Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων, που είχε ως θέμα, τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης των φραγμάτων Πουρνάρι Ι & Πουρνάρι. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αντίθετο σε όποιο ξεπούλημα της ΔΕΗ και ιδιωτικοποίηση του φράγματος Πουρνάρι Ι &ΙΙ και προειδοποιεί για νομικές αλλά και δυναμικές μορφές αντίδρασης.

 

Κατατέθηκε από τον βουλευτή Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαντά,ερώτηση που απευθύνεται στους Υπουργούς Παιδείας, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά στις Φοιτητικές κατοικίες του λόφου Περιβλέπτου Ιωαννίνων,που είναι περισσότερο γνωστές σαν Εστίες Δόμπολη. Οι κατοικίες αυτές που λειτουργούν 40 ακριβώς χρόνια, φιλοξενούν 470 παιδιά που σπουδάζουν στο ΤΕΙ Ιωαννίνων και στο Πανεπιστήμιο, έχουν πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού. Το προσωπικό μεταφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η μεταφορά όμως δεν συνοδεύτηκε από την υποσχεθείσα οικονομική επιχορήγηση, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες συντήρησης του.

Τα πρώτα δώδεκα ονόματα, που θα στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης στις εκλογές του Μαίου, ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία και ο επικεφαλής της Νίκος Γκόντας. Η δωδεκάδα αποτελείται από νέα πρόσωπα και στην πλειοψηφία πρόκειται για γυναίκες.

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν χθες πριν τις δέκα το πρωί, στη Λεωφόρου Νιάρχου, σε γνωστό ζαχαροπλαστείο – καφετέρια των Ιωαννίνων, όταν ένα άτομο άρχισε να πυροβολεί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης, πήγε στο συγκεκριμένο σημείο πιστεύοντας ότι εκεί βρίσκεται άλλο άτομο με το οποίο είχε οικονομικές διαφορές. Δεν τον βρήκε κι άρχισε να πυροβολεί νομίζοντας ότι κάπου κρύβεται ή κάποιοι τον κρύβουν. Ενώ στο χώρο επικράτησαν σκηνές τρόμου, ο ίδιος βγήκε από το κατάστημα. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και συνέλαβαν τον άνδρα. Όπως προκύπτει το όπλο που σκόρπισε τον πανικό ήταν κρότου.

Με την κλασική μέθοδο της απασχόλησης «χτύπησε» ζευγάρι Ρομά στο σπίτι μιας 78χρονης στην Άνω Καλεντίνη Άρτας όπου και κατάφεραν να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν ποσό τριάντα τριών χιλιάδων ευρώ! Η ηλικιωμένη κατάλαβε τι είχε συμβεί και ενημέρωσε την Αστυνομία, η οποία έχοντας την περιγραφή του άνδρα κατάφερε πολύ γρήγορα να τον συλλάβει. Η συνεργός του αναζητείται όπως επίσης και το χρηματικό ποσό που εκπλάπη.

Τέλος στη ζωή του, έξω από το δημαρχείο, επιχείρησε να βάλει υπάλληλος του Δήμου Ζηρού. Ο 47χρονος, αρχικά είχε πάει σε γειτονικό κατάστημα γεωργικών φαρμάκων, όπου εκεί αγόρασε ένα μπουκάλι φυτοφάρμακο. Έξω ακριβώς από το δημαρχείο ήπιε μεγάλη ποσότητα, όμως έγινε αντιληπτός και αμέσως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες κι έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του.

Συνελήφθη χθες στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, 33χρονος, διότι στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη σε μορφή «βράχου», βάρους (28,5) γραμμαρίων.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54