηση των ψήφων για την ανάδειξη του νέου του Διοικητικού Συμβουλίου,  Ελεγκτικής Επιτροπής και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας. Η κάλπη άνοιξε στις 8:30 χθες το πρωί στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου, και μέχρι τις 3:30 το μεσημέρι που έκλεισε, είχε ψηφίσει ικανοποιητικός αριθμός εμπόρων. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται σήμερα, τις ίδιες ώρες.

 

«Αγέλη» Ρομά επιτέθηκε σε 87χρονο

9 Ρομά επιτέθηκαν και χτύπησαν έναν ηλικιωμένο χθες στον Αγ. Σπυρίδωνα, στον Πύργο, με σκοπό να αρπάξουν τα χρήματα από την τσέπη του παντελονιού του. Περίπου στις 11.30 το πρωί, ο 87χρονος εκινείτο με το ποδήλατό του στην περιοχή του Αγ. Σπυρίδωνα, όταν δέχθηκε την επίθεση της ομάδας των Ρομά, που αφού τον πέταξαν από το ποδήλατο, τον χτύπησαν, του άρπαξαν ποσό 170 ευρώ, και έφυγαν τρέχοντας. Οι πρώτοι δύο δράστες συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης και προσήχθησαν στην Ασφάλεια, ενώ μετά από λίγο προέκυψε και η ταυτότητα των υπολοίπων δραστών. Πρόκειται για δύο άντρες ηλικίας 18 και 20 ετών, καθώς και τέσσερις γυναίκες, μια 27 ετών, και τρεις ανήλικες ηλικίας 13, 14 και 16 ετών. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα με την κατηγορία της ληστείας κατά συναυτουργία, ενώ οι αναζητήσεις για τους άλλους τρεις δράστες συνεχίζονται.

 
Υπόθεση υπεξαίρεσης κοσμημάτων

 
18 περιπτώσεις υπεξαίρεσης κοσμημάτων από 32χρονο αργυροχρυσοχόο εξιχνιάστηκαν στην Ανδραβίδα, από άνδρες του αστυνομικού τμήματος της περιοχής και της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.  Μετά από αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, αστυνομικοί διενήργησαν έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο κατάστημα του 32χρονου στην Ανδραβίδα, αλλά και στην οικία του στη Γαστούνη, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν, μεταξύ άλλων, τρία βιβλία παράδοσης και παραλαβής κοσμημάτων, ένα τετράδιο καταγραφής μηνιαίων εσόδων-εξόδων, δύο μπλοκ με φωτογραφίες κοσμημάτων για μεταποίηση ή επισκευή, δύο εργαλεία θέρμανσης και μεταποίησης μετάλλων καθώς και δύο χρυσές αλυσίδες. Όπως προέκυψε, ο 32χρονος τα τελευταία δύο χρόνια παραλάμβανε από πολίτες κοσμήματα για επισκευή ή μεταποίηση, τα οποία στη συνέχεια οικειοποιούνταν και τα μεταπωλούσε. Σε βάρος του 32χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη υπεξαιρέσεων κατ’ εξακολούθηση και θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.


 
Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ανήλικης

Ένας 52χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, φέρεται να είναι ο δράστης της ληστείας που διαπράχθηκε σε βάρος 14χρονης πριν από έξι μήνες περίπου στην Αμαλιάδα. Ο  52χρονος με πρόφαση να ρωτήσει την 14χρονη για την ώρα, την πλησίασε και τραβώντας την βίαια την οδήγησε σε διπλανό ελαιώνα, όπου της ζήτησε χρήματα και το κινητό της τηλέφωνο. Παράλληλα έψαξε και ένα τσαντάκι που είχε μαζί της, χωρίς όμως να αφαιρέσει κάτι, αφού από τις φωνές της ανήλικης έγινε αντιληπτός από διερχόμενο δικυκλιστή και τράπηκε σε φυγή. Από την έρευνα που διενήργησαν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας προέκυψε ότι δράστης της ληστείας ήταν ο 52χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε λαϊκή της Αμαλιάδας.

 

4,1 R ταρακούνησαν την Ηλεία

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε χθες το μεσημέρι την περιοχή του Πύργου,. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 12.43 μ.μ. με επίκεντρο το Πράσινο και εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Για ίδιο μέγεθος και επίκεντρο, αλλά πολύ πιο επιφανειακή δόνηση έκανε λόγο το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, με μόλις ένα χιλιόμετρο εστιακό βάθος, ενώ ακολούθησε και μια σειρά μετασεισμών, μικρότερης έντασης σε μια ευρύτερη περιοχή, από το Κατάκολο έως την Ηράκλεια Αρχαίας Ολυμπίας και το Καράτουλα.

Μουσική εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων

Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση διοργανώνει, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας, αύριο στις 9 το βράδυ στη μουσική σκηνή «ΤΕΤΡΑΣΤΙΧΟ LIVE» στον Πύργο. Θα ακουστούν μελοποιημένα τραγούδια των Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Καββαδία, Καβάφη, Βρεττάκου και άλλων, ενώ θα γίνει και ένα μικρό αφιέρωμα στους Ηλείους ποιητές.

 
Καιρός

Ηλιοφάνεια σήμερα στα Δυτικά.  Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 21 με 22oC στα πεδινά, 16 με 17oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί ασθενείς.



 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54