Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας-Καρδίτσα

Καρδίτσα 20 Μαρτίου 2014
 
Πληρώνονται οι εργαζόμενες του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας
 
Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ ν. Καρδίτσας αποφάσισε την αναστολή της τρίωρης στάσης εργασίας που είχε προγραμματιστεί για αύριο, μετά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Καρδίτσας για το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων στο Κέντρο Γυναικών. Στη συνάντηση που είχαν μέλη του Συλλόγου και εργαζόμενες στο δημαρχείο, ο δήμαρχος κ. Κώστας Παπαλός ανέφερε ότι χθες έλαβε τα χρήματα που ζήτησε από το υπουργείο Εσωτερικών και έδωσε εντολή να πληρωθούν όλες οι εργαζόμενες.
 
Ο Στέλιος Αναστασόπουλος, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας
 
Ο Στέλιος Αναστασόπουλος, μέλος της κεντρικής επιτροπής και γραμματέας της Ν.Ε. Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι τελικά υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας.. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει σήμερα από την υποψήφια περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Ηρώ Διώτη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλία, στις 5.30 το απόγευμα, στο Κιλελέρ.
 
Απολογισμός της δημοτικής αρχής Καρδίτσας την Κυριακή στο Κινηματοθέατρο
 
Τον απολογισμό του έργου της τριετίας 2011-2013 θα παρουσιάσει η δημοτική αρχή Καρδίτσας σε ανοιχτή εκδήλωση, την Κυριακή, στις 11 το πρωί, στο δημοτικό κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Ο δήμαρχος κ. Κώστας Παπαλός θα παρουσιάσει τα έργα, τις δράσεις, και τις παρεμβάσεις που υλοποιήθηκαν ή δρομολογήθηκαν για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, ενώ αναμένεται να αναφερθεί στις προσπάθειες που έγινε για την οικονομική εξυγίανση του δήμου και τη διοικητική του ανασυγκρότηση.
 
 
Πολιτική Εκδήλωση από το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας
 
Το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας διοργανώνει το Σάββατο, στις 7.00 μ.μ. στο Παυσίλυπο, πολιτική εκδήλωση. Στόχος της είναι το να  εστιάσει  στη γυναίκα, να αποδώσει την εικόνα της κατάστασης, να προβληματίσει και να δώσει τη δυνατότητα να ανιχνεύσουμε όλοι και ιδιαίτερα οι γυναίκες το πώς θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτήν την κατάσταση. Ομιλήτριες θα είναι,  η  Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο «Οι επιπτώσεις των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών στην εργασία και την καθημερινή ζωή των γυναικών» και 
η Ελένη Πορτάλιου, δημοτική σύμβουλος δήμου Αθηναίων, καθηγήτρια,  Αρχιτεκτονική Σχολή ΕΜΠ  με θέμα «Οι γυναίκες στα τοπικά κινήματα και την αυτοδιοίκηση» Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η υποψήφια Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ηρώ Διώτη.
 
Εκδήλωση του ΚΚΕ για τη γυναίκα
 
Σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο «Μικρό Παλάτι» η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ οργανώνει εκδήλωση με θέμα «οι κατακτήσεις των γυναικών στο σοσιαλισμό, απάντηση και διέξοδος στη βαρβαρότητα της ΕΕ». Ομιλήτρια θα είναι η Ελένη Κοτούπα, μέλος του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
 
Αρχίζει αύριο το 30ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
 
Ανοίγει αύριο, στις 9 το βράδυ,  στο δημοτικό κινηματοθέατρο η αυλαία του 30ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, με συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη. Μέχρι και τις 30 του Μάρτη θα εμφανιστούν θεατρικά σχήματα τα οποία θα διεκδικήσουν τα βραβεία της διοργάνωσης.
 
Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα στην Καρδίτσα
 
Εθελοντική αιμοδοσία γίνεται σήμερα από τις 8 το πρωί στο νοσοκομείο της Καρδίτσας από το σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του νομού. 
 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20/03/2014 - 10:10